שתף קטע נבחר

גוליבר בת"א: לטאה גדולה ברחה והבהילה תושבים

אדם שנכנס למחסן שלו הבחין בחיה שאורכה חצי מטר, וחשב שאולי מדובר בתנין. אנשי צער בעלי חיים הגיעו למקום ותפסו לטאה מסוג טגו ארגנטינאי ששמה גוליבר

 

"יש מאות לטאות כאלו בארץ" (צילום: אגודת צער בעלי חיים בישראל) (צילום: אגודת צער בעלי חיים בישראל)
"יש מאות לטאות כאלו בארץ"(צילום: אגודת צער בעלי חיים בישראל)

לטאה גדולה שהוחזקה בבניין משרדים בנחלת יצחק בתל אביב הצליחה להימלט ונמצאה במחסן ברחוב מעבר יבוק. אדם שראה אותה חשב כי מדובר בתנין והתקשר למוקד צער בעלי חיים בתל אביב, ואנשיו הגיעו למקום ותפסו את הלטאה.

 

גדי ויטנר, דובר אגודת צער בעלי חיים, סיפר על המקרה שאירע בתחילת השבוע: "קיבלנו קריאה מאזרח שזיהה תנין או לטאה אצלו במחסן, הוא אפילו לא ידע איך לתאר את מה שראה. נסענו מיד לבדוק, והנהג שלנו גילה שזו לטאה והביא אותה לאגודה. מיד התקשרנו לרשות שמורות הטבע והגנים כדי לבדוק מה פשר הדבר הזה, מדובר בלטאה באורך של יותר מחצי מטר, ממש גדולה. תוך כדי הבירורים התקשר הבעלים שחיפש את הלטאה העונה לשם גוליבר. הוא אמר שהם מגדלים אותה במשרד סמוך למחסן שבו היא נמצאה".

 

"העובדה שחיה כזו מוחזקת ברישיון היא מאוד עצובה, אלו חיות בר שצריכות לחיות בטבע", הוסיף ויטנר. "אגודת צער בעלי חיים בישראל מתנגדת להיתרים המיותרים שמנפיקה רשות הטבע והגנים שמאפשרים לסחור בחיות בר ולגדל אותן. יש מספיק חיות מחמד ומיותר לחלוטין לגדל חיות בר בבית, בטח שלא בכלוב".

זה לא תנין. טגו (צילום: אגודת צער בעלי חיים בישראל) (צילום: אגודת צער בעלי חיים בישראל)
זה לא תנין. טגו(צילום: אגודת צער בעלי חיים בישראל)

אורי ליניאל, ראש תחום החזקה וסחר בחיות בר ברשות הטבע והגנים, הסביר כי הלטאה היא מסוג טגו ארגנטינאית, אינה מסוכנת לבני האדם ועל פי חוק היא מותרת לסחר ולגידול בישראל.

 

"יש מאות לטאות כאלה שמוחזקות בישראל", אומר ליניאל. "היא אינה מסוכנת באופן מיוחד חוץ מהעובדה שהיא יכולה להגיע לגדלים מאוד גדולים. כאשר קורה מקרה כזה אנחנו עורכים בירור אצל הבעלים, מבררים את תנאי ההחזקה ודורשים ממנו לשפר אותם, אם המקרה חוזר יש סיכוי שלא נתיר לו להחזיק את המין הזה. בשבוע הבא אנחנו מתכוונים להגיע לאותו משרד ולבחון את תנאי הגידול".

 

ליניאל הוסיף כי כיום יש ועדה משותפת הכוללת את כל הגורמים הרלוונטיים שמתכנסת מדי פעם ודנה בסוגיות הללו. "כל הזמן יש שינויים, ישנם מינים חדשים שנכנסים או כאלה שאסורים להחזקה. הוועדה כוללת אנשי מדע ואכיפה ומתייעצים עמם בהתאם לדרישות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אגודת צער בעלי חיים בישראל
הלטאה שברחה
צילום: אגודת צער בעלי חיים בישראל
מומלצים