שתף קטע נבחר

למרות הפיצוץ: נאס"א תשגר השבוע חללית לאסטרואיד שמאיים על כדור הארץ

ביום חמישי הקרוב צפויה נאס"א לשגר את החללית על גבי רקטת Atlas V, לא רחוק מהמקום שבו התפוצצה הרקטה של spaceX. היעד של החללית הוא אסטרואיד שעלול לפגוע בכדור הארץ בשנת 2135

חרף הפיצוץ האדיר שריסק את רקטת "פלקון 9" של חברת SpaceX, ועליה גם הלווין הישראלי "עמוס 6" בפלורידה בשבוע שעבר, סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א) עדיין מתכוונת להמשיך כרגיל עם שיגור משימה לחלל שמטרתה לבדוק אסטרואיד שנע בקרבתנו - שאמורה להמריא בימים הקרובים מאותו מתחם השיגור שבו אירע הפיצוץ האדיר.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

מנאס"א נמסר כי הסוכנות עדיין מחויבת לשגר את החללית Osiris-Rex ביום חמישי הקרוב - שבוע בדיוק לאחר הפיצוץ בכן השיגור של פלקון 9. המשימה צפויה להיות משוגרת על גבי רקטת Atlas V ולהגיע לאסטרואיד בֶּנוּ, שבקרבת כדור הארץ, ולשהות שם במשך כשנתיים.

 

אנשי נאס"א צייצו בטוויטר ביום חמישי האחרון כי הן הרקטה והן החללית במקום בטוח ובמצב טוב. החללית בשלב זה נמצאת במרחק של 1.7 קילומטרים מכן השיגור שבו אירע הפיצוץ בשבוע שעבר. אם הכול ימשיך לפי המתכונן - החללית צפויה להגיע לאסטרואיד בנו ביולי 2018.

 

האסטרואיד שאליו תגיע החללית חוצה את מסלול כדור הארץ פעם בשש שנים וממשיך להתקרב אלינו יותר ויותר מאז שהתגלה לראשונה ב-1999. השנה הבעייתית בעתיד מערכת היחסים שלנו עם האסטרואיד היא 2135, אז יגיע בנו בין כדור הארץ לבין הירח - מרחק שהוא כחוט השערה במונחי חלל.

 

 

פרופסור דאנטה לורטה, מומחה למדעים פלנטריים באוניברסיטת אריזונה, הסביר ל"טיימס" הבריטי כי מדובר במרחק כל כך קטן שייתכן כי כוח משיכה מכדור הארץ ישפיע על מסלולו של האסטרואיד, "ובכך עשוי לגרום לו לשנות כיוון היישר אל כדור הארץ בשנים שלאחר מכן". קוטרו של בנו הוא כ-490 מטרים והוא נע סביב השמש במהירות ממוצעת של כ-100 אלף קמ"ש.

 

הסבירות להתנגשות האסטרואיד בכוכב הלכת שלנו היא נמוכה מאוד אך משמעותית, ואם היא אכן תתרחש זה יהיה מצב ששווה ערך לפיצוץ של 3 מיליארד טונות של חומר נפץ – עוצמה שהיא פי 200 מעוצמת הפצצה האטומית שהופלה על הירושימה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סוכנות החלל האירופית
אילוסטרציה
צילום: סוכנות החלל האירופית
מומלצים