שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    כך תכירו מטעמים מהעולם

    טיוואן, יפן, אמריקה וצרפת במגש אחד: בלי יחצ"ן, בלי תמיכה כלכלית ובלי חסויות של מותגים, ייפתח בסוף השבוע הזה בתל אביב שוק אוכל עולמי, שיציע מנות ממבחר מטבחי העולם במחיר של 10-30 שקלים למנה

    שווקים קולינריים מייצרים לאחרונה עניין רב בקרב חובבי האוכל, וגם בקרב היזמים שהבינו את כוח המשיכה שלהם. לא סתם ישראלים שמטיילים בעולם חוזרים עם סיפורים על שווקי האוכל הצבעוניים בהם ביקרו, והיה זה רק עניין של זמן עד שמישהו ירים את הכפפה וגם לנו יהיה שוק כזה, משוחרר מאג׳נדות מסחריות ומסיסמאות שיווקיות, שכל מטרתו היא להביא לישראלים את הטעמים מכל העולם.

     

    הדוכן האמריקאי עם Barbecue Pulled Beef
    הדוכן האמריקאי עם Barbecue Pulled Beef
     

     

    הפתיחות של הקהל הישראלי לטעמים החדשים ולקולינריה "זרה", והסקרנות שפיתחנו כלפי אוכל באופן כללי, הופכת את אותו קהל של פודיס למצע המושלם להטמיע בו תרבות קולינרית חדשה. זה מה שעשתה נעמה אליהו (30), שעובדת באחת מהשגרירויות הזרות בארץ ותחום העניין המרכזי בחייה הוא - אוכל.

     

    אליהו, המחבבת במיוחד שווקי אוכל, צירפה אליה שני שותפים - אנג׳י שו, אמריקאית ממוצא טייוואני בת 28, וגרי גוזלן בן 33, אחד הבעלים של מתחם האירועים ב"סקולה". חוץ מהם היא גם גייסה שפים שמבשלים אוכל מכל קצוות תבל והקימה "שוק אוכל עולמי".

     

    אנג׳י שו עם Guabao
    אנג׳י שו עם Guabao

     

    Cheese Melting בשוק אוכל בלונדון (מתוך פייסבוק שוק אוכל עולמי):

     

    "השוק הראשון נערך ב-30 ליולי במתחם אירועים בדרום תל אביב, והיה לנו ברור מיד כי מדובר על הצלחה מטורפת, כי הצפי שלנו היה שיגיעו 500 איש, אך בפועל פקדו את השוק 1500 מבקרים, ובשלב מסוים נאלצנו להודיע בעמוד הפייסבוק על סגירת הכניסה למבקרים נוספים, מכיוון שלא הצלחנו לעמוד בעומס. הפעם החלטנו לערוך את השוק במשך יומיים, על מנת לאפשר לכמות גדולה יותר של מבקרים להגיע וליהנות ממנו", אומרת אליהו.

    אוכל רחוב יפני
    אוכל רחוב יפני


    באירוע הקרוב, שיתקיים בסוף השבוע (9-10 בספטמבר), יהיו כ-10 דוכני אוכל שונים ביניהם דוגן אוכל יפני, דוכן טייוואני, דוכן גיאורגי, דוכן איטלקי, דוכן צרפתי, דוכן אתיופי, דוכן סודני, דוכן מקסיקני, דוכן קולומביאני, דוכן דרום אפריקאי ודוכן אמריקאי, זאת מתוך רצון לייצר פלטפורמה מרכזית אחת שתציע סוגים שונים של אוכל ממקומות קרובים ורחוקים.

    הדוכן הטייוואני
    הדוכן הטייוואני
     

    ״חשוב לנו שהמנות יהיו קרובות למקור, כך שרוב השפים שיפעילו את הדוכנים הם בעלי עסקי מזון קטנים או בשלנים מקצועיים שאינם עוסקים במקצוע, אך הם במקור מארץ שאת האוכל שלה הם יכינו בדוכן״, מוסיפה אליהו.

    ליהנות מאוכל עולמי כאן בארץ
    ליהנות מאוכל עולמי כאן בארץ
     

    המיזם הזה ייחודי לא רק מהפן הקולינרי, אלא גם מהפן החברתי. ״תהליך העבודה על האירוע הראשון נמשך כחצי שנה," מספרת אליהו, ״כאשר הקשר שלי עם אנג׳י שו, שהיא בשלנית שאירחה בביתה ארוחות טייוואניות, נוצר באמצעות חברים משותפים וג׳רי הצטרף אלינו מיד כשהבין את הפוטנציאל הענק שיש במיזם. הצלחת השוק הראשון שערכנו לא הייתה ההפתעה היחידה, כי במהלך תהליך העבודה גם הופתענו לגלות שיש בארץ את כל חומרי הגלם הנדירים ביותר שרבים נוטים לחשוב בטעות כי אינם קיימים ולכן לא ניתן לייצר כאן טעמים זרים שנאמנים למקור״.

    הדוכן הגיאורגי
    הדוכן הגיאורגי
     

    על מנת לאפשר נגישות ולהבטיח שכל מי שיגיע לאירוע ייהנה מהקונספט, מחירי המנות תומחרו בצורה הוגנת, בין 10 ש"ח למנות ביס ועד 30 ש"ח למנות קצת יותר גדולות, מתוך שאיפה שכל מי שיגיע לאירוע יוכל לטעום מכמה שיותר דוכנים.

      

    לאליהו אין הכשרה קולינרית מקצועית, אך היא מגדירה את עצמה בתור בשלנית שכל חייה סובבים סביב אוכל, שבין היתר גם מוביל אותה במסעותיה ברחבי העולם. את גיוס השפים היא עשתה בכוחות עצמה ובפניה ישירה למסעדות שונות, ונכון להיום אין למיזם חסויות מסחריות, יחצ"ן או תמיכה כלכלית. השיווק נעשה באמצעות הפייסבוק בלבד, והתכנון העתידי הוא להמשיך ולקיים אירועי שוק עולמי באופן קבוע אחת לחודש.

    הדוכן הגיאורגי
    הדוכן הגיאורגי
     

    ועכשיו למידע המרגש באמת: בדוכן יפני תמתין לכם השפית Kyo Okada שתציע מנות מדוכני הרחוב ביפן (סלט אטריות אודון ברוטב מיסו וסומסום ואוניגירי - כדור אורז דביק עם עוף, פטריות שיטאקי וטופו מטוגן); השפים של טש וטשה יציגו את מטעמי המטבח הגיאורגי; ואת המטבח הצרפתי ייצגו הבעלים של "לילי בולונז׳רי" מבנימינה עם טארטלט שקדים ודומדמניות שחורות, קרואסון חמאה עם גבינת כמהין ומקרון בטעמים שונים.

     

    את אוכל הרחוב הדרום אפריקאי (תבשיל קארי ריחני בתוך לחמניית המבורגר מתקתקה) יביאו לשוק הבעלים של דוכן "באני צ׳ו" שפועל בשוק הכרמל בתל אביב; בדוכן הסודני יציעו את מנת הכסרה (מנה טבעונית של פיתה כמעט שקופה מרוב שהיא דקה עם תבשיל ירקות טבעוני); בדוכן האמריקאי תוכלו לטעום את המנה הדרומית Barbecue Pulled Beef אותה תכין שרי גרוניז, בת לאם אמריקאית מדרום קרוליינה; והשף Jhonny Hill יציע באירוע מנות מהמטבח הקולומביאני. שותפתה של נעמה לפרויקט, אנג׳י שו, תציג דוכן טייוואני עם מנת Guabao המוגשת בתוך לחמניית באן מאודה.

    אוכל סודי - כסרה
    אוכל סודי - כסרה
     

    • יום שישי, 9 בספטמבר, 16:00-11:00; יום שבת, 10 בספטמבר, 18:00-12:00
    • דמי כניסה: 10 ש"ח לאדם (מגיל 6 ומעלה)
    • גלריה דובנוב, דובנוב 8, תל אביב
    • למידע נוסף חפשו בפייסבוק World Food Market שוק אוכל עולם

     

    (התמונות באדיבות שוק אוכל עולמי)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים