כרעיים בתנור עם גזר
גמדי וחמאת בוטנים

עוף וגזר הם שידוך ידוע ומצוין, אבל אם תוסיפו לחגיגה גם חמאת בוטנים תקבלו מנה בטעם חדש ומופלא

כרעיים בתנור עם גזר וחמאת בוטנים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
כרעיים בתנור עם גזר וחמאת בוטנים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
אופציה מרעננת לכרעי עוף בתנור: מיץ הגזר מעניק מתיקות וצבע, ואפשר להוסיף לתבנית גם תפוחי אדמה, בטטה, דלעת, שורש סלרי או כרשה שייצלו עם העוף ברוטב הגזר.

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 6 כרעיים
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כוס מיץ גזר
  • 400 גרם גזר גמדי טרי, או מוקפא שהופשר

 

למשרה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 3/4 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי המשרה בשקית גדולה (אפשר "להלביש" את השקית על קערה גדולה, כדי להקל את הפעולה). מצרפים את הכרעיים ומערבבים כך, שיהיו עטופות לגמרי במשרה. קושרים את השקית ומאחסנים במקרר שעתיים (ועד 10 שעות).
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  3. מעבירים את הכרעיים והמשרה לתבנית רחבה בעלת דפנות. מורחים את הכרעיים בחמאת הבוטנים, מפזרים את הגזר ויוצקים את מיץ הגזר. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה.
  4. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהעוף משחים.

 

איך שומרים?

  • בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים. מחממים מכוסה, בתנור או במיקרוגל, לפני ההגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג