שתף קטע נבחר

המדינה דורשת מאסר למשה פרץ: "הייתי עיוור"

עד שנתיים מאסר וקנס כספי "מרתיע": זו הדרישה לגזר דין על הזמר בעקבות "השמטת מס מכוונת ותאוות בצע". פרץ בתגובה ראשונה: "לא ראיתי כלום מלבד הצלחה. למדתי את הלקח. אני לוקח אחריות. לא רוצה שיחשבו שאני עבריין"

 

 
משה פרץ. יישלח לכלא? (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
משה פרץ. יישלח לכלא?(צילום: מוטי קמחי)
המדינה דורשת לגזור על הזמר משה פרץ מאסר בפועל: פרץ הגיע היום (יום ה') לבית המשפט השלום ברמלה לצורך שמיעת הטיעונים לעונש, לאחר שהורשע במסגרת עסקת טיעון בהעלמת מס של מיליון שקלים מהופעותיו ועוד 140 אלף שקל תשלומי מע"מ. בדיון דרשה המדינה לגזור על פרץ עד שנתיים מאסר בפועל, לצד הטלת קנס כספי "מרתיע". בדיון אמר פרץ: "הייתי עיוור, לא ראיתי שום דבר מלבד הצלחה".
 
"אם תהיה הרשעה, ואני מקווה שלא, ירסקו אותי", אמר פרץ. בשירות המבחן המליצו להמיר את ההרשעה ב-500 שעות עבודות לתועלת הציבור, אבל המדינה טענה מנגד כי לא מתקיימות נסיבות חריגות שמצדיקות את סיום המשפט ללא הרשעה. "אני מבקש לעשות את השעות הללו ללא הרשעה. לתרום לחברה, להמשיך בחיים ולעזור לילדים. אני לא רוצה שיחשבו שעכשיו אני עבריין", הוסיף הזמר. התביעה דרשה מאסר בפועל וטענה כי מתחם הענישה ההולם לגבי עבירות מס ההכנסה הוא מאסר בפועל בין 10 ל-24 חודשים ולגבי עבירות המע"מ - בין 6 ל-18 חודשים.

מצלם את הצלמים. משה פרץ, היום ()
מצלם את הצלמים. משה פרץ, היום
 
 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
בדיון אמרה נציגת המדינה: "הנאשם הודה בכתב האישום שכלל 14 עבירות - סך המע"מ שלא שולם הוא 138 אלף שקל וכן שתי עבירות של פקודת הכנסה. סך ההכנסות שהועלמו מרשויות המס הוא מיליון שקלים. דיווחיו היו כוזבים ומהם עלה מחזור עסקאות נמוך ממחזור העסקאות בפועל. הוא השמיט הכנסות רבות במטרה להתחמק מתשלום מס אמת. אלו עבירות שהעונש הקבוע בחוק בגין כל עבירה הוא חמש שנות מאסר בגין כל עבירה במע"מ ושבע שנים על עבירות מס הכנסה. ההשמטה שביצע הנאשם הייתה מכוונת, שיטתית וממוסדת - מערכת שפעלה במודע ובמתכוון. הוא בחר לשלוח יד לקופת המדינה מתוך תאוות בצע לשמה וחמדת ממון, שעה שהרוויח הון רב ונהנה ממעמד חברתי".

 

בחודש מרס הרשיע בית המשפט את פרץ בהעלמת הכנסות והנמכת חשבוניות מס במסגרת הסדר טיעון עם רשות המסים. במסגרת ההסדר הודה פרץ שהעלים הכנסות מהופעותיו בהיקף של כמיליון שקלים בשנים 2009-2007 ותשלומי מע"מ בסכום של 140 אלף שקלים. אמרגנו, אמנון זינדני, הודה והורשע אף הוא במסגרת הסדר טיעון עם רשות המסים, לפני כשנה וחצי בעבירות אלו ונוספות. נציגת רשות המסים אמרה אז בדיון כי הרשות תדרוש עונש מאסר בפועל, אבל השופט כאמור דחה את בקשתה ואישר את עסקת הטיעון.

פרקליטו של פרץ, עו"ד אלי כהן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פרקליטו של פרץ, עו"ד אלי כהן(צילום: מוטי קמחי)
 

עו"ד אפי דמרי שמייצג גם כן את פרץ (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
עו"ד אפי דמרי שמייצג גם כן את פרץ(צילום: שאול גולן)

השופט הישאם אבו שחדאה קבע כי המדינה תוכל לערער על העונש, אם הוא יהיה מבחינתה קל מדי. הוא הוסיף כי לא התרשם שרשות

המסים הביאה נימוקים כבדים בבקשה שלה לביטול הכרעת הדין. פרץ הורשע ב-14 עבירות של ידיעה כוזבת במטרה להתחמק או להשתמט מתשלומי מע"מ, ועוד שתי עבירות של השמטה מתוך דו"ח בכוונה להתחמק ממס הכנסה. את פרץ מייצג עורך הדין אלי כהן, יחד עם עורכי הדין חובב דמרי, אפרים דמרי ואיריס טוביאן.

 

בחודש מאי הורשע קובי פרץ בהעלמת מס של 5.8 מיליון שקל ונשלח לשנתיים מאסר בפועל. כמו כן, הוא הורשע בדיווחים כוזבים למס הכנסה בשנים 2009-2005, ונקנס ב-175 אלף שקלים. בחודש יולי ערער פרץ על העונש וטען כי האמרגן שלו היה זה שהעלים את ההכנסות, ולא הוא. ברשות המסים מבקשים מנגד  להחמיר את עונש המאסר שלו.

 

עו"ד אלי כהן שמייצג את פרץ בדיון: "הנתון החשוב ביותר בתיק הזה הוא העונש שנגזר על שותפו הבכיר לעבירה, שחלקו בניהול העסק היה מכריע. פרץ היה שכיר בעסק, לכן לבקש עונש מאסר בפועל זה צורם ולא צודק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים