שתף קטע נבחר

מסעדת יוקרה בפינת כל רחוב

הפוד טראק הוא סימן היכר של ניו יורק, אבל הוא כבר מזמן לא רק אוכל זול וזמין, מסתבר שהשפים הגדולים מתחילים לקחת אותו ברצינות. וגם לנו יש נציגות

בניו יורק יש תרבות קולינריה שמושכת אליה סקרנים רעבים מכל העולם, אבל בלי ששמנו לב, לא רק מסעדות היוקרה והמסעדות הטרנדיות הן אלו שמככבות בקיבות הבררנים. בשנים האחרונות, בפינת כל רחוב אנחנו רואים את החייל הבא במלחמת הקולינריה המקומית בתוך פוד טראק.אנחנו אולי נוטים לחשוב עליהן כפתרון שובע מקומי, אבל מסתבר שמדובר בהרבה יותר מזה.

 

אנחנו מכירים כבר כמה שמות שיצאו מהפוד טראקס. קורילה טייגר, המשאית המנומרת שנוסעת ברחבי העיר עם בשר קוריאני שגרף כבר כל מחמאה בכל מגזין אפשרי. הנוטי מוביל עם תערובות הלובסטרים שמובילות לתורים ארוכים בשעות הצהריים. משאיות טאקוס, גלידות, משקאות, פופקורן, וופל בלגי וכמובן יש גם את הישראלים שזיהו את הטרנד.

 

לא מדובר בעבודה קלה. "את המשאית אנחנו מחנים כל ערב בברונקס כי חנייה למשאית בעיר היא עניין מאוד מסובך", סיפרו לנו שלישיית הישראלים שפתחו את השוקה טראק שמוכרת למעלה מ-200 שקשוקות ביום. "בגלל שאין סדר או מקומות שמורים במקומות המרכזיים למכירה זה על תקן "הראשון תופס"ואנחנו חייבים להוציא את המשאית ב-2 בלילה כדי שב-4 בבוקר נספיק לתפוס מקום בחנייה המיועדת. לקראת הצהריים מתחילים להגיע אנשים ועד הערב עובדים".

 

מהר מאוד גילו השלושה שבכל הקשור בבירוקרטיה המצב הרבה יותר מעורפל ומסורבל משחשבו. "כל נושא הרישוי של המשאיות הוא מאוד לא שחור־לבן. משנת 2003 עיריית ניו יורק לא הוציאה אישורים למשאיות אוכל, ועכשיו מתחילים רק באכיפות. הבינו שמשאיות לוקחות נתח מהעבודה של המסעדות ומתעוררת התנגדות מצד בעלי מסעדות", הוא אומר, "לא ממש ברור איפה מותר להחנות ואיפהלא, הנושא קצת פרוץ".

 

2 דולר למטבח עם כוכב מישלן. צ'אן הון מאנג ()
2 דולר למטבח עם כוכב מישלן. צ'אן הון מאנג

 

השוקה טראק של שלושת הצעירים מישראל הפכה לשם דבר והיום כבר זכה אחד מהם להפוך לשף הראשי של מלון יוטל בעיר. והמשאית של טעים, הפלאפל המדובר של השפית הישראלית עינת מדמוני, שבעקבות ההצלחה פתחה כמה מסעדות נחשבות בעיר, השיקה ספרים, כיכבה בתכניות טלוויזיה ורק לאחרונה הודיעה שבמסעדה שלה טעים, שהוקמה בעקבות ובסמוך להשקת המשאית, תארח בכל חודש טופ שף אחר שיעניק את האינטרפטציה שלו לפלאפל.

 

מאריו בטלי, בובי פליי ועוד שמות נוצצים יגיעו בכל חודש למסעדה ויכינו את הפלאלפל שלהם. בחודש הקרוב, אגב, יהיה זה מריו בטלי שיגיש פלאפל עם אפונה לבנה וחלפיניו.

 

אבל לא רק הישראלים לוקחים את המשאית לשיאים, בשבוע שעבר סינגפורי שמתחזק כבר שנים את משאית האוכל שלו עשה זאת ובגדול. צ'אן הון מנג מנהל משאית ששמה 'הונג קונג סויה ציקן רייס ונודל', וגם בלי תחכום מילולי הוא מתפעל אותה בהצלחה כבר 35 שנים, 17שעות עבודה ביום.המשאית צברה פופולאריות כה גדולה, שאנשים מחכים מדי יום אפילו לפני שהוא פותח את החלון.

 

 

הפופולאריות הגבוהה עוררה את סקרנותם של המומחים הקולינארים, ובסופו של תהליך, הוזמן לסעודת גאלה יוקרתית בסינגפור, שם הוענק לו כוכב מישלן, כשהוא, שמוכר מנה בשני דולר, בחברת שפים מוכרים ממסעדות יוקרה בינלאומיות.

 

בימים שמאז הזכיה התורים הפכו לארוכים יותר, וגם מי שמחכה למעלה משעה מספר שהציפיה משתלמת. בינתיים צ'אן מוכר כבר 180 עופות שלמים ביום, עלייה של 30 מאז הזכייה הנוצצת.פעמיים בימים האחרונים, כבר נגמרו לו המנות עוד לפני שהספיק למכור לכל הדורשים.

 

רבים מהטועמים החדשים מגיעים בעקבות הסיפור ומבקשים להצטלם איתו. בנימוס הוא מסכים וחוזר מיד למטבחו הצר, מוכיח לנו שוב, שבניו יורק, הכל יכול לקרות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
מוקפצים על גלגלים. מנת יוקרתית ב-2 דולר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים