שתף קטע נבחר

בעלי השליטה: לשלוט על כל הבית ממכשיר אחד

שלט לטלוויזיה, שלט למזגן, שלט לממיר, שלט למערכת האודיו. גם הסלון שלכם מלא שלטים-רחוקים? • אחרי אכזבת השלטים האוניברסליים, הכירו את הקופסאות החכמות, הסמארטפונים וההפעלה הקולית

הסלון הביתי שלנו גדוש בשלטים-רחוקים: לטלוויזיה, לממיר של הכבלים/לוויין, למגבר/מקרן קול ולמזגן. ולא שכחנו גם שלט-רחוק לנגן הבלו-ריי, למקרן, לתריסים, ואפילו לתאורה. מלבד ריבוי השלטים המעיק, מובן שהם מצריכים גם מספר רב של סוללות, וההוצאות בהתאם.

 

בשנות התשעים ותחילת שנות האלפיים ניסו לפתור את הבעיה באמצעות "שלטים אוניברסליים", שיודעים לשלוט בכל המכשירים גם יחד, אך אלה היו עמוסים בכפתורים ובהגדרות שדרשו מהמשתמש להיות טכנאי אלקטרוניקה כדי להפעיל אותם.

 

 

השלטים של הוט, יס וסלקום-TV מפעילים כיום גם את הטלוויזיה וגם את הממיר, כך שהצורך לרכוש שלט אוניברסלי נחלש עם הזמן. ביס אפשר אפילו לשלוט במגבר. גם חלק מהסמארטפונים יכולים להפוך לשלט אוניברסלי חכם. ה-G4, ה-G5 וה-V10 של LG, גלקסי S5 ו-S6 של סמסונג, או ה-One M8 ו-One M9 של HTC כוללים קישוריות אינפרה-אדום בתוך המכשיר.

 

האפשרות הזו הפכה את הסמארטפון למכשיר שמחליף את השלטים בבית. כל שעל המשתמש לעשות הוא לבחור באפליקציה הפנימית את המכשירים בבית, ולהתחיל להפעילם מהסמארטפון.

 

מחוץ לקופסה 

אבל יש פתרונות נוספים: בלוג'יטק מציעים כיום את Harmony Hub (שמחירו 600 שקל), קופסה קטנה המתחברת לחשמל ולרשת ה-WiFi. הקופסה כוללת שתי עיניות אינפרה-אדום, שאותן צריך למקם באותו חדר ובטווח ראייה משאר המכשירים. המשתמש צריך להוריד אפליקציה ייעודית לסמארטפון, שיודעת לתפעל את ה"הרמוני".

 

Harmony Elite של לוג'יטק
Harmony Elite של לוג'יטק

 

מאותו רגע אפשר לשלוט בטלוויזיה, בממיר, במזגן, ברובוט שואב האבק ובקונסולת ה-Xbox. השליטה אפשרית בכל מוצר שיש לו תקשורת אינפרה-אדום, בלוטות', או WiFi. מלבד שליטה ישירה במכשירים השונים, Harmony Hub יודע גם ליצור "תסריטים". למשל, תסריט "צפייה בטלוויזיה" יפעיל באופן אוטומטי את הטלוויזיה בכבלים וגם את הממיר והמגבר. לעומת זאת, תסריט "משחק" יפעיל את הטלוויזיה ואת הפלייסטיישן 4.

 

הפתרון של לוג'יטק אמנם פוטר את המשתמש מאוסף השלטים בבית, אבל דורש לא מעט סבלנות. ההתקנה, הגדרת המכשירים שיוכל לשלוט בהם וקביעת התסריטים אורכות זמן רב. הקופסה גם אינה כוללת בזיכרון שלה את ממיר ה"פייבר-בוקס" של הוט, ובמקום זאת צריך להגדיר בה את יצרן הממיר, Sagemcom. בנוסף, הגדרת המכשירים לא יכולה להתבצע באמצעות תוכנה במחשב, אלא אך ורק דרך האפליקציה.

 

בעוד ש-Harmony Hub נועד להפוך את הסמארטפון לשלט-רחוק, בלוג'יטק מציעים גם את Harmony Elite - שלט־רחוק אמיתי ולא וירטואלי (1,700 שקל). יש לו כפתורים נוחים ומסך מגע, והוא פועל באמצעות סוללה פנימית הנטענת דרך תושבת. כאן כבר ניתן להוסיף את כל המכשירים בבית בקלות, לקבוע תסריטים ולתפעל אותם בצורה ידידותית יותר. הכל דרך מסך המגע של השלט.

 

ל-Elite יש גם אפשרות לשלוט בכל המכשירים בבית דרך האפליקציה. מי שמעוניין בשליטה בחדרים נוספים בבית יכול לרכוש ערכה נפרדת ולמקם אותה בחדר אחר.

 

לוג'יטק גם מציעה ערכת ביניים, Harmony Companion (במחיר של 750 שקל), הכוללת שלט-רחוק בסיסי יותר, בלי מסך מגע, ואפשר לשלוט במכשירים ולתכנת אותם בערכה דרך אפליקציה. מאגר המכשירים המוכנים לשימוש באופן מיידי באמצעות ה־Harmony עומד על 270 אלף דגמים ומתעדכן באופן קבוע.

 

השלט שממליץ

לוג'יטק היא השחקנית המרכזית בעולם השלטים החכמים, אבל חברה אחרת כבר מייצרת לה אלטרנטיבה לא רעה בכלל. תכירו את Ray, שלט-רחוק דמוי סמארטפון שלא ניתן להשיגו בינתיים בארץ. מדובר במכשיר עם צג מגע בגודל 4.8 אינץ' והתקני תקשורת בטכנולוגיות אינפרה-אדום, בלוטות' ו־WiFi. השלט פועל בעזרת סוללות פנימיות שנטענות על תחנת עגינה מעוצבת.

 

השלט של .Ray הערוץ נפתח בלחיצה על תמונה
השלט של .Ray הערוץ נפתח בלחיצה על תמונה

 

Ray יודע גם להציג מידע על תכנים המשודרים בערוצים האהובים. לחיצה על תמונה של תוכנית תפתח אותה ישירות על המסך, כך שהמשתמש לא צריך בכלל לדעת באילו ערוצים משודרות התוכניות. בנוסף, השלט לומד במה בעליו אוהב לצפות, כך שבמשך הזמן הוא יציע לו יותר ויותר תוכניות המתאימות לו, כולל תכנים שאינו מכיר כלל. תהליך הלימוד נעשה באופן אוטומטי, אבל ניתן גם לסמן בקלות על השלט מה אוהבים ומה לא.

 

ב-Ray אפשר גם לבנות ספריית מועדפים של ערוצי הטלוויזיה שבני המשפחה נוהגים לצפות בהם. עוד יכולת חכמה של השלט היא חיפוש בלוח השידורים בקלות, דרך המקלדת הווירטואלית. אפשר גם לבדוק מתי תוכנית מסוימת תשודר, וכך ניתן לקבוע מראש הקלטה שלה.

 

ב-Ray מבטיחים שהמכשיר מתחבר בקלות למוצרים כמו טלוויזיות וממירים, אבל גם ל־Xbox, לאפל TV, לסטרימר RoKu ולמוצרים חכמים לבית של חברת Nest השייכת לגוגל. כרגע Ray נמכר רק בארה"ב ומחירו עומד על כ־950 שקל (250 דולר).

 

שלט אוניברסלי אחר וותיק יותר הוא הפיליפס Prestigo SRT9320 (שעולה 1,500 שקל). לזה יש מסך מגע בגודל 2.8 אינץ', והוא מתבסס על תקשורת אינפרה-אדום. בדרך זו ניתן לשלוט בטלוויזיה, במקרן, בממיר ובמגבר. אפשר גם לקבוע תסריטים לפעולות אוטומטיות. ניתן לכוון את הערוצים המועדפים ולהציג אותם כאייקונים על צג השלט, כך שגם הילד בבית יידע להפעיל בקלות את הערוץ שבו הוא רוצה לצפות. מאגר המכשירים בשלטים של פיליפס עומד על 300 אלף דגמים והוא מתעדכן אונליין.

 

מפעילים עם הקול 

אבל העתיד בתחום השליטה על המוצרים החכמים בבית הוא הפעלה קולית - מה שאפשר כבר עכשיו לראות ברמקול Echo של אמזון. זהו רמקול נייד המאפשר להפעיל מוזיקה משירותי סטרימינג שונים, להאזין להקראה של החדשות, או לשמוע מידע על מזג האוויר. לפני מספר חודשים שידרגה אמזון את Echo, כך שהוא יכול לשלוט גם במוצרים חכמים בבית. למשל: להדליק את האור או לעמעם אותו, להפעיל את מאוורר התקרה, או לכוון את התרמוסטט. בנוסף, הוא יודע להפעיל (או לכבות) שקעי חשמל חכמים, כך שמוצר המחובר אליהם יתחיל מיד לעבוד.

 

פיליפס .Prestigo אייקונים של ערוצים ()
פיליפס .Prestigo אייקונים של ערוצים

 

גם אפל מציעה פתרון לשליטה בבית: HomeKit היא פלטפורמה המשלבת בתוכה את העוזרת הקולית סירי. המשתמש יכול לבקש ממנה להדליק את האור במסדרון, לנעול את הדלתות, או לקבוע את הטמפרטורה בסלון ל־25 מעלות - והכל מתבצע עוד לפני שהוא נכנס הביתה. כך, כשיושבים מול הטלוויזיה אפשר, למשל, לקבוע תסריט "ערב סרט". במצב הזה האור ייכבה, הטלוויזיה תידלק, והאפל-TV יציג את הסרט המבוקש. אין צורך בכמה שלטים, והכל יכול להתבצע מהאייפון או מהשלט של האפל-TV.

 

 

היום שבו מיקרופונים קטנים יהיו פזורים ברחבי הבית ופשוט נדבר אל העוזרת הקולית הביתית שלנו כדי לקבל שירותים מכל הסוגים - קרוב מתמיד. שימוש בשלט פיזי ייראה אז כמו משהו מהעבר הרחוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים