ספיחה עם ראגו כבש:
הפיצה של המזרח התיכון

היא נראית כמו פיצה וטעימה לא פחות ממנה - אבל הספיחה נולדה בעצם במזרח התיכון. כך תכינו בבית את מאפה השמרים המקומי

מערכת Xnet

|

17.09.16 | 23:45

ספיחה עם ראגו כבש (צילום: יפית בשבקין)
ספיחה עם ראגו כבש (צילום: יפית בשבקין)

המתכון באדיבות שף שאדי בשארה מהביסטרו האיטלקי-ערבי "אוליבו" בירכא.

 

מרכיבים

2 פיצות

 

לבצק

  • 1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח לאפיית פיצה או קמח לאפיית לחם
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כף מלח
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים קרים

 

לבשר

  • 2 עגבניות בינוניות
  • שמן זית לטיגון
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 300 גרם בשר כבש טחון טרי
  • 3 עלי דפנה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/2 כפית כמון
  • טחינה לזילוף
  • עלי זעתר לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם השמרים והסוכר. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים לערבב. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שהם נספגים בבצק.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים את הבצק בניילון באופן רופף ומתפיחים כשעתיים. בזמן ההתפחה, לשים את הבצק במשך כדקה פעם בחצי שעה.
  3. בזמן שהבצק תופח מכינים את הבשר: מרתיחים בסיר הרבה מים עם כף מלח וחורצים צורת X בבסיס העגבניות. מוסיפים את העגבניות לסיר ומבשלים אותן רק עד שהמים מתחילים לרתוח שוב. מצננים, מקלפים וקוצצים דק.
  4. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והבשר, מקטינים את האש ומבשלים כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
  5. מוסיפים לסיר את העגבניות עם הנוזלים שלהן ואת התבלינים. מכסים ומבשלים במשך חצי שעה על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם.
  6. עיצוב הבצק והאפייה: מחממים את התנור ל-220 מעלות. מקמחים קלות את משטח העבודה. יוצרים מהבצק 2 כדורים שווים ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בקוטר של כ-18 ס"מ. מניחים בתנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מפזרים את תבשיל הבשר על עיגולי הבצק ואופים במשך 12-10 דקות, עד להזהבה. מזלפים על הפיצות טחינה ומקשטים בעלי זעתר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג