שתף קטע נבחר

השגריר באו"ם עונה לנשיא מצרים: "מוכנים לדבר"

דני דנון אמר בראיון לאולפן ynet כי א-סיסי "דיבר מהלב", והתייחס לפגישה שתיערך היום בין ראש הממשלה לנשיא האמריקני: "נתניהו יגיד לאובמה את האמת - שאי-אפשר לתלות את כל האשמה בצד הישראלי"

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ברק אובמה ייפגשו היום (ד') בניו יורק בפעם האחרונה בקדנציה של הנשיא האמריקני המכהן. בפגישה צפוי נתניהו להודות על הסכם הסיוע הביטחוני שנחתם בין הצדדים בשבוע שעבר, אך גם לדון בסוגיה שנמצאת במחלוקת, תהליך השלום עם הפלסטינים - זאת על רקע הביקורת שהוטחה בישראל מעל בימת העצרת הכללית של האו"ם מצד אובמה, מזכ"ל האו"ם באן קי-מון ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן.

 

"אנחנו רגילים לביקורת במסדרונות האו"ם, שמענו נאומים לא קלים", אמר שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, בראיון לאולפן ynet. "הביקורת הקשה ביותר באה דווקא ממזכ"ל האו"ם, שקרא למצב בישראל 'טירוף'. אני לא מקבל את זה, הטירוף היחידי הוא כאן באו"ם - האובססיה נגד מדינת ישראל, ההאשמה שהכול תלוי ועומד על הבנייה וההתיישבות ביהודה ושומרון, כאילו שאין סכסוך בסוריה, אין איום גרעיני בצפון קוריאה. הכול תלוי ועומד על בנייה ביהודה ושומרון".

 

"אנחנו באים ואומרים: זה לא הנושא", מוסיף דנון. "אבו מאזן ינאם באו"ם ביום חמישי והוא ידבר על 100 שנה להצהרת בלפור, ואנחנו זוכרים היטב שההתנגדות לכיבוש התחילה בשנות ה-60 לפני שבכלל שחררנו את ירושלים, לפני שבנינו בית אחד ביהודה ושומרון. צריך לדבוק בעובדות, לומר את האמת לעולם - ההתנגדות הפלסטינית היא הרבה יותר מהותית מבנייה כזו או אחרת, והעובדה שהם לא מוכנים לבוא ולדבר. לא במוסקבה, לא בוושינגטון וגם לא כאן בניו יורק".

 

באשר לנאומו של אובמה, שטען כי "ישראל צריכה להכיר בכך שעליה להפסיק את הכיבוש, והיא יודעת שהיא לא יכולה להחזיק בהתנחלויות לנצח", אמר דנון: "אובמה בנאומו לא הפתיע. הוא לא התייחס באריכות לחלק של הסכסוך שלנו עם הפלסטינים. הוא דיבר על העמדות, על נושאים שונים בעולם, על וירוסים, בריאות. הוא התייחס בקצרה לנושא שלנו ובהחלט העמדות שלו לא חדשות בנושא הזה. אני מאמין שארה"ב לא תעשה מהלך שיפגע במדינת ישראל ושבאמת לא יתרום לשום דבר".

אבו מאזן ומזכ"ל האו"ם באן קי מון. דנון: "הפלסטינים מעדיפים החלטות באו"ם" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אבו מאזן ומזכ"ל האו"ם באן קי מון. דנון: "הפלסטינים מעדיפים החלטות באו"ם"(צילום: AFP)

לשאלה אם ישראל תוכל להחזיק בהתנחלויות לנצח משיב דנון: "אני חושב שאת אותה שאלה אפשר היה לשאול על עצם קיומה של מדינת ישראל. אנחנו מבינים שיש צדדים רבים שהנושא הזה מפריע להם. ראש הממשלה אמר שהוא מוכן לבוא ולנהל מו"מ, אנחנו לא מוכנים שיאשימו את הכול בהתיישבות. דיברתי עם מנהיג אירופי שבא והאשים אותנו בטרור באירופה. הוא באמת מאמין בזה, שבגלל שיש היום סכסוך עם הפלסטינים יש גם טרור באירופה. זה לא הגיוני. זה דבר שאנחנו צריכים להסביר אותו. הם צריכים אולי להתעורר באירופה ולהבין שהסכסוך שלהם עם הקיצונים לא קשור לסכסוך שלנו עם הפלסטינים".

 

על משפט החייל היורה אלאור אזריה, והאופן שבו הוא מוצג ברחבי העולם, אמר דנון: "לא כל מה שקורה בתקשורת הישראלית מגיע לכאן לסדר היום של האו"ם. מדברים פה על דברים אחרים, על הסכם אקלים, על נושאים כלכליים, הנושא הזה לא נמצא כאן באו"ם". לדבריו, "אפשר לראות בכל הדמוקרטיות מקרים שבהם שפטו חיילים, קצינים ואנשים בכירים מאוד. זו המשמעות של דמוקרטיה. אני לא חושב שהיו שופטים חייל במדינות לא דמוקרטיות, או ברשות הפלסטינית, לכן אנחנו צריכים להיות גאים בתהליכים שלנו ובואו נמתין למערכת המשפט".

 

על נאומו של נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי, שהפציר בישראלים "לפתוח דף חדש בהיסטוריה של המזרח התיכון", אמר דנון: "הנאום שלו היה נאום אמיתי. לא אהבנו את כל מה שהוא אמר, אבל הוא דיבר מהלב. התשובה שלנו - אנחנו מוכנים לדבר. כמו שסאדאת הגיע ודיבר עם בגין, גם היום יש מנהיגים בישראל שמוכנים לדבר. הבעיה היא בצד הפלסטיני, ששם בהחלט אין עם מי לדבר, ומנצלים את הבמות להסתה. אנחנו נשמע את אבו מאזן ממשיך להסית גם ביום חמישי כאן באו"ם. ברגע שתהיה מנהיגות פלסטינית יהיה עם מי לדבר".

 

לקראת פגישת נתניהו-אובמה אומר דנון: "קודם כול נתניהו יגיד לו תודה. אנחנו צריכים להודות לארה"ב על הסכם סיוע נדיב. הסיוע הזה הוא משמעותי ונדיב. לאחר מכן הם יעברו לנושאים הרגילים שעל הפרק, אני מניח שגם נושא ההתיישבות ביהודה ושומרון. נתניהו יגיד לאובמה את האמת - שאי-אפשר לתלות את כל האשמה בצד הישראלי. היום הפלסטינים, במקום לנהל מו"מ, מנהלים את הקמפיין נגד ההתיישבות ביהודה ושומרון. הם מעדיפים החלטות באו"ם מאשר מו"מ איתנו".

 

ח"כ קסניה סבטלובה מהמחנה הציוני אמרה בתגובה לנאומו של נשיא מצרים א-סיסי כי "הנשיא המצרי שוב מושיט לנו את היד וחבל שאין מי שיענה ליד המושטת בקרב המנהיגות הישראלית. הנשיא א-סיסי לוקח סיכון אישי ושם על כף המאזניים את יוקרתו כאשר הוא סוטה מנאומו שנקבע מראש ובוחר לדבר ישירות עם העם הישראלי. כל זאת עבור קידום תהליך השלום שאף אחד לא יודע כרגע מה יעלה בגורלו לאור ההתנהלות חסרת האחריות של המנהיגות הישראלית שלא יודעת לנצל הזדמנויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים