שתף קטע נבחר

כבוד ללפיד

השבוע הוענק לליהיא לפיד פרס עיטור הכבוד במסגרת הכנס השנתי של ארגון הנשים היהודי JWRP. מול 300 נשים יהודיות שהגיעו במיוחד מרחבי העולם, היא סיפרה את סיפורה האישי והסבירה מדוע הוא יכול להוות דוגמא לחיבור שיכול להרקם בין כולנו

"אני מאמינה שצריך תמיד למצוא את האמצע, את המחבר, את המשותף. ולהימנע מקיצוניות״ הצהירה ליהי לפיד השבוע במרילנד. ״זו גם האמונה הפוליטית שלי".

 

לפיד הגיעה לארה״ב בתחילת השבוע לכבוד קבלת הפרס עיטור הכבוד שהוענק לה במסגרת הכנס השנתי של ארגון הנשים היהודי JWRP.

כנס המנהיגות השנתי של ארגון JWRP מכנס מדי שנה מאות נשים יהודיות מרחבי העולם במטרה לפתח ולהעצים את כישורי המנהיגות שלהן ולקדם תנועת נשים יהודיות עולמית.

 

בארגון מאמינים שהדרך לשמר את האמונה היהודית עוברת דרך אם המשפחה ולכן מעודדים נשים להצטרף ולהרחיב את הידע והכלים שברשותן.

הכנס השנתי של הארגון הושק לראשונה בשנת 2013 עם 65 משתתפות בלבד מארה"ב, קנדה ומקסיקו, ומאז גדל והתרחב.

 

הארגון מפעיל ביחד עם משרד התפוצות את פרויקט "מומנטום" שמביא לישראל מדי שנה אלפי נשים יהודיות מרחבי העולם למסע העצמה נשית בן 9 ימים.

אל הכנס השנה הגיעו מרחבי העולם למעלה מ-300 נשים יהודיות, כולן השתתפו בעבר במסעות שמארגן הארגון לישראל. הן הגיעו מאוסטרליה, קובה, יוון, ישראל, פנמה, רוסיה, ספרד, דרום אפריקה ומרחבי ארה״ב.

 

לפיד חוגגת עם נשות הארגון. צילום: שלמה כהן  ()
לפיד חוגגת עם נשות הארגון. צילום: שלמה כהן

 

ליהיא לפיד, מלבד היותה אשתו של, היא גם סופרת ועיתונאית. ספרה רב המכר "אשת חיל", רומן אוטוביוגרפי, עסק בתפקידן של נשים ואימהות בעולם המודרני. רבות בעקבות גילוי הלב ובעקבות פעילותה בתחום החליטו בארגון להעניק ללפיד את הפרס.

״כל אישה יודעת שכדי שהמשפחה שלה תתקיים, היא צריכה ללמוד להתפשר״, הצהירה. ״למצוא את דרך האמצע. את המחבר. את המקום בו נמצא המשותף. גם עם אלו שאנחנו אוהבים, משפחה וחברים, אנחנו נפגשים סביב המשותף. וזה גם מה שצריך למצוא עם אלו שאנחנו לא מסכימים איתם. את המחבר״.

 

300 נשים מרחבי העולם, השבוע במרילנד. צילום: שלמה כהן  ()
300 נשים מרחבי העולם, השבוע במרילנד. צילום: שלמה כהן

 

לפיד החליטה לחלוק עם הנשים בקהל גם פרטים על ההתמודדות בחייה הפרטיים. ״יש לי שני ילדים. הבן שלי חייל. כשאני כאן על הבמה הוא אי שם בתוך טנק על הגבול. הבת שלי אוטיסטית. היא יפה ועקשנית. וכשאח שלה מגיע פעם בהמון זמן הביתה, עם המדים המאובקים, היא שמחה שהוא בבית ומחבקת אותו בלי מילים, כי היא לא מדברת. ואני כאמא שלהם, מתרגשת", אמרה. "אם ניתן למצוא חיבור בין חייל ונערה אוטיסטית, אז ניתן למצוא משותף ומחבר בין כל האנשים".

מי שזכתה אף היא בפרס עיטור הכבוד ע״ש פמלה קלאמן הייתה רחל פרנקל, אם הנער החטוף נפתלי פרנקל ז"ל שנרצח בשנת 2014. דרכה ואמירותיה לאורך השנים מאז הפכו, כך הגדירו בארגון, לסמל של תקווה והשראה בישראל ובעולם כולו.

 

הענקת הפרס ללפיד. צילום: שלמה כהן  ()
הענקת הפרס ללפיד. צילום: שלמה כהן

 

"גם רחל וגם ליהיא משתתפות במסעות שלנו בישראל״ סיפרה למאות הנשים לורי פלוטניק, מייסדת הארגון. ״הן דוגמא אמיתית ומעוררת השראה של נשים יהודיות פורצות דרך מעולמות מגוונים, שיודעות לאהוב ולהעריך אחת את השנייה על בסיס ערכים משותפים״.

לרחל, מחנכת במקצועה, שבעה ילדים. לאחר חטיפת בנה, הובילה תפילה המונית בכותל המערבי וקראה שלא לאבד תקווה. "אלוהים לא תמיד עושה כרצוננו", אמרה.

 

פרנקל לא הגיעה אל הכנס אך דיברה אל הקהל באמצעות וידאו. ״קבלת הפרס הזה עם ליהיא היא דבר מדהים בפני עצמו. אנחנו באות מעולמות ומחלקים שונים של החברה הישראלית ועדיין מאוחדות ואוהבות זו את זו כמו נשים יהודיות. אחדות בשבילי״, הוסיפה, ״זה לזכור תמיד שאנחנו משפחה יהודית מורחבת, ובמשפחה, אתה לא צריך תמיד לאהוב את כולם כל הזמן. אהבה היא קודם כל מחויבות ואחריות, בידיעה שאני מוכן לעשות הכל עבורך ותמיד לזכור שעמוק בפנים אנחנו משפחה מחוברת״.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים