שתף קטע נבחר

תופים ומחולות: פסטיבל "הרמת מסך" 2016

פסטיבל הרמת מסך שייפתח בנובמבר יציג יצירות מחול חדשות של יוצרים צעירים. בתוכנית השנה אפשר למצוא בין היתר עבודות שעוסקות בגוף ובזרות, בזהות מזרחית וגם דו-קרב גופני

פסטיבל "הרמת מסך" 2016 ייצא לדרך בפעם ה-27 בחודש נובמבר ויציג יצירות של אמנים צעירים בתחום המחול. הפסטיבל, שמטרתו להצמיח אמנים חדשים, יתקיים בנקודות שונות ברחבי הארץ: בת"א וירושלים, בדימונה ובכפר המחול בקיבוץ געתון - מקום מושבה של להקת המחול הקיבוצית.  במסגרת הפסטיבל יעלו תשע יצירות בבכורה.

 

"אנדרטה לתרנגולת"

יצירה של מיכל סממה, שגם מבצעת אותה, העוסקת במתח שבין גוף החיה הנע ומתכלה ובין האנדרטה - הגוף הנצחי והנייח. 

 

"THE CALLING"

מופע מיוזיקל של תמי לבוביץ. המופיעים, אור אבישי, אור אשכנזי, מאיה וינברג, משה שכטר אבשלום ולבוביץ, הם בני דורות שונים, הרוקדים את אשר עתיד להתרחש. כמו בעבודות קודמות שלה, עוסקת לבוביץ בדמויות ודימויים אייקונים, בשימוש ופירוק מחדש שלהם לכדי מיתולוגיה.

 

 

מתוך "The Calling" (צילום: תמר לם) (צילום: תמר לם)
מתוך "The Calling"(צילום: תמר לם)

"תמיד זה כאן"

בעבודה זו של עדי בוטרוס הוא מבקש למקם את הגוף במרכז ולבטא את בחירותיו הטבעיות לתנועה במרחב. לצדו מופיע בה אבשלום לטוכה

 

מתוך "תמיד זה כאן" של עדי בוטרוס (צילום: תמר לם) (צילום: תמר לם)
מתוך "תמיד זה כאן" של עדי בוטרוס(צילום: תמר לם)

"SCARABEO, angles and the void"

היצירה של אנדראה קוסטנזו מרטיני היא דואט לשני רקדנים - שבו הוא מופיע עם אבידן בן גיאת - העוסק בגוף ההופעה כאובייקט בדו קרב.

 

"תתקרבי"

עבודה משותפת ראשונה של סתיו מרין ומירב דגן, חברות ילדות שנפגשו לראשונה בסטודיו לריקוד. ביצירה הן מנסות למפות את התנאים להתהוות הקורבן ולהתהוות המקרבן ומביאות אותם למרחב של הבמה. לצדן מופיעה אלונה דניאל.

 

"Behind the mountain"

יצירה של נדר רוסנו העוסקת בתחושה שמשהו בסביבה המוכרת נהיה זר ואחר, והזרות שבמוכר מהווה מקור לחרדה ופחד. רוקדים ויוצרים: סתיו סטרוז, רוני ברנשטטר, צוקי רינגרט.

 

מתוך עבודתו של נדב רוסנו (צילום: תמר לם) (צילום: תמר לם)
מתוך עבודתו של נדב רוסנו(צילום: תמר לם)

"זורחות"

עבודה של שירה אביתר שבה היא מופיעה עם ענת עמרני, והעוסקת בחיפוש אחר שורשי הגוף והזהות, ובפרט זו המזרחית. אביתר עסקה בנושא גם בעבודה קודמת - "צהלולי גוף גרסת הדואט".

 

برجين "פרג'ן"

באמצעות היצירה "Pirg'in", בוחנת סחר דאמוני את מערכות היחסים בינה לבין הגברים בחייה, מתבוננת במעצורים שמונעים ממנה לממש אותה, תוך התייחסות לסוכני התרבות שליוו אותה במהלך שנות חייה. ביצירה זו רוקדת סחר את המוסכמות החברתיות, את הגבולות שחלים עליה כאישה ורקדנית בחברה שמרנית ומערערת על הגבולות הללו, תוך שימוש נועז בגופה הרוקד על צלילים שלקוחים מעולמו הטיפוסי של הגבר בחברתה.

 

פרג'ן (צילום: תמר לם) (צילום: תמר לם)
פרג'ן(צילום: תמר לם)

"מה שמגיע"

עבודת סולו של אסף אהרונסון המארחת כמה משתתפים ובה הגוף היחיד, מתפצל לחמישה גופים שפועלים לסירוגין. מקור ההשראה המרכזי לעבודה הוא הספר "ארוס המריר והמתוק" מאת אן קארסון והרעיון שמתגלגל מתוך התזה שלה, שלפיה אובייקט אשר קיים בין גופים נמשכים אחד לשני הוא יחידה עצמאית ונפרדת. לצדו של אהרונסון מופיעים יואב אדמוני, זהר ויימן קלמן ובר אלטרס.

 

 (צילום: תמר לם) (צילום: תמר לם)
(צילום: תמר לם)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים