שתף קטע נבחר

למרות הסערה האנטישמית: קורבין ניצח בלייבור

המרד במפלגתו והצניחה בסקרים לא השפיעו - ואיש השמאל הקיצוני נשאר יו"ר הלייבור: "אנחנו יכולים לנצח בבחירות בבריטניה". קורבין הגדיר בעבר את חיזבאללה וחמאס כ"ידידיי" ונטען כי הוא נותן רוח גבית לאנטישמיות במפלגתו

 

התבטאויות אנטישמיות , סקרים בלתי מחמיאים, מרד פנים-מפלגתי : למרות כל אלו, ג'רמי קורבין ניצח בבחירות למפלגת הלייבור בבריטניה, ונשאר בראש המפלגה שבתקופה האחרונה הגיעה לשפל חסר תקדים. קורבין, שהוכרז היום (שבת) כמנצח, זכה ל-62 אחוזי תמיכה, לעומת 38% שקיבל המתחרה, אואן סמית.

 

יותר מ-500 אלף איש הצביעו בבחירות ללייבור והעניקו את הניצחון לקורבין בן ה-67, שנבחר לראשונה אשתקד לראשות המפלגה. הלייבור היה בשלטון בבריטניה בין 1997 ל-2010, אבל הפסיד בשתי מערכות הבחירות האחרונות. קורבין התמודד עם מרידה מצד פעילים מתונים במפלגה, הרואים בו איש שמאל קיצוני שאין לו שום להחזיר את המפלגה לשלטון. הם אף טוענים כי תחת הנהגתו התחזקה במפלגה האנטישמיות ושנאת ישראל.

קורבין. 62% תמכו בו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קורבין. 62% תמכו בו(צילום: רויטרס)
בנאום הניצחון שלו אמר קורבין כי למרות הסקרים הלא מחמיאים, הלייבור בראשותו יכול לנצח בבחירות את השמרנים. אלו מובלים כיום על ידי ראש הממשלה תרזה מיי, מחליפו של דיוויד קמרון שפרש בעקבות ההצבעה הבריטית על עזיבת האיחוד האירופי. "ממשלת מיי היא ל ממשלה חדשה, זו גרסה חדשה לממשלת הימין של קמרון", אמר קורבין וקרא לאחד את השורות במפלגה: "חברי הלייבור חייבים לעבוד יחד ולקבל את הבחירה הדמוקרטית שנעשתה".  

  

הלייבור, שרק בעשור שעבר עוד הצמיחה מתוכה ראשי ממשלה כמו טוני בלייר וגורדון בראון, שקועה באחד המשברים הגדולים ביותר שידעה ב-116 שנותיה. המשבר הנוכחי החל לאחר שאזרחי בריטניה הצביעו בעד עזיבת האיחוד האירופי, ורוב חברי הפרלמנט של הלייבור הסירו את תמיכתם מהנהגתו של קורבין בטענה כי הוא אינו יכול לנצח בבחירות הכלליות. בכך הם סללו את הדרך לבחירות להנהגת המפלגה בפעם השנייה תוך שנה בלבד.

קרא לאחד את השורות בנאום הניצחון (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
קרא לאחד את השורות בנאום הניצחון(צילום: gettyimages)
 

אלא שלקורבין נותר בסיס תמיכה חזק בלייבור, וזה הבטיח את ניצחונו הגדול. קורבין הוא תומך נלהב של הפלסטינים, ובעבר נפגש עם אנשי ארגוני טרור כמו חיזבאללה וחמאס והגדיר אותם "ידידיי". הוא גם כינה את חיסולו של אוסמה בן לאדן על-ידי ארה"ב "טרגדיה".

 

מוקדם יותר השנה, כששורה של אנשי שמאל קיצוני בלייבור השמיעו הערות אנטישמיות שבהן השוו בין ישראל לנאצים או קראו למחיקתה של ישראל מהמפה, הואשם קורבין כי הוא אינו פועל נגדם בחריפות מספקת וכי הוא למעשה נותן רוח גבית לאנטישמיות במפלגה. קורבין הקים ועדה פנים-מפלגתית לטיפול בנושא, אבל אפילו במעמד הצגת הדו"ח של הוועדה הוא השמיע הצהרה שנויה במחלוקת, שרבים פירשו אותה כהשוואה בין ממשלת ישראל לדאעש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
ג'רמי קורבין. נשאר בראש
צילום: gettyimages
מומלצים