כל עוגה- דבש: עוגות ראש השנה
הכי טובות של הבלוגריות של Xnet

מעוגה קלה עם טוויסט אגוזי עד לעוגה מרשימה עם תפוחי עץ ממולאים: קיבלנו משש בלוגריות את המתכונים שיעשו להן את החג - ועכשיו גם לכם

מערכת Xnet

|

27.09.16 | 00:29

עוגת פיסטוק עם דבש (צילום: אפיק גבאי)
עוגת פיסטוק עם דבש (צילום: אפיק גבאי)
עוגת דבש עם תפוחים ממולאים באגוזי מלך (צילום: סיון אלירזי)
עוגת דבש עם תפוחים ממולאים באגוזי מלך (צילום: סיון אלירזי)

עוגת פיסטוק עם דבש / אינס שילת ינאי

במתכון נעשה שימוש במחית פיסטוקים, הנמכרת בחנויות שמתמחות באפייה. אין אתם לא משיגים את המחית, פשוט הוסיפו עוד 50 גרם של פיסוקים לתערובת הפיסטוקים והשמן שמכינים בשלב הראשון.

 

אפשר לאפות את בלילת העוגה בשתי תבניות בקוטר 24 ס"מ, וכך לחסוך אחר כך את חיתוך העוגה לשתי שכבות. במקרה זה, זמן האפייה יתקצר ל-25 דקות בערך.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26-24 ס"מ

 

  • 100 גרם (1 כוס) פיסטוקים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש נוזלי
  • 3 כפות מחית פיסטוק
  • 1 מכל (150 גרם) יוגורט
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח

 

לקרם

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • אפשרות: 2 כפות מחית פיסטוק

 

לקישוט

  • 3 כפות פיסטוקים טחונים

 

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

  1. שמים את הפיסטוקים והשמן במעבד מזון וטוחנים יחד למחית אחידה.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר והדבש כ-5 דקות, עד שמתקבלת קציפה אוורירית.
  3. מוסיפים את מחית הפיסטוקים שהכנו ואת מחית הפיסטוק הקנויה, וממשיכים להקציף כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את היוגורט ומקציפים עד שהוא נטמע בתערובת.
  5. מקפלים את הקמח לתוך התערובת ומעבירים אותה לתבנית (או לתבניות).
  6. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים. מצננים.
  7. חותכים את העוגה ל-2 שכבות בעובי שווה.
  8. מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם.
  9. מניחים את אחת משכבות העוגה בצלחת הגשה ומצפים אותה ב-1/3 מכמות הקרם. מניחים עליה את שכבת העוגה השנייה, ומצפים אותה ב-1/3 נוסף מכמות הקרם. מצפים את דפנות העוגה ביתרת הקרם.

 

 

עוגת דבש עם תפוחים ממולאים: ככה זה נראה לפני האפייה (צילום: דינה משה)
    עוגת דבש עם תפוחים ממולאים: ככה זה נראה לפני האפייה(צילום: דינה משה)
     

     

    עוגת דבש עם תפוחים ממולאים באגוזי מלך / דינה משה

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 28 ס"מ

     

    לתפוחים הממולאים

    • 6 תפוחים קטנים מזן גרני סמית
    • 1/2 1 כוסות (כ-150 גרם) אגוזי מלך, גרוסים
    • 1 כף דבש
    • 1/4 כפית קינמון טחון
    • 1/4 כפית הל טחון

     

    לעוגה

    • 1/4 1 כוסות (420 גרם) דבש
    • 3/4 1 כוסות (375 גרם) סוכר
    • 1 כפית קינמון טחון
    • קורט ציפורן טחון
    • אפשרות: 1 כף ריבה שאוהבים
    • אפשרות: 1/4 כפית הל טחון
    • 100 גרם מחמאה או חמאה
    • קליפה מגוררת מלימון אחד
    • 2/3 2 כוסות (375 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
    • 3 ביצים
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) קפה שהוכן עם 2 כפות גדושות של קפה נמס, בטמפטורת החדר

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. התפוחים הממולאים: מרוקנים את התפוחים מהתחתית – מקפידים שהצדדים שלהם וחלקם העליון יישארו שלמים, ומשאירים דפנות בעובי של כ- 1 ס"מ.
    3. מערבבים יחד את כל מרכיבי התפוחים הממולאים, למעט התפוחים עצמם. ממלאים את התפוחים בתערובת ומסדרים בתבנית, כך שתפוח אחד עומד באמצע והשאר מקיפים אותו.
    4. העוגה: שמים בסיר קטן את הדבש, הסוכר, הקינמון והציפורן (וגם הריבה וההל, אם רוצים), ומבשלים על אש קטנה עד להמסה.
    5. מוסיפים את המחמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון. מצננים מעט.
    6. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והסודה.
    7. מקציפים את הביצים כדקה. ממשיכי םלהקציף ומוסיפים, לחלופין ובהדרגה, את תערובת הקמח ואת הקפה.
    8. מוסיפים את תערובת הדבש וממשיכים להקציף רק עד לאיחוד.
    9. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים 75-60 דקות בשליש התחתון של התנור, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגה יוצא יבש.
    10. מצננים לפני ההגשה.
    11. העוגה תישמר כיומיים בחוץ וכשבוע במקרר.

     

     

    פאי תפוחים משגע (צילום: מירב גביש)
      פאי תפוחים משגע(צילום: מירב גביש)

       

      פאי תפוחים משגע

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 24 ס"מ

       

      לבצק

      • 3 כוסות (420 גרם) קמח
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • 2 כפות סוכר לבן
      • 1 כף סוכר חום, בהיר או כהה
      • 1/2 כפית קינמון טחון
      • 170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
      • 8 כפות מים

       

      למילוי

      • 50 גרם חמאה
      • 7 כפות סוכר לבן
      • 2 כפות סוכר חום, בהיר או כהה
      • 10 תפוחים, רצוי מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
      • 1 כפית קינמון טחון
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
      • 1 כף מיץ לימון
      • 2 כפות גדושות קמח
      • אפשרות: כף סירופ מייפל, 2 כפות קוקוס טחון

       

      להרכבה

      • חמאה לשימון התבנית
      • 30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
      • 1 ביצה, טרופה
      • 1 כף סוכר

       

      להגשה

      • אבקת סוכר
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, מוקצפת

       

      אופן ההכנה

       

      הבצק

      1. טוחנים במעבד מזון את מרכיביו, למעט החמאה והמים, במשך כמה שניות.
      2. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים קצרים, עד לקבלת פירורים קטנים.
      3. מוסיפים את המים ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
      4. מוציאים את הבצק ומאחדים אותו לכדור. בוצעים חתיכה בגודל כדור פינג פונג, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר (נשתמש בה בהמשך לקישוט). יוצרים מהבצק שני כדורים שווים ומשטחים אותם מעט. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

       

      המילוי

      1. שמים את החמאה והסוכר במחבת גדולה ומבשלים על אש בינונית כ-3 דקות, עד להמסתם.
      2. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב.
      3. מוספים את הקינמון, אגוז המוסקט ומיץ הלימון, מערבבים ומכבים את האש.
      4. מוסיפים את הקמח ואת המייפל והקוקוס (אם משתמשים בהם), מערבבים ומצננים.

       

      כך מכינים את קישוט התפוח (צילום: מירב גביש)
        כך מכינים את קישוט התפוח(צילום: מירב גביש)

         

        ההרכבה

        1. משמנים את התבנית בחמאה.
        2. מרדדים את כדורי הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגולים שקוטרם גדול ב-2 ס"מ מזה של התבנית.
        3. מעבירים עיגול אחד לתבנית ומהדקים אותו היטב לתחתית ולדפנות. מניחים את התבנית במקרר ל-25 דקות.
        4. מעבירים את עיגול הבצק השני למגש, עוטפים בניילון נצמד ושמים גם אותו בקירור.
        5. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
        6. מוציאים את התבנית והמגש מהמקרר. דוקרים במזלג את הבצק שבתבנית ומשטחים עליו את תערובת התפוחים. מפזרים מעל את קוביות החמאה.
        7. מכסים את הפאי עם עיגול הבצק השני, ומהדקים את שוליו לבצק שמרפד את דפנות התבנית – תחילה באצבעות ולאחר מכן עם מזלג.
        8. מרדדים את חתיכת הבצק ששמרנו בצד לעובי של כ-1/2 ס"מ וחותכים ממנה צורה של תפוח (ראו תמונה למעלה).
        9. מברישים את הפאי בביצה טרופה, מניחים עליו את התפוח מהבצק ומברישים גם אותו. יוצרים מסביב לתפוח חריצים קטנים בבצק, כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה בזמן האפייה.
        10. אופים כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב.
        11. ההגשה: מצננים את הפאי כ-10 דקות, ובוזקים עליו אבקת סוכר. מגישים עם השמנת המוקצפת.

         

         

        עוגת דבש קלה להכנה עם אגוזי מלך (צילום: אורלי חרמש)
          עוגת דבש קלה להכנה עם אגוזי מלך(צילום: אורלי חרמש)
           

           

          עוגת דבש קלה להכנה עם אגוזי מלך / אורלי חרמש

          עוגה חגיגית וקלה להכנה, ארומטית ויפה. האגוזים הטחונים מחליפים חלק מהקמח ומעניקים לעוגה לחות, מרקם עדין וטעם.

           

          מרכיבים

          2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף אחת

           

          • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך
          • 1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
          • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל ווניל אחד
          • 1/2 כפית מלח
          • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
          • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
          • 3 ביצים
          • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
          • קליפה מגוררת מתפוז אחד
          • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח

           

          לקישוט

          • 2 כפות דבש
          • אבקת סוכר

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
          2. שמים במעבד המזון מחצית מכמות אגוזי המלך (כוס אחת) ואת הסוכר החום, הווניל, המלח והדבש. טוחנים למחית אחידה וחלקה.
          3. מנקיםאת דפנות מכל המעבד עם לקקן. מוסיפים את החמאה והביצים ומעבדים כמה שניות, עד לאיחוד.
          4. מנקים שוב את דפנות המכל, ומוסיפים את מיץ התפוזים, קליפת התפוז והקמח. מעבדים קצרות, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה).
          5. מעבירים את הבלילה לתבניות ומיישרים. מפזרים מעל את יתרת אגוזי המלך ומזלפים 2 כפות דבש.
          6. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
          7. מצננים לגמרי ומפזרים על העוגות אבקת אפייה.

           

           

          מאפינס תפוח בדבש  (צילום: אפרת סיאצ'י)
            מאפינס תפוח בדבש (צילום: אפרת סיאצ'י)

             

            מאפינס תפוח בדבש / אפרת סיאצ'י

             

            מרכיבים

            10 מאפינס

             

            • 2 ביצים
            • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
            • 1/3 כוס (70 גרם) שמן
            • 3 כפות גדושות דבש נוזלי
            • 1/3 כוס (80 מ"ל) תה מוכן, בטמפרטורת החדר
            • 1 תפוח, מקולף ומרוסק
            • 1 כוס (140 גרם) קמח
            • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
            • 1 כפית קינמון טחון

             

            אופן ההכנה

            1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
            2. טורפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן, הדבש, התה והתפוח המרוסק ומערבבים לתערובת אחידה.
            3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים רק עד לאיחוד (ערבוב יתר יפגע במרקם המאפינס).
            4. ממלאים את השקעים בבלילה עד ל-3/4 מגובהם. אופים כ-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

             

             

            עוגת גבינה עם תפוח ודבש (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
              עוגת גבינה עם תפוח ודבש(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

               

              עוגת גבינה עם תפוח ודבש / דפנה אוסטר מיכאל

               

              מרכיבים

              תבנית בקוטר 26 ס"מ

               

              • 1 ק"ג גבינה לבנה 5%
              • 1 מכל קטן (200 מ"ל) שמנת חמוצה
              • חמאה לשימון התבנית
              • 2 כפות סוכר חום כהה
              • 2 תפוחי עץ זהובים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות
              • 6 ביצים, מופרדות
              • 1 כוס (200 גרם) סוכר
              • 2 כפיות תמצית וניל או 4 שקיות סוכר וניל
              • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
              • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
              • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
              • אפשרות: דבש נוזלי לקישוט

               

              אופן ההכנה

              1. מרפדים מסננת במגבות נייר ומניחים בה את הגבינה והשמנת, כדי שיגירו נוזלים. מכניסים למקרר לשעה.
              2. מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב רגיל (לא בטורבו).
              3. עוטפים מבחוץ את התבנית בנייר אלומיניום, כדי שהבלילה לא תדלוף החוצה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה. מפזרים את הסוכר בתחתית התבנית ומניחים עליו את פרוסות התפוח.
              4. מעבירים את הגבינה והשמנת לקערה, מוסיפים את החלמונים וטורפים. מוסיפים גם את תמצית הווניל, קליפת הלימון, הקורנפלור והקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
              5. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף לא נוקשה.
              6. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינה. מעבירים את הבלילה לתבנית.
              7. מניחים את התבנית עם העוגה בתוך תבנית גדולה יותר. יוצקים בזהירות מים רותחים לתוך התבנית הגדולה, עד לכ-1/2 מגובה תבנית העוגה.
              8. אופים 20 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים כשעה נוספת, עד שהעוגה יציבה במרכזה
              9. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו, כשהדלת סגורה.
              10. מכסים את העוגה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות לפני ההגשה.
              11. ההגשה: הופכים את העוגה בזהירות על צלחת ומזלפים דבש.

               

               

              ויש גם קינוחים פרווה מעולים! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: דודו אזולאי)
              ויש גם קינוחים פרווה מעולים! לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים (צילום: דודו אזולאי)

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד