שתף קטע נבחר

מתכונים בריאים לראש השנה

לא רק תפוח בדבש: קבלו הצעות למנות בריאות וטעימות לארוחת החג - בשרית, פרווה וחלבית

בשיתוף תנובה

 

הבשרית: סלט ירוק בליווי רוסטביף

שילוב של נתחי רוסטביף המוגשים על מצע סלט ירוק ואביבי

 

מרכיבים להכנת רוסטביף:

נתח סינטה עגל בקר נקי משומן וגידים במשקל של 3-4 ק"ג

 

פלפל שחור גרוס

 

שמן זית

 

עלי מרווה

 

מרכיבים לסלט:

 

חופן רשאד

 

חופן ארוגולה

 

שמן-זית

 

מלח

 

מרכיבים להכנת רוטב הפסטו-

 

20 גרם עלי ארוגולה

 

20 גרם עלי רשאד

 

1 כף מירין

 

2 כפות חומץ תפוחים

 

80 גרם שמן זית

 

1 כפית מלח

 

1/2 כף דבש

 

1/2 שן שום כתושה

 

20 גרם צנוברים

 

אופן הכנה:

 

הכנת הרוסטביף–

בישול נתח גדול של סינטה עובד על פי עיקרון פשוט, הכנסת גוש הבשר לתנור לפרק זמן, הוצאתו, מנוחה וחוזר חלילה. בשיטה זו נוכל להגיע לצבע אחיד בכל הנתח ללא ייבוש חלקו החיצוני.

 

המטרה היא להגיע לטמפרטורה של 50-52 מעלות במרכז הנתח ולכן נצטרך מד טמפרטורה.

 

נתח הסינטה צריך להיות בטמפרטורת חדר לפחות מספר שעות, או שניתן להוציאו מהמקרר לילה לפני ולתת לו "להתחמם" על השיש במטבח כשהוא על רשת ומכוסה במגבת.

 

את נתח הסינטה יש לתבל בפלפל שחור גרוס בנדיבות, למרוח במעט שמן זית ולהדביק עליו חופן קטן של עלי מרווה קצוצים גס. לחמם את התנור ל-250 מעלות.

להכניס את נתח הסינטה ל-10 דקות על רשת ולאחר מכן להוציאו עם הרשת וכלי קיבול, כמו תבנית עמוקה מתחתיו ל15 דקות על השיש במטבח.

 

לאחר המנוחה השלישית נכניס את מד הטמפרטורה למרכז הנתח ונמדוד את הטמפרטורה הפנימית. במידה ונעצרנו על 50-52 מעלות סיימנו את הבישול וניתן לנתח להתקרר כשעתיים נוספות.

  

אופן הכנת הסלט –

בקערת ערבוב לשים את כל המרכיבים ולערבב בעדינות.

 

אופן הכנת הפסטו –

את כל המרכיבים לשים במעבד מזון להפעיל במהירות גבוהה עד לקבלת משחה גסה.

 

להרכבת המנה –

בצלחת, לסדר את הסלט המתובל, מעליו פרוסות סינטה דקות ככל האפשר, עליהן לצקת מעט פסטו

ולמי שמעוניין ניתן להוסיף צנונית פרוסה.

 

רוסטביף. מתאים עם הסלט (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
רוסטביף. מתאים עם הסלט(צילום: shutterstock)

 

הפרווה: פירה תפודים וארטישוק

ממרח ארטישוק מתבל בעדינות את מחית התפודים, והופך אותה למנה ראויה לארוחה חגיגית.

 

פרטי המתכון

 

מצרכים:

1 ק"ג תפוחי אדמה בהירים (עדיף תפ"א חדשים ולא מאיסום)

 

מלח

 

2 כפות שמן זית

 

1 צנצנת (180 גרם) ממרח ארטישוק 

 

1 כפית חרדל דיז'ון (אפשר חלק ואפשר עם גרגרים)

 

פלפל לבן טחון

 

פירה תפודים וארטישוק - אופן הכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה, וחותכים אותם לחתיכות שוות בגודלן. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ושופכים אותם. מכסים את תפוחי האדמה בהרבה מים נקיים חדשים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים בלי כיסוי מעל להבה בינונית במשך 20 דקות. נועצים מזלג בחתיכה של תפוח אדמה, כדי לבדוק אם התרכך.

 

אם המזלג ננעץ בקלות, מבשלים במשך 10 דקות נוספות כדי להבטיח ריכוך מלא (אם לא ננעץ בקלות, מבשלים עוד 10 דקות ובודקים שוב). מוציאים לכלי ½1 כוסות ממי הבישול ושומרים. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר החם. מערבבים מעל להבה נמוכה דקה או שתיים ומסירים מהאש.

 

2. מוסיפים לתפוחי האדמה החמים את שמן הזית, ומתחילים למעוך אותם במועך תפוחי אדמה. מוסיפים ממי הבישול השמורים כדי לקבל פירה בסמיכות הרצויה. מוסיפים את ממרח הארטישוק ואת החרדל, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, וממשיכים למעוך לפירה חלק.

 

טיפ:

אפשר להכין את הפירה כמה שעות מראש, ולחמם מחדש לפני ההגשה - מערבבים בסיר מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהפירה חם. אם הפירה סמיך מדי מוסיפים לו עוד קצת ממי הבישול במהלך החימום.

 

החלבית: לזניה ירקות, קוטג' וגבינות

 

פרטי המתכון

 

מצרכים:

חומרים לתבנית בגודל 20*28:

 

חבילת עלי לזניה (לא מבושלים)

 

לתערובת הירקות:

 

1 תפרחת ברוקולי חתוכה לפרחים קטנים

 

2 כפות שמן זית

 

1 בצל קלוף וקצוץ גס

 

2 פלפלים חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ

 

1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות בעובי 1 ס"מ

 

פלפל שחור גרוס

 

לתערובת הגבינות:

 

2 גביעי קוטג'

 

300 גרם (11/2 שקיות) פתיתי גבינה

 

411 גרם (קופסה קטנה) עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות!)

 

3 ביצים טרופות

 

1/4 כוס פירורי לחם

 

פלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

 

50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן

 

אופן הכנה:

מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי כ-2 דקות במים רותחים ומסננים היטב.

 

מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים פלפלים ופטריות, מפלפלים ומקפיצים כ-10 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הברוקולי החלוט ומערבבים. מעבירים למסננת ומצננים היטב.

 

מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים את חומרי תערובת הגבינות בקערה, ממליחים ומפלפלים.

 

מרכיבים את הלזניה: מניחים 3 עלי לזניה צמודים זה לזה בתחתית תבנית משומנת. מסדרים מעל מחצית מהירקות ויוצקים שליש מתערובת הגבינות. מסדרים שכבה נוספת: 3 עלי לזניה, יתרת הירקות ושליש מתערובת הגבינות. מניחים את יתרת עלי הלזניה, יוצקים את יתרת תערובת הגבינות.

 

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות. עד לשלב הזה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את הפרמזן ואופים כ-20 דקות נוספות ללא כיסוי עד להזהבה.


המתכונים באדיבות השף הלבן

 

בשיתוף תנובה




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מתכונים בריאים לראש השנה
צילום: shutterstock
מומלצים