בשר עם בשורה: שתי מנות
עיקריות מיוחדות לראש השנה

במקום להכין שוב רוסטביף או גולאש, הפתיעו את עצמכם ואת האורחים עם קדרת בקר בירקות שורש ואגסים או תבשיל כף עם חבושים וקינמון

מערכת Xnet

|

28.09.16 | 22:47

קדרת בקר בירקות שורש ואגסים (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
קדרת בקר בירקות שורש ואגסים (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)

קדרת בקר בירקות שורש ואגסים

מתכון של שלום בוסקילה, השף של חברת "מבושלת".

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 1/2 1 ק"ג נתח שפונדרה, חתוך לקוביות
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
  • 1 גזר, חתוך לטבעות
  • 10 שיני שום
  • 1 סלסילה פטריות טריות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין אדום
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) רוטב טריאקי
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) רוטב צ'ילי מתוק
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 עלי דפנה
  • מלח
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 3 אגסים, מגולענים וחתוכים לרבעים

 

אופן הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר רחב. מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, השום והפטריות ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ומגרדים את המשקעים מהתחתית. מבשלים כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את רוטב הטריאקי, רוטב הצ'ילי, הפלפל ועלי הדפנה, ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים עדשעתיים וחצי, עד לריכוך הבשר. חצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את המלח והאגסים.

 

תבשיל כף עם חבושים וקינמון (צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
    תבשיל כף עם חבושים וקינמון(צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר)
     

     

    תבשיל כף עם חבושים וקינמון

    מתכון של שף אבי שטייניץ, באדיבות "אדום אדום".

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 1 ק"ג נתח כף, חתוך לקוביות גדולות (אפשר להשתמש גם בנתח כתף או בצלעות)
    • 3 כפות שמן
    • 2 גזרים, חתוכים גס
    • 1 בצל לבן, חתוך לרבעים
    • 2/3 כוס יין אדום
    • 3 ענפי טימין
    • "סרט" מקליפת לימון
    • קורט מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 מקל קינמון
    • 2 כוכבי אניס
    • 2 מסמרי ציפורן שלמים
    • 1/4 1 כוס ציר עגל (אפשר להשתמש בציר מאבקה או ממשחה)
    • 3 חבושים, קלופים וחתוכים לרבעים
    • 1 כרשה, שטופה וחתוכה לפרוסות

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את השמן בסיר כבד. צורבים את קוביות הבשר.
    2. מוסיפים את הגזר והבצל ומטגנים כמה דקות נוספות. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מצטמצם ב-2/3.
    3. מוסיפים את הטימין, קליפת הלימון, התבלינים והציר ומביאים לרתיחה.
    4. מוסיפים את החבושים והכרשה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. אם הרוטב לא הסמיך, אפשר להסיר את המכסה, להגביר את הלהבה ולבשל עד להסמכה.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג