שתף קטע נבחר

קריאה אחרונה לבשלנים: מנות חג מהירות

מי שחיכה לרגע האחרון עם הקניות והבישולים, ישמח לגלות שאפשר לעשות את זה בסטייל וגם בזריזות: אבי ביטון עם שני מתכונים מהירים למאחרים - עוף עם דלעת ותה הדרים, וגם סטייק עם ערמונים, סילאן ומנגולד

ראש השנה, יום כיפורים וסוכות הם חגים משמעותיים מאוד עבורנו, ואני בטוח שלכל אחד ואחד יש סיפורים מופלאים על החגים האלה. זכרונות הילדות הראשונים שלי, שזכורים לי מהחגים האלה, הם הבגדים החדשים שקנו לי (שכמובן חרשתי עליהם כל חגי תשרי).

מי מזג תה על העוף שלי? (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
מי מזג תה על העוף שלי?(צילום: צביקה טישלר)

אצלנו בבית הייתה חלוקה מאוד ברורה: במשך כל השנה אימא שלי הייתה מבשלת את הארוחות, ובחגים אבא שלי היה נכנס למטבח ומכין את ארוחות החג. במשך כל הלילה הוא היה מכין את האוכל, ואני הייתי משמש כסו שף שלו. שעות ארוכות היינו עומלים במטבח ומכינים סלטים, מנות ראשונות, דגים, בשר, ברווזים ומה לא.

 

זו הייתה חוויה יוצאת דופן עבורי, שאותה אני לא שוכח עד היום. הבעיה הייתה שאף פעם לא הבנתי איך אנחנו עובדים שעות ארוכות במטבח, במשך כל הלילה וגם בבוקר החג, ואז תוך שעתיים-שלוש כל האוכל נגמר.

אנטרקוט עם ערמונים ומנגולד, שף אבי ביטון (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
אנטרקוט עם ערמונים ומנגולד, שף אבי ביטון(צילום: צביקה טישלר)

העובדה הזאת שאנחנו עובדים כל כך קשה בכדי לספק צורך בסיסי של אוכל, ואז כל הטקס מסתיים מהר מדי, הפריעה לי. כבר אז הבנתי שאפשר גם אחרת, ואפשר להכין אוכל טוב בצורה מהירה יותר, אבל לא ידעתי איך עושים ומה עושים, אבל הרעיון הבסיסי היה.

 

מבחינתי השנים האלה הן השנים שעיצבו אותי כטבח. אלה השנים שגרמו לי להבין שאפשר לקחת חומר גלם נפלא, ובמעט מאוד עבודה להפוך אותו למנה מושקעת וטעימה. חשוב לי להגיד שאני מעריך מאוד את הבישולים שאורכים עשרות שעות של הכנות. כל המטבחים העדתיים הם מטבחים שזמן העבודה בהם ארוך: קוסקוס מרוקאי בעבודת יד, רביולי טרי מאיטליה, כיסונים קטנטנים בוכריים, וקובות עירקאיות - אלה הדוגמאות למטבח הזה שהתכוונתי אליו, אותו מטבח שאתה עמל שעות רבות על האוכל, ובסוף יוצא ממנו קסם.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

מנה זריזה שתקצור מחמאות (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
מנה זריזה שתקצור מחמאות(צילום: צביקה טישלר)

ככל שהתבגרתי ניסיתי יותר ויותר לפשט את המטבח שלי ואת הבישולים, ורוב המתכונים שהכנתי היו כאלה שנשענים על חומרי הגלם, ושדורשים מינימום עבודה. היום, לכבוד החג, אני רוצה לחלוק אתכם שני מתכונים כאלה, עם מעט מאוד הכנות אבל אין ספק שהם יקצרו שבחים.

  

עוף בדלעת ותה הדרים

מתכון חגיגי וטעים שכל הכיף בו זה פשטות ההכנה שלו. הטריק שלי הוא שנוזלי הבישול הם בעצם חליטת תה.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

המצרכים (ל-6 מנות):

3 כרעי עוף חצויות

6 קוביות דלעת

1 כרישה פרוסה לאורך 5 ס"מ (רק החלק הלבן)

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

6 שיני שום

5 ענפי טימין

לרוטב - 

שקיק תה תפוז/תפוח/פירות יער

2 כוסות מים רותחים

4 כפיות סוכר חום

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את העוף והירקות בתבנית.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  2. חולטים את התה בקערת מים רותחים, מוסיפים סוכר, מלח ופלפל.
  3. יוצקים את הנוזלים על העוף.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  4. עוטפים את התבנית בנייר כסף, ואופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, כשעה ורבע.
  5. מסירים את נייר הכסף, אופים 15 דקות נוספות, ומגישים.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

רוסט אנטרקוט עם ערמונים ומנגולד  

את האנטרקוט הזה אפשר להכין כמה שעות לפני הארוחה, אבל חשוב לוודא שאנחנו צולים אותו לדרגת צלייה רייר, ואז לפני ההגשה מחממים בחום גבוה בתנור. כשהוא מגיע יחד עם התוספת שלו תקבלו מנה טעימה ומפתיעה.

 

מצרכים (ל-2 סועדים):

1/2 ק"ג אנטרקוט

1 חבילת ערמונים בוואקום

3 שיני שום, פרוסות

5 עלי מנגולד קרועים

4 כפות שמן זית

1/4 כוס מים

1/4 כוס סילאן

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה;

  1. יוצקים את השמן למחבת כבדה, ומחממים על להבה גבוהה. מתבלים את הנתח במלח ופלפל, וצולים כ-6 דקות מכל צד. מניחים בצד.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  2. לאותה המחבת מוסיפים את הערמונים, המנגולד והשום, ומערבבים.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  3. מטגנים 2 דקות, ומוסיפים את המים והסילאן.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  4. מבשלים על להבה גבוהה עד לצמצום הנוזלים.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  5. פורסים את הנתח, יוצקים מעליו את הרוטב ואת התוספת, ומגישים.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
מי שם תה בעוף שלי? אבי ביטון עם מתכון מפתיע
צילום: צביקה טישלר
מומלצים