שתף קטע נבחר

"רופאים כיבו מוניטור מצפצף כי 'הפריע' - והחולה נפטרה"

ביצעו ניתוח מיותר כשהייתה אלטרנטיבה תרופתית, התעלמו מתלונות חוזרות של החולה ומסממנים של דימום פנימי והשביתו מוניטור צפצפני בטענה שהוא מקולקל ומפריע, עד שמערכות גופה של קלודט קליין ז"ל קרסו – והיא מתה. עכשיו תובעת משפחתה בית החולים איכילוב ואת הצוות המטפל על רשלנות רפואית

תביעה נגד בית החולים איכילוב: על פי כתב התביעה, שהוגשה בימים האחרונים לבית משפט השלום בתל אביב, תובעים בני משפחתה של קלודט קליין (56) ממעלה אפרים את בית החולים איכילוב בתל אביב על רשלנות רפואית ודורשים פיצוי בסך 2.5 מיליון שקלים.

 

קראו עוד בנושא:

טעות קטלנית: אחות בבי"ח התבלבלה בניירת – והחולה מת

בי"ח נהריה: חולה כמעט מתה בגלל טעות במינון

איכילוב: חובר למכונת הנשמה שלא הופעלה - ונפטר

 

מהתביעה עולה כי קליין סבלה בעבר מבעיות לב, ועברה לפני מספר שנים ניתוח להחלפת מסתם. מאז הניתוח, טופלה קליין בקומדין – תרופה לדילול דם. בעקבות כאבי בטן שחשה, היא עברה בדיקות אולטרסאטנד וסי-טי, בהן אובחנו בגופה גוש גדל והולך שטיבו אינו ברור והוא ממוקם בין הלבלב לתריסריון.

 

לדברי בני משפחתה של קליין, נמסר לה בבית החולים איכילוב בו טופלה, כי היא חייבת להסיר את הגידול, כשהאופציה הטיפולית היחידה העומדת בפניה היא הסרה באמצעות ניתוח.

 

קלודט קליין ז"ל עם שלושת ילדיה. "הניתוח בוצע מאוחר מדי, והיא נפטרה" ()
קלודט קליין ז"ל עם שלושת ילדיה. "הניתוח בוצע מאוחר מדי, והיא נפטרה"

 

לדברי עורכי הדין דוד פייל ועדי אברג'יל-ברוורמן, שמייצגים את בני המשפחה, לא בוצעה ביופסיה לגידול ועל כן הרופאים לא ידעו בזמן שמדובר בגידול שפיר. כמו כן, לטענת המשפחה, לא הוסבר לחולה כי קיימת אפשרות לטיפול אחר כמו תרופות ביולוגיות ולא נאמר לה מהם הסיכונים והסיבוכים הרבים הכרוכים בניתוח המסובך.

 

אך כאן רק מתחיל סיפורה הטרגי של קליין. מהרשומות הרפואיות עולה כי מיד לאחר הניתוח היא החלה להתלונן על כאבי בטן ועל תחושה כללית ירודה, ובדיקות הדם שלה הצביעו על נפילה ברמת ההמוגלובין - תופעת לוואי ידועה של דימום פנימי.

 

על פי התביעה, המשפחה המודאגת הפנתה את תשומת לב הצוות הרפואי לכך שהמוניטור של החולה לא מפסיק לצפצף, אך במקום להתייחס למצבה הקריטי, כיבו אנשי הצוות את המוניטור בטענה כי הוא מקולקל.

 

מצבה של קליין הלך והידרדר, עד שכתוצה מהדימום החריף היא עברה התקף לב. בבדיקת הסי-טי שנערכה לה לאחר מכן, התגלה כי באזור הניתוח הצטבר דם רב. חרף כך, וחרף תלונות חוזרות ונשנות של המטופלת, סירבו הרופאים להורות על ניקוז הדימום מבטנה, בשתי פעמים שונות בהן נבחנה הבקשה.

 

לאחר עיכוב של ימים ארוכים, ולאחר שמערכות גופה החלו לקרוס, הובהלה קליין לניתוח שמטרתו לנקז את הדימום הפנימי, אך לדברי עורכי דינה, הניתוח בוצע מאוחר מדי, והיא נפטרה.

 

"היה מקום לשקול טיפול תרופתי"

ד"ר בוריס קירשטיין, מומחה לכירורגיה כללית מ"פורום רופאים", חיווה את דעתו על המקרה מטעם התביעה, וקבע כי היה מקום לשקול טיפול תרופתי שמגיב טוב לגידול מסוג זה, טרם הכנסתה לניתוח מורכב במצבה.

 

"לאור מצבה הלבבי של החולה, שחייב נטילת תרופות נוגדות קרישה, ולאור מיקום הגידול – שמעמיד את החולה בפני סכנת דימום – היה על הצוות הרפואי לעשות כל מאמץ להגיע לאבחנה לפני הניתוח, ולהימנע מביצועו" הוא כותב בחוות דעתו.

 

תביעת הפיצויים שהגישו בני משפחתה של קלודט קליין נגד בית החולים איכילוב ונגד הצוות הרפואי שלו נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב. בתביעה טוענים בני המשפחה שהניתוח שביצעו בבית החולים היה מיותר, שהצוות הרפואי לא טיפל באמם כראוי שכן הרופאים השביתו את המוניטור המצפצף וניקזו את הדם מהבטן מאוחר מדי, מה שהוביל בסופו של דבר למותה בגיל צעיר כל כך.

 

מבית חולים איכילוב נמסר: בית החולים לומד את כתב התביעה ויגיב כמקובל בבית המשפט

 

רוצים לדעת עוד על רשלנות רפואית? צפו בדיון באולפן: 

 






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלודט קליין ז"ל
צילום: רן כליף
עורך הדין דוד פייל
צילום: רן כליף
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים