שתף קטע נבחר

דריכות שיא: הוריקן "מתיו" מתקרב לחופי פלורידה

אחרי שזרע הרס בקריביים, שם נהרגו 39 בני אדם, ההוריקן עושה דרכו לחופי ארצות הברית. למרות האזהרות, יש תושבים שסירבו להיענות לבקשת הרשויות להתפנות ונשארו בבית. "אני שיפוצניק, אחרי שהסופה תחלוף הטלפון שלי לא יפסיק לצלצל", סיפר תושב. "ההייפ סביב הסיפור יהיה גדול יותר מהסערה עצמה"

 

הוריקן "מתיו" שזרע הרס בג'מייקה, הרפובליקה הדומיניקנית, האיטי, קובה ובאיי בהאמה מגיע לחופי פלורידה, שנכנסת לכוננות. כשני מיליון בני אדם נאלצו להתפנות מבתיהם מאזור החוף לכיוון פנים היבשת בשל הסופה החזקה ביותר באזור חופי האוקיינוס האטלנטי זה יותר מעשור, שכבר גבתה את חייהם של 39 בני אדם בקריביים, בהם 35 בהאיטי.

 

הסופה מגיעה לחופי פלורידה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הסופה מגיעה לחופי פלורידה(צילום: רויטרס)

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

למרות הוראות הפינוי ואזהרות הרשויות, רוברט וז'ורז'ט טיילר לא זזים מביתם השכור בכף קנוורל שבפלורידה. טיילר לקח הפסקה מתליית דיקטים על חלונות ביתו וסיפר שהוא חושש שייתקע בפקקי תנועה ושזו תהיה יותר מדי טרחה עבורו להתחיל לפנות את האופנועים וכלי הנשק שלו. יש לו בבית שני גנרטורים, 50 גאלונים של דלק ומספיק מזון ומים לשבוע. יתר על כן, הוא שיפוצניק והטלפון שלו לא יפסיק לצלצל מרגע שהסופה תחלוף לה. "אני מניח שזה חלק מהחיים בפלורידה, בייחוד באזור החוף", אמר טיילר.

 

אחרי הקריביים יגיע תורה של פלורידה. נתיב הסופה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אחרי הקריביים יגיע תורה של פלורידה. נתיב הסופה(צילום: EPA)

 

"תמיד יש בילדאפ עצום"

הסופה מוגדרת דרגה 4, דרגה אחת לפני הגבוהה ביותר, והיא צפויה לפגוע הלילה (שעון ארצות הברית) בחופי פלורידה עם רוחות במהירות של 210 קמ"ש. כל סטייה קלה בכיוון ההוריקן משמעותו פגיעה בקרקע או בים. בכל מקרה, החזאים צופים שהסופה תהיה מספיק קרובה לאזור החוף כדי להמיט אסון ולגרום לנזקים רבים. בכמה אזורים צפויים לרדת כ-40 סנטימטרים של גשם, וגובה המים צפוי לעלות משמעותית לאורך החוף מאזור מרכז פלורידה ועד מדינת ג'ורג'יה. למרות זאת, שום דבר מזה לא מטריד את ג'ון לונג.

 

"ההייפ סביב הסיפור הולך להיות חמור יותר מאשר הסערה בפועל. אני מרגיש שאני יכול להסתדר די טוב", אמר לונג, בעלים של חנות אופניים שמתכנן לעבור בשלום את הסופה ביחד עם החתול שלו בתוך הקראוון הנייד שלו שנמצא במרחק של כ-1.2 קילומטרים מהאוקיינוס. הוא חי באזור זה שלושה עשורים. "תמיד יש בילד אפ עצום, אבל אז הסופה לא חזקה יותר מסופת רעמים של אחר הצהריים. אני לא צופה יותר מדי נזק".

 

אזהרת הוריקן. קוראל ספרינגס (צילום: AP) (צילום: AP)
אזהרת הוריקן. קוראל ספרינגס(צילום: AP)
מושל פלורידה ריק סקוט דחק בתושבים שמתכננים להישאר באזור החוף לשקול מחדש את צעדם. "זו סופה מסוכנת", אמר סקוט. "הסופה כבר הרגה אנשים. אנו צריכים לצפות לאותן השלכות בפלורידה".

 

ג'ורג'יה: כל הדרכים מובילות מערבה

אזהרות דומות פורסמו בג'ורג'יה ובשתי הקרוליינות, שאליהן יגיע הוריקן "מתיו" בסוף השבוע. הסופה האחרונה בדרגה 3 או גבוה יותר שפגעה בארה"ב הייתה "וילמה" באוקטובר 2005. הסופה שהביאה עמה רוחות במהירות של 190 קמ"ש בדרום-מערב פלורידה גבתה את חייהם של חמישה בני אדם.

 

בדרום קרוליינה, המושלת ניקי האלי הפכה לראשונה את כיוון הנסיעה בכביש המהיר הבין מדינתי 26 כדי שכל הנתיבים יובילו לכיוון מערב ומחוץ לצ'רלסטון. התוכנית להפוך את כיוון הנסיעה הגיעה אחרי שבמהלך הוריקן "פלויד" ב-1999 היו באזור פקקי ענק שנמשכו שעות רבות.

 

התור לדלק. הוליווד, פלורידה (צילום: AP) (צילום: AP)
התור לדלק. הוליווד, פלורידה(צילום: AP)

אוטמים דירות. מלבורן ביץ' (צילום: AP) (צילום: AP)
אוטמים דירות. מלבורן ביץ'(צילום: AP)

מדפי הסופרים התרוקנו. טיטוסוויל, פלורידה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מדפי הסופרים התרוקנו. טיטוסוויל, פלורידה(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

השקט שלפני הסערה. קוראל ספרינגס (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
השקט שלפני הסערה. קוראל ספרינגס(צילום: רויטרס)

עדיין רוחצים במיאמי ביץ' (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עדיין רוחצים במיאמי ביץ'(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

זה מה שעבר על האיטי:

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

האלי מתכננת להורות על פינויים של כ-500 אלף תושבים מדרום קרוליינה. בג'ורג'יה התבקשו כ-50 אלף תושבים להתפנות מבתיהם.

 

בעיר טיבי איילנד שבג'ורג'יה, הסמוכה לחוף הציבורי הגדול ביותר במדינה, לורן קוק העמיס אתמול את הרכב שלו במזוודות ובמחשב. הוא ואשתו עדיין מתלבטים אם לאטום את חלונות ביתם לפני שייצאו לדרך לכיוון אטלנטה. "נראה שתושבים רבים שאנחנו מכירים זמן רב נשארים", אמר קוק, שעבר לגור באזור החוף לפני ארבע שנים. "מעולם לא חווייתי סופה מדרגה כלשהי. אצפה בה בטלוויזיה", הוא אמר.

 

סיימון מראקאשין בן ה-58 מהעיר פורט לודרדייל קיווה להתפנות אתמול מביתו ביחד עם אשתו ושני נכדיהם, אבל לדבריו כל המלונות שאליהם הוא התקשר באזור החוף המערבי של פלורידה תפוסים. הוא מצא חדר אחד להיום בלילה במרקו איילנד ואמר שהוא ייצא אליו ביום שישי בבוקר. "אין מלונות פנויים הלילה", הוא אמר באכזבה. בינתיים, הוא הכין את ביתו לקראת הסערה העזה הצפויה והכניס פנימה רהיטים מהחצר האחורית. "זה לא טוב כשיש לך נכס גדול והרבה דברים. אתה מרגיש קצת מפוחד", אמר מראקאשין, שביתו נמצא מרחק רחוב אחד מהכביש שעובר לאורך החוף.

פורסם לראשונה 06/10/2016 14:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הסופה הגיעה לחופי פלורידה
צילום: רויטרס
מומלצים