שתף קטע נבחר

"כמו מלחמה": לילה של ירי באום אל פחם

עד מתי ימשיכו לסבול בערים הערביות מירי בשכונות המגורים, מרצח ומאלימות קיצונית? באום אל פחם עבר עוד לילה שבו נשמעו צרורות ירי ללא הרף: "נמאס לנו, אם נישאר כאן אולי נהיה הקורבנות הבאים"

 

רבים מתושבי אום אל פחם לא הצליחו לישון הלילה (שבת) בעקבות ירי של אלמונים בתוך שכונות שונות במשך כמה שעות. חלק אמרו "זה כמו מלחמה". קולות צרור היריות תועדו על ידי תושבים.

 

עאישה, תושבת אום אל פחם, אמרה: "הלילה פחדנו לצאת מהבתים בגלל הירי. לא הצלחנו לישון. היה מאוד מפחיד. הרגשנו כמו במלחמה. אני לא יודעת מתי כבר ימגרו את התופעה ומתי יעצרו את הפושעים שמסכנים את חיינו. הירי הזה מגיע לבתים ולמכוניות ועלול בקלות לפגוע בתושבים. זה קורה כמעט כל לילה. אם האחראים ימשיכו לשתוק, ברור שיגידו אחר כך שהכתובת הייתה על הקיר".

 


קליעים באום אל פחם ()
קליעים באום אל פחם
 

אחמד מחאמיד, אף הוא תושב העיר, אמר כי הוא שוקל לעזוב. "מסוכן מאוד להישאר באום אל פחם בגלל הירי. היורים אפילו מתגאים במעשיהם, ונמאס לנו. אני לא רוצה לחכות, כי אולי אני או בני משפחתי נהפוך לקורבנות של פשע כזה. המדינה הזאת מפקירה אותנו. כולם רואים את הסכנה שנשקפת ומזלזלים בעניין. הם חושבים שהם בסרט".

 

במהלך השבועיים האחרונים נרצחו חמישה בני אדם ביישובים ערביים: דועאא אבו שרך (32) תושבת לוד נורתה למוות לעיני ילדיה. חוסין אבו רעד (27) תושב אום אל פחם נורה בחתונה. ראבאל אבו ג'אבר (26) תושב כפר קאסם נורה בתוך מכוניתו. אנור פארס (45) וסעיד עותמאן (25) תושבי ראמה נורו למוות בכפר.

 

מהמשטרה נמסר בתגובה כי היא "פועלת בשנים האחרונות בשיתוף עם המשרד לביטחון הפנים למתן מענה לצרכים הייחודיים של החברה הערבית, לצמצום הפשיעה ולהגברת תחושת הביטחון והאמון במשטרה ובשלטון החוק בקרב האזרחים. זאת בין היתר באמצעות אכיפה נחושה נגד מפרי חוק".

 

 

עוד נמסר כי בשנים האחרונות נתפסו "אלפי אמצעי לחימה, הורחקו מהרחוב מאות חשודים עד תום ההליכים נגדם והוגשו מאות כתבי אישום. בשנת 2015 הוגשו יותר מ-1,100 כתבי אישום בגין עבירות אמל"ח במגזר הערבי ומעצרם של יותר מ-900 חשודים הוארך עד תום ההליכים או החלטה אחרת. נתונים אלה הם תוצר של האכיפה הנחושה ומצויים במגמת עלייה מבחינת שיעור כתבי האישום מכלל התיקים".

 

עוד ציינו:" במסגרת התהליך שמצוי בעיצומו ויימשך ביתר שאת, הוקמו מרכזי שיטור קהילתי בתוך הכפרים ושיטור עירוני בערים, הוקמו תחנת משטרה בתחום המשולש ומרחב חדש בתחום מחוז ירושלים, הוקמו שש יחידות הפזורות בריכוזי אוכלוסיה ומונות מאות שוטרים, הופעלה תוכנית לגיוס שוטרים בני המגזר הערבי והורחב גיוס המתנדבים במגזר. כן התקיימו מפגשים של פיקוד המשטרה עם מנהיגי קהילה וראשי רשויות. לאחרונה פועלת במשטרת ישראל מנהלת ייעודית לקידום השיטור במגזר הערבי ופיתוח והנגשת שרותי המשטרה לציבור זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים