שתף קטע נבחר

החשש בהאיטי: אחרי ההוריקן - רעב וכולרה

במדינה מוכת האסונות אוספים את השברים שהותירה הסופה. "מדובר בחורבן אפוקליפטי", מתאר הנשיא הזמני. האו"ם: 1.4 מיליון איש זקוקים לסיוע דחוף. בארה"ב נהרגו 38 איש כתוצאה מההוריקן, ובצפון קרוליינה הוכרז מצב חירום

 

 

 

נשיאה הזמני של האיטי, ג'וקלרמה פריברט, הזהיר כי ארצו עומדת בפני "רעב מוחשי", בעקבות "החורבן האפוקליפטי" שהוריקן מתיו הותיר אחריו. כ-900 איש נהרגו בהאיטי כתוצאה מההוריקן בדרגה ארבע, אחת מתחת לחמורה ביותר, שהכה במדינה בשבוע שעבר, והיה החזק ביותר שפגע באזור בעשור האחרון. עיירות וכפרים שלמים נמחו מעל פני האדמה, עשרות אלפי בתים נהרסו, כמו גם יבולים ועתודות מזון בהיקפי ענק. 

 

מרכזי החירום שנפתחו בעיירות הקטנות צפופים מדי, אין בהם מספיק מיטות לכל המטופלים, וחלק מהם נדחקים החוצה. ברבים מהמקרים אף מעורבים ילדים. פריברט אמר כי האובדן הוא "מדהים", וכי המדינה זקוקה למזון, מים ותרופות באופן מיידי. "החשש הוא שאם לא נפעל עכשיו כדי לצמצם את ההשפעה ארוכת הטווח - בתוך שלושה עד ארבעה חודשים, כאשר המזון יפסיק להגיע, נעמוד בפני רעב", אמר. "מה שראיתי בעיניי הוא הרס אפוקליפטי", הוסיף פריברט. "יידרש הרבה מאמץ כדי לשקם את מה שנהרס". 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

במקביל, מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, קרא ל"תגובה מסיבית" כדי לעזור להאיטי. באן אמר שלשום (ב') בשיחה עם כתבים כי לפחות 1.4 מיליון איש במדינה זקוקים לסיוע בעקבות ההוריקן.

 

סוכנות הסיוע פועלת לגייס 120 מיליון דולר על מנת לספק "הגנה וסיוע מציל חיים" עבור 750 אלף איש בדרום-מערב האיטי בשלושת החודשים הקרובים. "גורמים מטעמנו עדיין נאבקים כדי להגיע לאזורים שנפגעו בצורה הקשה ביותר, שבהן יש קהילות שזקוקות למזון, מים נקיים וביגוד", נמסר מהסוכנות.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

גם חיילי צבאות זרים, מתנדבים ומשלוחי סיוע ממדינות שונות נשלחו למדינה. ארצות הברית שלחה ספינה של חיל הים עם 300 חיילי מארינס, שיתווספו ל-250 מתנדבים ותשעה מסוקים שכבר נמצאים בהאיטי. צרפת שלחה 60 חיילים עם 32 טונות של אספקה הומניטארית וציוד לטיהור מים. באמריקה הלטינית שלחו סיוע הומניטארי, וקובה הודיעה כי היא שולחת "38 רופאים שמתמחים בטיפול בקורבנות אסון".

 

ברקע עדיין קיים חשש שההצפות יגרמו להתפרצות של מחלת הכולרה, כפי שהיה לאחר רעידת האדמה ב-2010. המגפה גרמה אז למותם של 10,000 איש. ההתפרצות הנוכחית גבתה בינתיים את חייהם של 13 בני אדם לפחות בדרום מערב המדינה.

 

בתוך כך, גם בארה"ב מניין הקורבנות כתוצאה מההוריקן עלה, והוא עומד כעת על 38 הרוגים, 19 מהם בצפון קרוליינה. רוב ההרוגים בצפון קרוליינה נסחפו על-ידי מי השיטפונות, ואתמול הוחלט להכריז על מצב חירום במדינה. 12 מההרוגים היו בפלורידה, ושלושה בג'ורג'יה ובדרום קרוליינה. הרוג אחד נרשם בווירג'יניה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אסון הומניטרי. האיטי אחרי ההוריקן
צילום: AFP
מומלצים