שתף קטע נבחר

המאבק על המוחות הישראלים בהיי-טק

חברות אמריקניות מנסות לגייס כשרונות מישראל לטובת התעשייה בחו"ל, כשהן מציעות גב כלכלי חזק ושם בינלאומי, על רקע מחסור בכוח אדם בענף בחו"ל. בראיון לאולפן ynet טוענים ראשי החברות שמנסות לגייס את המוחות הישראלים: "אלו חדשות מעולות לעובד הישראלי"

המלחמה על המוחות הישראליים בהיי-טק עולה מדרגה: חברות אמריקניות בתחום הטכנולוגיה מעתיקות את שדה הקרב לרחובות תל אביב. אירחנו באולפן את ראשי החברות שמנסות לגייס את המוחות הישראלים. צפו בראיון: 

 

 

יונתן בן שמחון, מראשי חברת רלג'נס, חברת בת של AOL האמריקנית, אמר באולפן ynet: "יש מוחות בארץ, והאמריקנים מתים על המוחות שלנו, בטח בעולם היזמות. אנחנו מקבלים בתמורה את היכולת להציע למוחות הישראליים אתגרים מגניבים".

 

בן שמחון מוסיף כי העבודה אצל החברות הגדולות שונה: "יש את העולם הנחמד של הסטארט-אפים, שאנשים באים לעשות אקזיט. יחד עם הסיכון הזה, יש עולם אחר שבו אתה מקבל את כל ההון שאתה צריך לפתח ולרוץ קדימה עם איזה רעיונות שיש לך ונחמד שהאמריקנים נותנים את ההזדמנות לישראלים".

 

מה הסיכוי של חברה ישראלית קטנה לגייס עובדים במצב הזה?

"זה קשה לנו כמו שזה קשה להם. אם לפני עשר שנים כשנקנינו על ידי AOL היה לי קל מאוד לגייס אנשים בתחום שלי, היום המאבק הוא עיקש מאוד, ואתה צריך להציע משכורות לא פחות גבוהות מאשר הסטארט-אפים".

 

בהמשך לטענות של מנכ"לי חברות היי-טק ישראליות על מחסור בכוח אדם, תומר דביר, מראשי חברת סולוטו הישראלית שנמכרה לארה"ב לפני כ-3 שנים, מאשר כי "ישנו מחסור מטורף, הרבה מאוד חברות, אם תציע להן אנשים טובים, פשוט יגייסו כל עוד הם יכולים". דביר מוסיף כי הגיוס נעשה בתחומים רבים: "יש נטייה לצד ההנדסה, אבל היום הצד הטכני בא גם עם פרודקט, ניהול מוצר ועם עיצוב וחווית משתמש".

 

מתי האמריקנים אמרו: "ישראל זה השוק"?

"אני חושב שתמיד היו כאן חברות אמריקניות שחיפשו איך אפשר לשתף פעולה עם הכוחות הישראלים, לא לכבוש או להעלים, לפעמים הם היו משקיעים אסטרטגים שבאו והשקיעו בסטארט-אפים, לא שינו את השם אבל מאוד השפיעו, ולפעמים באו וקנו".

 

בן שמחון מוסיף כי ישנם עובדים שחוזרים אל החברות הקטנות: "החבר'ה שבאים ומפתחים, בשלב מאוחר כן הולכים לחברות הקטנות, זה נורא כיף לראות חבר'ה שהיו אצלנו כמה שנים ואחרי זה הלכו ופתחו חברות משל עצמם.

 

"יש גם משהו מדליק, לפני שבע שנים כמעט כל העסקים שלנו היו עם חברות אמריקניות, זה אומר שאני הייתי מתקשר בעיקר עם אמריקנים, היום אני נפגש עם חברות ברוטשילד". דביר מסכם: "אלו חדשות מעולות לעובד הישראלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סגל
החברות האמריקניות נלחמות. תומר דביר ויונתן בן שמחון
צילום: אלי סגל
מומלצים