שתף קטע נבחר

חולמים בגדול, מגשימים בענק

מאשטון קוצ’ר עד ג’סיקה אלבה, ממייקל פלפס עד כריסטי טיגן, מגיא עוזרי ועד אדם נוימן, נדמה כי כל סיפורי ההצלחה הצעירים התכנסו השבוע בבוסטון והותירו את הקהל עם חלומות גדולים והרבה מאוד כלים להגשים אותם.

אם יצא לכם להאזין לנאומי הבחירות  בחודשים האחרונים, וודאי קיבלתם את הרושם שהעם האמריקאי בצניחה. שאין מעוף, אין צמיחה, אין עבודה, אופק ותקווה.

אם הייתם מצטרפים לועידת 30 under 30 של המגזין פורבס שנערכה השבוע בבוסטון, האווירה מסביב הייתה מובילה אתכם למסקנות שונות.

למעשה, המהות של הועידה כולה הייתה הקידמה, היזמות, היכולת של כל אחת ואחד מאיתנו מגיל בגרות ועד גיל הבלות, לעשות כל מה שאנחנו חולמים עליו.

 

הועידה הובילה לבוסטון את היזמים הצעירים הגדולים ביותר, בתחומים הרחבים ביותר. מסושיאל מדיה, לטכנולוגיה ועד יזמות עבור יזמים, וגיוס אוכל לנזקקים. היא הובילה את אלו שהגשימו ואת אלו שעדיין חולמים.

בערב הפתיחה של הועידה פקדו את בוסטון אלפי צעירים, בעיקר. הם נכנסו לאיטם למתחם המרכזי וזכו לראות תצוגות של כמה מהמצאות הכי חדישות בכל התחומים, כמה מהן המצאות ישראליות ידועות כמו מברשת דפני, המברשת המחליקה ששיניה מקצרות את זמן החלקת השיער מקרוב לחצי שעה לדקות ספורות בלבד, או אפילקציה לגיוס תרומות על ידי חיוכים. על הבמה עלו כמה אמנים מוכרים ובשיאו של הערב הופיע ג'ייסון דרולו. יריית הפתיחה של הועידה הכתיבה את הקצב של הימים הבאים.

 

 

 

מבניין אייקוני ורווי היסטריה אחד לאחר, עברו הצעירים האסרטיביים ושמעו מפי המומחים הותיקים, והמצליחנים הטריים שרק עכשיו זכו להיכלל ברשימת ה-30 מתחת לגיל 30 שעשו את זה ובגדול.

כל מי שהגיע לפאנל החגיגי הראשון של הועידה מצא על הכסא קופסא ששימשה מאוחר יותר לצפייה וירטואלית דרך הסלולארי עם עוד המצאה חדשה מתוך רבות שנחשפו שם.

לצד הקופסא חולק גם דף עם עצות קלילות לנטוורקינג שנוסחו כאילו נועדו להמראת מטוס, רמז למרואיין הראשון שעלה לבמה. מי שהמציא את המושג “work hard, play hard”, פתח את העסק הראשון שלו בגיל 16 אחרי שעזב את בית הספר, מייסד חברת וירג'ין סר ריצרד ברנסון.

 

ברנסון סיפר בראיון עם עורך העיתון רנדל ליין, על ההתחלה הקשה, על החשיבה מחוץ לקופסא שעזרה לו להתגבר על מחסום כלכלי בתחילת הדרך, על האומץ ועל חשיבות הלמידה מטעויות.

ברנסון ידוע כהרפתקן חובב אקסטרים וכשליין שאל אותו אם לדעתו אותה התכונה נחוצה גם ליזמים צעירים הוא השיב בחיוב אם כי הוסיף שבעסקים צריך גם לשמור על משנה זהירות. "אתה לא רוצה ליפול כל כך הרבה פעמים כמו שנפל טראמפ", התבדח.

 

להיכנס לרשימה הנחשקת של צעירי פורבס לא כל כך פשוט. "יש לנו עשרות אלפי אנשים שמועמדים לרשימה מדי שנה ובסוף יהיו בערך 3-4 מכל קטגוריה", הסבירו. "אנחנו בוחנים אותם בכל מיני תהליכים. מפורומים גדולים ועד בדיקות מקיפות, ראיונות ועוד. בזכות הבחירות המאוד מוקפדות האלו, בשבע השנים האחרונות פורבס הוא העיתון מספר אחד למיליניאלס באמריקה".

 

 

אחת מארבעת הנשים העשירות באמריקה. ג'סיקה אלבה. (Melissa Ostrow) (Melissa Ostrow)
אחת מארבעת הנשים העשירות באמריקה. ג'סיקה אלבה.(Melissa Ostrow)

 

אל הבמה עלו 3 מברי המזל שמבין אלפים נכנסו לרשימת ה-30 היוקרתית. כל אחד מהם הוביל רעיון למציאות משגשגת, כל אחד מהם מעולם לא עבד בעבודה רגילה. ג'יימס פרווד, מייסד Hello Inc. פאייל קדקיה מ-ClassPass וטיילור הני מ-Outdoor Voice. שלושתם שמחו לשבת בפאנל עם ברנסון שזכה בסקר שערך פורבס כאחד מארבעת המנטורים שיזמים צעירים היו יותר מכל שמחים לקבל את עצתם. ביחד, שיתפו כולם בתובנות וההבנות שלהם על פיתוח ויזמות ובכך תרמו לקהל עוד נקודה למחשבה.

 

האירוע כולו מוביל את החולמים להגשמה. הוא מנציח את העשייה הייחודית של מילניאלס רבים שפשוט חלמו ועשו. באירוע ניכר שהקפידו אמנם להלל את אלו שהגיעו להישגים הגדולים, אבל נתנו לכל אחת ואחד מהמשתתפים ללמוד שגם הוא יכול לעשות את זה.

 

ג'סיקה אלבה שבתה את ליבם של הצעירים המוקסמים וסיפרה על דרכה להפוך אחת מ-4 הנשים העשירות באמריקה, שהרוויחו את כספן בעצמן. במקום טוב בין ביונסה לטיילור סוויפט. אלבה אולי מוכרת יותר כשחקנית, אבל את הונה עשתה דווקא בחברה שפיתחה למוצרים אורגניים.

היא סיפרה שכילדה שנולדה להורים בני עשרה שעבדו בכמה עבודות והתקשו לטפל בבעיות הבריאות הרבות שסבלה מהן כמו אלרגיות, אסטמה ושלל סימפטומים שהובילו אותה לבתי החולים לעיתים תכופות.

 

כשהייתה בהריון עם בתה הבכורה, חזרו התופעות הקשות והעצימו את הכמיהה למצוא את הפתרונות שעלולים יהיו בעתיד למנוע סבל כזה מילדיה. אחרי שבדקה את הפרטים לעומקם הבינה שבמוצרים רבים ישנם כימיקלים שלא נבדקו או אושרו. אחרי שהניסיון להגיע לפתרון לבעיה דרך לובינג נכשל, החליטה לשנות את החוקים שמתירים את השימוש בה החליטה לייצר פתרונות בעצמה. כך הקימה את חברת Honest, שהתחילה מחיתולים אורגנים איכותיים בעיצובים מגניבים והיום כבר מגלגלת מיליונים ומייצרת למעלה מ-11 מוצרים שונים, לא רק לילדים.  "חשבתי", אמרה, "שאם תהיה לאנשים האפשרות הכלכלית לבחור את הבחירה הבטוחה יותר, הם יבחרו נכון". בהמשך לפאנל נשי שעלה גם הוא, הביעה אלבה את דעתה על החשיבות בהעסקת נשים. "אני חושבת שטוב יהיה אם עסק יבחן את ההצלחה שלו גם מהזווית של שיוויון מגדרי".

 

בשנים האחרונות מוביל המגזין שתי ועידות ענק, פורבס 400 לעידוד פילנתרופיה, וועידת היזמים הצעירים שעדיין לא נשקו לשלושים. אחת ההוכחות לשילוב היעיל בין שני אלו הייתה בתחרות המסקרנת שערכו על הבמה.  לתשואות הקהל עלו צוות השופטים, פיטר בויס, מנהל Rough Draft Venture, הישראלי (לפחות להגדרתנו) גיא עוזרי ושותפו המפורסם, השחקן והיזם המאוד מצליח, מסתבר, אשטון קוצ'ר, שניהם מחברת Sound Ventures.

 

שופטי התחרות אשטון קוצ'ר, גיא עוזרי ופיטר בויס. (Melissa Ostrow) (Melissa Ostrow)
שופטי התחרות אשטון קוצ'ר, גיא עוזרי ופיטר בויס.(Melissa Ostrow)

 

השלושה התחייבו להעניק לחברות של יזמים צעירים השקעה כספית.  כל חברה עלתה לבמה והציגה את הרעיון הייחודי שלה. למעלה מ-1000 חברות סטארט אפ הציעו מועמדות לתחרות. בעיצומו של תהליך סינון עלו 8 חברות לגמר וסיפרו על הרעיון והתכנית שלהם. קוצ'ר ניסה להאיץ במועמדים ורמז כי ככל שההסבר יהיה פשוט יותר להבנה, כך גם החיבור לרעיון עצמו. עוזרי ציין בפני המועמדים שמה שמנחה אותו הוא החיפוש אחר משהו חדש. לא עוד רעיון שדומה לרעיון אחר כמו אובר או אייר בי אנד בי.

 

 

הענקת הפרס הגדול . צילום: Melissa Ostrow ()
הענקת הפרס הגדול . צילום: Melissa Ostrow

 

מדהים היה לגלות כמה רעיונות טובים ומועילים מחכים להתממש. מחברה שמקדמת מילניאלס אפרו-אמריקנים ועד לחצן מצוקה מתוחכם שמעביר את כל הפרטים שלך בזמן אמת לשירותי ההצלה. מחברה שמשתמשת בריבוי הצפיות של סטודנטים בסלולארי כדי להפוך אותם לתלמידים טובים יותר, ועד חברה שדואגת לייעל את שאריות האוכל שלנו.

אחרי התייעצות העניקו השופטים בהתפתעה את הרפס הגדול על סך 425,000 דולר לשתי חברות, Pillar Technologies וחברת Opus 12, אבל החברות כולן זכו לחשיפה ולעניין.

 

 

מייסד we work הישראלי אדם נוימן בכנס.  (Melissa Ostrow) (Melissa Ostrow)
מייסד we work הישראלי אדם נוימן בכנס. (Melissa Ostrow)

 

הועידה הובילה עוד רבים ומוכרים שמבלי ששמנו לב, הובילו בשילוב של רעיון וביצוע לשינויים גדולים, בכיסם, ובחיינו.

הישראלי אדם נוימן שהקים את חברת we work סיפר על דרכו להצלחה, הדוגמנית כריסטי טיגן שהפכה את השימוש התכוף בסושיאל מדיה למעצמה כלכלית, וגם השף בובי פליי על ההצלחה הגדולה שלו, שניהם השתתפו גם בתחרות קולינארית שנערכה במסגרת הכנס.

 

הכל אפשרי. מייקל פלפס עם ראש עיריית בוסטון בריצת בוקר המונית. צילום: Melissa Ostrow ()
הכל אפשרי. מייקל פלפס עם ראש עיריית בוסטון בריצת בוקר המונית. צילום: Melissa Ostrow

 

פאנליסטים רבים העניקו למשתתפים את המידע ואת האמונה שהכל יכול לקרות. ד"ר דיפאק צ'ופרה המפורסם ערך למשתתפים מדיטציה המונית, ד"ר רות וסטהיימר הביאה ממשנתה, על ספורט הישגים ועסקים סיפרו הטניסאית הצעירה מריה שרפובה, אלי רייזמן המתעמלת האולימפית שהוכיחה שהכל אפשרי כמה וכמה פעמים, ואפילו האלוף האולימפי מייקל פלפס שהגיע כדי לרוץ בשעה 7:30 בבוקר ברחבי בוסטון עם אלף ממשתתפי הועידה לצד ראש עירית בוסטון. עוד הוכחה למטרה שאפשר לצלוח.

 

הכנס, היה רווי בשמות גדולים, בפעילויות מהנות וחוויות גדולות, אבל יותר מהכל הוא הותיר את הצעירים המשולהבים עם חלומות גדולים והרבה מאוד כלים יעילים להגשים אותם.


פורסם לראשונה 20/10/2016 15:55

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פלפס עם משתתפי הועידה בריצת בוקר. צילום :Melissa Ostrow
מומלצים