שתף קטע נבחר

"דימוי מיני": מחאה נגד השגרירה וונדר וומן

גל גדות התרגשה בטקס באו"ם וסיפרה על גיבורת על שמעניקה השראה לכולם - אבל לא כולם תמכו בבחירה. כ-100 עובדי או"ם הפגינו, סובבו את גבם לדוברים והניפו אגרופים: "זו בחירה רעה, צריכים שגרירה בשר ודם"

 

 

 

אחת השגרירות המוצלחות ביותר של ישראל הפכה לשגרירה חצי-רשמית של האו"ם, עם מינויה של וונדר וומן לשגרירה של כבוד של האו"ם להעצמת נשים וילדים. הטקס באו"ם נועד להעלות על הנס את השוויון בין המינים לרגל יום השנה ה-75 לדמות - אבל לא כולם הסכימו עם הבחירה. צוות עובדי האו"ם מחה אתמול (יום ו') נגד המינוי, הן בתוך האולם והן בלובי של הבניין, וטענו כי הדימוי שלה "מיני מדי".

 

בטקס בניו יורק נאמה השחקנית הישראלית גל גדות, שתגלם את גיבורת העל בסרט שייצא לאקרנים בשנה הבאה. גדות הודתה תחילה ללינדה קרטר שנאמה לפניה וכיכבה כוונדר וומן בסדרת הטלוויזיה לפני כ-40 שנה. "לינדה, את צריכה להיות נשיאת ארצות הברית", אמרה גדות והבהירה כי "זהו כבוד גדול להיות כאן היום".

ההפגנה באו"ם (צילום: MCT) (צילום: MCT)
ההפגנה באו"ם(צילום: MCT)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

גל גדות. וונדר וומן בהופעה באו"ם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גל גדות. וונדר וומן בהופעה באו"ם(צילום: רויטרס)

"וונדר וומן רוצה לקדם חוזק, חוכמה, מנהיגות, צדק ואהבה", הוסיפה גדות. "לפעמים אנחנו צריכים משהו, או מישהו - שיעורר בנו השראה. זו יכולה להיות גיבורת על כמו וונדר וומן, או גיבורת על אמיתית. וונדר וומן היא לוחמת, אבל מה שהיא לוחמת למענו זה הדבר החשוב. זה מה שהופך אותה לשגרירה המתאימה לכולם. אני גאה לגלם אותה".

 

אבל כאמור, לא כולם השתכנעו. בעצומה שעליה חתמו "עובדים מודאגים של האו"ם" הם דרשו ממזכ"ל האו"ם לשקול מחדש את מינוי וונדר וומן לשגרירה של כבוד. הם העלו טענות על "דימוי מיני מדי" שאינו "רגיש תרבותית". בעצומה נכתב כי "השורה התחתונה היא שהאו"ם לא הצליח למצוא אישה בשר ודם שיכולה להיאבק על זכויות כל הנשים בנושאים של שוויון בין המינים והמאבק למען העצמת נשים. האו"ם החליט שוונדר וומן היא מודל לחיקוי לכל הנשים והבנות בעולם".

 

לפי ה"גרדיאן", 1,180 איש חתמו עד אתמול על העצומה, שבה קראו מארגניה להפגנה שקטה במהלך הטקס. המפגינים נכנסו לאולם לאחר פתיחת האירוע, סובבו את גבם לעבר הדוברים והרימו את אגרופיהם. הם יצאו מהאירוע במהלך הטקס, אבל שלוש נשים נשארו בחוץ עוד כמה דקות כדי להסביר את המחאה.

גדות ולינדה קרטר באו"ם (צילום: MCT) (צילום: MCT)
גדות ולינדה קרטר באו"ם(צילום: MCT)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

אחת מהן אמרה כי רצתה שאישה אמיתית תיבחר לתפקיד השגרירה: "בשביל דבר כה חשוב צריך אישה או גבר שיכולים לדבר, מישהו שיכול להסתובב בעולם, שיכול להיאבק על הזכויות, שיכול להביע דעה, שיכול להתראיין, שיכול לעמוד מול 192 נציגי המדינות החברות".

 

אחרת הסכימה איתה ואמרה כי הבחירה שולחת מסר שגוי בנוגע לנשים חזקות, וטענה שהאו"ם צריך להיאבק נגד דימוי גוף שכזה: "בכל רמה שהיא, זו בחירה רעה. תלבושת הדגל האמריקני של וונדר וומן היא אימפריאליזם של תרבות הפופ". בסך הכול הפגינו כ-100 איש, כשהם מחזיקים שלטים "אני לא קמע", ו"בוא נהיה אמיתיים".

         

וונדר וומן היא לא הדמות הבדיונית הראשונה שמייצגת את האו"ם. לפני כן, פו הדב שימש כשגריר של רצון טוב ביום הידידות ודמות מ"אנגרי בירדס" נבחרה ליום השמחה העולמי. בנוסף, ב-2009 נבחרה טינקרבל לשמש כשגרירה ירוקה של כבוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים