שתף קטע נבחר

מתכון לאחרי החגים: דלורית במילוי אורז חום וקוטג'

אחרי ארוחות החגים האינסופיות, זה הזמן להתחיל לשמור על המשקל. המתכון שיבטיח ארוחה משביעה, טעימה וגם שתסייע לחזור לשגרה

בשיתוף תנובה

 

דלורית במילוי אורז חום וקוטג'

 

4 מנות

 

למנה:

393 קלוריות

11  גרם חלבון

86 גרם פחמימות מתוכן סוכרים 19.5 גרם

4  גרם שומן

5.6 מ"ג כולסטרול

218 מ"ג נתרן

11 גרם סיבים

232 מ"ג סידן

 

מצרכים

2 דלוריות (ניתן להשתמש גם בדלעת ערמונים) קטנות חצויות לאורכן, מרוקנות מגרעינים.

 

למילוי

1 כוס אורז מלא מבושל

חצי כוס פירורי לחם מקמח מלא

2/3 גביע קוטג' מופחת נתרן 5%

רבע כוס צימוקים

1 תפוח גרנד סמית מגורר

1 בצל יבש קלוף, קצוץ ומאודה ב-1 כפית שמן זית

קורט פלפל שאטה

2 כפיות אבקת קארי

1 כפית זרעי כוסברה

2 כפיות סילאן

 

לקישוט

2 כפיות סילאן נוספות

חופן כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה

1. מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית, כשהחלק הפתוח כלפי מטה. (במידה ואין מספיק מקום למילוי, ניתן "לחפור" מעט בבשר הדלורית על מנת ליצור שקע מספיק גדול למילוי.

2. מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ. אופים בחום 180 מעלות למשך כ-30 דקות.

3. בינתיים, בקערה, מכינים תערובת מכל המצרכים למילוי.

4. כשהדלוריות התרככו, מניחים להן להתקרר מעט ואז ממלאים אותן במילוי.

5. מסדרים את דלוריות הממולאות בתבנית, מזלפים מעל כל חצי דלורית חצי כפית סילאן ומחזירים לתנור למשך כעשרים דקות נוספות או עד שמשחימות.

6. מעבירים את הדלוריות לצלחת הגשה, מפזרים מעליהן את הכוסברה הקצוצה ומגישים.

 

בשיתוף תנובה




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
דלורית שתעזור לחזור לשגרה
צילום: ירון ברנר
מומלצים