שתף קטע נבחר

5 סיבות לסילוק הפרפקציוניזם מראיון העבודה

רבים נשאלים בראיון עבודה מהי החולשה שלהם, ומציגים חסרון שהוא בעצם יתרון: פרפקציוניזם. מגייסת בכירה בפייסבוק התייחסה לתשובה והסבירה מדוע היא רק מזיקה לכם ומרחיקה ממכם את העבודה הפוטנציאלית

בשיתוף AllJobs

 

תחשבו טוב לפני שאתם שולפים: לומר בראיון עבודה כי פרפקציוניזם היא החולשה שלכם עלול רק להרחיק את הסיכויים שלכם לקבל את העבודה, כך קובעת מגייסת בכירה בפייסבוק.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

הטעויות שמונעות מכם להשיג עבודה

עשרת הדיברות של הראיון הטלפוני

מועמדים לעבודה רוצים תשובה, אפילו שלילית

 

המגייסת, אמברה בנג'מין, נשאלה באתר Quora האם התשובה לשאלה "מה החולשות שלך", שנשאלת פעמים רבות בראיון עבודה, מספקת הזדמנות להשוויץ. בנג'מין סיפקה הצצה מעניינת לאופן חשיבתם של המגייסים שנתקלים בתשובה המתחכמת לשאלה, וניתן להבין שהשאלה תמשיך לעלות בראיונות הקרובים שלכם, אבל כדאי לדעת איך לענות עליה.

 

"אתחיל בלומר שזו שאלת ראיון איומה" כתבה בנג'מין לשואל. "אך מכיוון שזו גם שאלה שיציגו בפניך בראיונות במהלך הקריירה, חשוב להתכונן אליה כראוי". בנג'מין סיפקה לשואל חמש סיבות טובות להוצאת התשובה "פרפקציוניסט" ממאגר התשובות הלגיטימיות:

 

זו תשובה רברבנית

מועמדים רבים נוטים לנצל את השאלה הזו כדי להתרברב בפני המגייס אודות מסירותם הבלתי נגמרת למקום העבודה. תשובות כמו "אני פשוט לא יודע מתי לעזוב את המשרד וללכת הביתה" נשמעות לעוסות ובמקום להרשים את המראיינים - עושות את הרושם ההפוך.

 

לדבריה של בנג'מין, "נסו לדמיין כמה פעמים המראיין שמע את התשובה 'אני פרפקציוניסט'. אפילו כשכתבתי את התשובה הזו כמעט הקאתי קצת. מתחרה קרובה לתשובה הזו היא 'אני לוקח על עצמי יותר מדי תחומי אחריות ולא יודע לתת לאחרים'".

    (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

פרפקציוניזם הוא דווקא כן מגרעה

בנג'מין לא גוזלת מהמרואיינים את ההזדמנות לעשות רושם טוב בראיון עבודה. להיפך, היא מסבירה גם למה פרפקציוניזם היא תכונה בעייתית ובאמת לא מושא התרברבות. "אני רוצה להבהיר כמה אי יכולת להאציל סמכויות ולהיות פרפקציוניסט הן למעשה חולשות אמיתיות", כתבה בנג'מין והסבירה שזו הסיבה לכך שעובדים לא מסוגלים לתעדף משימות, או להיות שחקני צוות. לדבריה, "פרפקציוניזם יכול להיות מתיש ולגרום לדחיינות חמורה".

 

זו תשובה שמעידה על חוסר מודעות עצמית

תשובה שכזו עשויה להעיד על חוסר יכולת לדעת באמת מה החולשות שלכם, ובנג'מין מסבירה למה: "אתה תמיד חייב להתחיל מן המטרה הסופית כאשר אתה מתכנן את תשובתך לשאלה בראיון. המראיין שואל אותך את השאלה הזאת כדי לקבל מושג לגבי המודעות העצמית שלך, הבנת המגרעות שלך חשובה".

 

גם אם זו חולשה אמיתית, ותרו עליה בראיון

מה עושים במידה ופרפקציוניזם היא החולשה האמיתית שלכם? אפילו במקרה זה, בנג'מין ממליצה בחום לוותר, ולעבור למגרעה הבאה שלכם: "עבור לחולשה הבאה או לזו שאחריה. זה אמור להיות קל, לי יש רשימה ארוכה של תחומים בהם אני יכולה להשתפר. הראה למראיין שאתה מבין לאן הוא חותר ותן לו את התשובה שתאפשר לו לקבל הבנה אמיתית לגביך. אם לא הצלחת לגרד שום מגרעה או חולשה שיש לך בכמה רגעים, אז על מה בעצם אתה עובד כדי לשפר את עצמך?"

 

אף אחד לא מושלם

אפשר להבין את פחדם של המרואיינים מפני הצגת חולשות בראיון עבודה. בראיון אנו מנסים להרשים ולשכנע את המראיין שכדאי לו לבחור בנו לתפקיד. לכן, הצגת חולשה עשויה להיראות כמו גול עצמי ומרואיינים רבים מנסים לצאת מהשאלה בניצחון קל. 

 

בנג'מין ממליצה להרשות לעצמנו להיות פגיעים, פשוט כי אף אחד לא מושלם: "לכולם יש חסרונות, לפעמים אני רוצה שמועמדים יצליחו להתגבר על הפחד להיראות לא טוב בעיני המראיין. היו קצת פגיעים. אף אחד לא מבקש מכם להודות שלא תצליחו להגיש פרויקט בזמן, כי זה עלול לעלות לכם בתפקיד".

 

לסיכום, ניתן להבין שלא משנה כמה מנוסה המגייס שיושב לפניכם, הוא רוצה לדעת שיש לכם מושג מי אתם. רק כשאתם יודעים מה החולשה שלכם, אתם יכולים לסגל לעצמכם הרגלים שיעזרו לכם להתמודד איתה. הרי אין אנשים מושלמים, אבל יש אנשים מיומנים יותר מאחרים.

 

אם מראיין לא ידע להעריך את האומץ והמודעות שבתשובתכם, אולי הם לא מודעים בעצמם למטרתה. לפי מילותיה של בנג'מין: "חוששים שהחולשה שלכם עשויה לשמש נגדכם? בכנות, אהיה מודאגת מאוד לגבי עבודה אצל מעסיק שלא יציע לי את התפקיד, רק בגלל ששיתפתי אותו בחולשה שלי. אני גם לא בטוחה שזה תפקיד שארצה באמת".

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

הכתבה מוגשת בשיתוף AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים