yed300250
הכי מטוקבקות
    תומך. יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה
    24 שעות • 25.10.2016
    כנגד ארבעה שופטים
    בשבועות הקרובים תעסוק מערכת המשפט בהערכות ובניחושים לצד רכילות ודילים. על הפרק: בחירת ארבעה שופטים חדשים לבית המשפט העליון
    טובה צימוקי

    החגים עברו, והמגעים לקראת בחירת ארבעת השופטים החדשים לבית המשפט העליון נכנסים להילוך גבוה.

     

    בשנה הקרובה צפויים לפרוש ארבעה שופטים מבית המשפט העליון – צבי זילברטל, אליקים רובינשטיין, סלים ג'ובראן והנשיאה מרים נאור – ורשימת המועמדים להחליפם ארוכה. בתוך שבועיים צפויה להתפרסם רשימה של 20 המועמדים הסופיים, ולאחר שרשימה לא רשמית פורסמה באחרונה ב"ידיעות אחרונות", הרשימה הסופית שתפורסם צפויה לכלול גם שמות של מועמדים שנעלבו על שלא נכללו בה ובמאמץ אחרון הצליחו לגייס תמיכה של שלושה מחברי הוועדה למינוי שופטים כנדרש. ככל הידוע, בין המועמדים שיופיעו ברשימה יהיו השופטים המחוזיים רות רונן, יעל וילנר, מיכל נדב, חאלד כאבוב, ג'ורג קרא, רון סוקול, יוסף אלרון, תמר בזק־רפפורט, עופר גרוסקופף, מנחם פינקלשטיין, פרופ' גידי ספיר, אשר קולה, ד"ר קובי ורדי, גלעד נויטל, מיכל אגמון־גונן ודוד מינץ.

     

    חברת הוועדה לבחירת שופטים, ח"כ נורית קורן, מחתה במכתב ששיגרה לחבריה לוועדה על כך ששמות המועמדים הודלפו. "אני רואה בחומרה רבה את חשיפת אינפורמציה רגישה זו בתקשורת עוד בטרם אנו, חברי הוועדה למינוי שופטים, נחשפנו אליה ובטרם עודכנו על סטטוס הליך המינוי של המועמדים לשיפוט בבית המשפט העליון", כתבה.

     

    "לדאבוני הרב, שופטים אשר הגישו את מועמדותם לא זכו לקבל תשובה רשמית להליך המיון בו הם נמצאים, והם גילו את תוצאות המיון באמצעות התקשורת ולא בדרכים המקובלות, כפי שנהגנו בערכאות הנמוכות יותר. מהלך זה אינו מכבד את מעמדם של השופטים, עלול לפגוע בהם מקצועית ואישית וכן לערער את אמונם ואמון הציבור במערכת המשפטית".

     

    יתעקש. שר האוצר משה כחלון
    יתעקש. שר האוצר משה כחלון

     

     

    בחירת ארבעת השופטים החדשים צפויה להיעשות לקראת סוף דצמבר. החוק מחייב שהמועמדים הנבחרים יזכו בתמיכתם של שבעה מתוך תשעת חברי הוועדה לבחירת שופטים, ועל כן צפוי שגם הפעם יהיה "דיל" כלשהו שיובילו שרת המשפטים איילת שקד ונשיאת בית המשפט העליון מרים נאור. ח"כ קורן מוחה גם על כך במכתבה, וכותבת כי "לצורך בחירת שופטי בית המשפט העליון גובש פורום מצומצם מתוך חברי הוועדה האמון על הבחירה, בעוד יתר חברי הוועדה, שאינם חלק מפורום זה, ממודרים מההליך באופן ההופך אותם למעין חותמת גומי. ברצוני להביע את מורת רוחי מההתנהלות הבלתי מקצועית והשערורייתית הזו".

     

    נושא אחר שמעורר סערה לקראת בחירת השופטים הוא העלאת שמו של נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, השופט יוסף אלרון, כמועמד. כפי שפורסם, אלרון נהנה מתמיכתם של נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה ושל שר האוצר משה כחלון, החבר אף הוא בוועדה. הם מסתמכים על בקיאותו במשפט הפלילי והאזרחי ועל יכולתו המוכחת בניהול בית המשפט היעיל בארץ, ואפילו מעלים את מוצאו המזרחי כעילה נוספת.

     

    כחלון כבר אמר למקורבים שבסך הכל "יזרום עם רוב המינויים שעליהם יסוכם בין השרה שקד, הנשיאה נאור וראש לשכת עורכי הדין אפי נוה, אולם הוא יעמוד על מינויו של אלרון. כחלון, שזכה למעמד של "מגן בית המשפט העליון" הודות לסעיף בהסכם הקואליציוני שלו עם הליכוד המעניק לו זכות וטו על כל יוזמה לפגוע בערכאה העליונה, עשוי להביך בהתעקשותו את נאור, שיודעת שהוא גם יסכל כל איום על שינוי דרך בחירת השופטים, המועלה גם בימים אלה. בנסיבות אלה נאור תתקשה להסביר מדוע בית המשפט העליון אינו רוצה במועמד היחיד שהשר מעלה.

     

    בינתיים מגיעים לכחלון גם קולותיהם של שני שופטים בכירים בבית המשפט העליון, שתובעים לבחור את עמיתו של אלרון מבית המשפט בחיפה, השופט רון סוקול. "יש כאן מקרה מובהק של מאבק האליטות המשפטיות", אומר אחד מחברי הוועדה. "רון סוקול הוא איש האליטה המשפטית הקודמת, שעל קידומו מרחף תמיד צילו של מחותנו, שופט בית המשפט העליון בדימוס תיאודור אור, ומולו ניצב השופט אלרון, איש 'ישראל השנייה' שהגיע רחוק בזכות מקצוענות, חריצות והתמדה".

     

    מקצוען וחרוץ. השופט יוסף אלרון
    מקצוען וחרוץ. השופט יוסף אלרון

     

    ייחוס משפחתי. השופט רון סוקול
    ייחוס משפחתי. השופט רון סוקול

     


    פרסום ראשון: 25.10.16 , 19:28
    yed660100