שתף קטע נבחר

שוב: אונסק"ו יצביע על החלטה המתעלמת מהקשר היהודי להר הבית

אחרי ההצבעה בוועד המנהל של הארגון, שוב הכותל והר הבית על המוקד. מחר תצביע ועדת המורשת של אונסק"ו על הצעה דומה, ובירושלים מעריכים שהיא תתקבל ברוב קולות. נתניהו: "תיאטרון האבסורד נמשך"

הסערה סביב אונסק"ו והקשר היהודי להר הבית מסרבת לגווע. אחרי ההחלטה האנטי-ישראלית שהתקבלה בוועד המנהל לפני כשבועיים, מחר (ד') בשעה 10 בבוקר תקיים ועדת המורשת העולמית של הארגון הצבעה על הצעה פלסטינית נוספת שגם היא מנתקת את הקשר היהודי להר הבית.

 

ההחלטה החדשה מעלה שורה של גינויים נגד ישראל וטענות לפגיעה במקומות הקדושים ובחופש הדת. כל הנושאים שיעלו להצבעה מנוסחים במונחים האיסלאמיים, שמנתקים את הקשר היהודי למקומות הקדושים ומוחקים את ההיסטוריה היהודית באותם מקומות.

 

הר הבית. שוב בעין הסערה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הר הבית. שוב בעין הסערה(צילום: רויטרס)

בימים האחרונים פעלו במשרד החוץ כדי להשיג תמיכה מקרב 21 המדינות המשתתפות בהצבעה נגד הגינויים הצפויים, אבל גורמים בירושלים אומרים שהתוצאה כבר ידועה מראש והוועדה תקבל החלטה נגד ישראל.

 

על-פי אותם גורמים, הסיבה לתוצאה הידועה מראש היא ההרכב ה"בעייתי" של הוועדה. מדינות כמו גרמניה, קולומביה ויפן, שהיו חלק מהוועדה בשנה שעברה, עזבו אותה ובמקומן נמצאות מדינות שלא אוהדות את ישראל כמו כוויית, לבנון, אינדונזיה ועוד.

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להצבעה המתוכננת ואמר: "זהו המשכו של תיאטרון האבסורד. מי שראוי לגינוי היא ועדת המורשת של אונסק"ו ולא ישראל".

 

גם המועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארצות הברית, הילרי קלינטון, גינתה את הדיון הצפוי: "זו טעות שהוועדה דנה בהצעה שאינה מכירה ומכבדת את הקשר העמוק וההיסטורי של העם היהודי לירושלים ולמקומות הקדושים לה. תמיד עמדתי עם ישראל במטרה לדחות את הדו"חות וההחלטות האלה. כך גם אעשה תמיד".

 

שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה-הכהן, מסר: "הקרב על ירושלים לא התחיל בהצבעה הקודמת ולא יסתיים בהצבעה מחר. תמיד נעדיף להיות הריבונים בירושלים, בעוד הערבים ישתעשעו בהחלטות אבסורדיות שמביישות את מי שמציע אותן ואת מי שמאשר אותן".

 

לפני כשבועיים קיבל הוועד המנהל של אונסק"ו החלטה המתעלמת מהזיקה היהודית להר הבית ולכותל המערבי בירושלים. 24 מדינות תמכו בהחלטה, שבה אין אזכור לקשר היהודי לאתרים הקדושים, שאותם מכנים בשם "מסגד אל-אקצה" ו"חראם אל-שריף". שש מדינות התנגדו, 26 נמנעו ושני נציגים נעדרו.

בוקובה. גינתה את ההחלטה הקודמת (צילום: AP) (צילום: AP)
בוקובה. גינתה את ההחלטה הקודמת(צילום: AP)

בעקבות ביקורת בינלאומית שנמתחה על המהלך יצאה מזכ"לית הארגון, אירנה בוקובה, נגד ההחלטה ואמרה: "מסגד אל-אקצה, המקדש הקדוש למוסלמים, נקרא אצל היהודים הר הבית, והוא חולק קיר שהוא הכותל המערבי הקדוש ליהודים".

 

גם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, התנער מההחלטה ואמר: "האתרים בירושלים קדושים גם ליהודים. כל ניסיון להפריך את הדברים אינו משרת את האינטרסים לשלום ועלול להזין אלימות וקיצוניות".

 

מכסיקו הודיעה בהתחלה כי היא תגיש בקשה להצבעה מחודשת, אך הסתפקה בשינוי הצבעתה בפרוטוקול והוספת הסתייגויותיה לנוסח הסופי. בסופו של דבר ההחלטה המקורית של הוועד המנהל של אונסק"ו נותרה על כנה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
הכותל והר הבית. שוב בעין הסערה
צילום: gettyimages
מומלצים