צילום: שי יחזקאל

מכניסים את כל הארוחה לסנדוויץ':
8 מתכוני כריכים מזינים וטעימים

פתוח או סגור, חם או קר, עם קציצות עדשים, חזה עוף, חביתת ירק או מעורב פטריות: מוותרים על הצלחת ועוברים לארוחות של כריכים בריאים וקלים

בלי ללכלך צלחת. כריך חביתת ירק, כריך קפרזה, כריך סלמון וכריך טונה ואבוקדו  (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
בלי ללכלך צלחת. כריך חביתת ירק, כריך קפרזה, כריך סלמון וכריך טונה ואבוקדו (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

כריך קציצות עדשים

כריך קציצות עדשים (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    כריך קציצות עדשים(צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

    המרכיבים לכריך:

    1 פיתה קלה

    ל־10 קציצות קטנות:

    250 גרם עדשים שחורות, מושרות למשך הלילה

    ‭1/2‬ בצל סגול בינוני, קצוץ דק

    50 גרם אגוזי לוז קצוצים דק

    ‭1/2‬ צרור פטרוזיליה קצוצה דק

    ‭1/2‬ כפית כורכום, ‭1/2‬ כפית מלח, ‭1/2‬ כפית כמון

    50 גרם תרד חלוט וקצוץ דק

    ‭1/2‬ כוס פירורי לחם

    1 ביצה

    לרוטב:

    מעט שמן קנולה לטיגון

    2 שיני שום

    1 בצל לבן קצוץ דק

    1 פלפל חריף קצוץ

    1 כף גדושה פפריקה מתוקה

    200 גרם רסק עגבניות

    ‭2½‬ כוסות מים

    1 כפית בהרט

    5 עלי סלרי קצוצים

    להגשה:

    1 כפית טחינה מלאה

    ממרח לימון כבוש

    1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס

    2 עלי נענע

     

    אופן ההכנה:

    ‭.1‬ הקציצות: מבשלים את העדשים המושרות כשעה, מסננים מהמים וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים לקציצות, מתבלים ומערבבים היטב. צרים קציצות בקוטר 5 ס"מ ומניחים במקרר לשעה.

    ‭.2‬ הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מטגנים קלות את השום, הבצל והפלפל החריף (זהירות, השום נשרף מהר)‬ מוסיפים את הפפריקה ורסק העגבניות, יוצקים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבהרט והסלרי, מבשלים 10 דקות ומוסיפים את הקציצות בזהירות, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.

    3. ‬להגשה: מורחים בפיתה את הטחינה וממרח הלימון, מוסיפים את טבעות הפלפל החריף, מניחים בפנים 4 קציצות ומועכים מעט במזלג. מוסיפים כף מהרוטב ואת עלי הנענע.

     

    ערכים תזונתיים למנה:

    797 קלוריות, 76 גרם פחמימות, 47 גרם חלבון, 21 גרם שומן

     

    מעורב פטריות

    מעורב פטריות (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      מעורב פטריות(צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים לכריך:

      1 לחמניית דגנים

      4 פטריות שמפיניון

      1 מכל סוג: פורטובלו, פטריית יער, פטריית מלך היער

      10 פטריות שימג'י לבנות

      מעט שמן זית לטיגון

      3 יחידות ברוקומיני חלוט, פרוס גס

      10 יחידות שעועית ירוקה חלוטה

      1 שן שום פרוסה דק

      מעט נבטי צנונית

      מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

      להגשה: 1 כפית טחינה מלאה 1 כפית אריסה

       

      אופן ההכנה:

      ‭.1‬ קוצצים את כל הפטריות גס.

      ‭.2‬ מחממים את שמן הזית במחבת, מקפיצים את כל המרכיבים עד לאידוי כל הנוזלים ומתבלים במלח ובפלפל.

      ‭ .3‬להגשה: מורחים את הטחינה והאריסה בתוך הפיתה ומכניסים את כל התערובת.

       

      ערכים תזונתיים למנה:

      474 קלוריות, 46 גרם פחמימות, 16 גרם חלבון, 26 גרם שומן

       

      כריך עארוק

      כריך עארוק (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        כריך עארוק(צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        המרכיבים לכריך:

        1 פיתה מחיטה מלאה

        מעט שמן קנולה לטיגון

        1 פלפל חריף ירוק

        1 כף אריסה

        1 כף עמבה

        2 פרוסות עגבנייה

        1 עלה חסה קצוץ

        ל־20 לביבות קטנות:

        ‭1/2‬ ק"ג חזה עוף, קצוץ בסכין

        1 צרור פטרוזיליה קצוצה

        1 בצל לבן קצוץ דק

        1 כפית מלח

        1 כפית פלפל שחור טחון

        8 ביצים

        2 כפות קמח

         

        אופן ההכנה:

        ‭ .1‬מערבבים את כל החומרים ללביבות ונותנים לתערובת לנוח כשעה במקרר.

        ‭.2‬ מחממים את השמן במחבת. בעזרת כף צרים את הלביבות, מטגנים דקה מכל צד ומוציאים לנייר סופג.

        ‭.3‬ צורבים את הפלפל החריף על אש גלויה.

        4. ‬להגשה: מכניסים בכל פיתה אריסה, עמבה, 3 לביבות, עגבנייה וחסה.

         

        ערכים תזונתיים למנה:

        687 קלוריות, 67 גרם פחמימות, 48 גרם חלבון, 28 גרם שומן

         

        כריך חזה עוף

        כריך חזה עוף (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
          כריך חזה עוף(צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

          המרכיבים ל־2 כריכים:

          ‭1/2‬ באגט מקמח מלא

          חזה עוף במשקל 150 גרם

          2 כפות שמן זית

          ‭1/2‬ חבילת תרד

          5 טבעות בצל לבן או סגול

          מעט נבטי ברוקולי

          לסלט ביצים:

          2 ביצים קשות

          מעט שמן קנולה לטיגון

          ‭1/2‬ בצל לבן קצוץ דק

          1 כפית מיונז מופחת שומן

          1 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

          ‭1/2‬ כפית חרדל חלק

          מלח ופלפל, לפי הטעם

          לוויניגרט:

          1 לימון

          1 כפית פלפל שאטה גרוס

          2 כפות שמן זית

          מלח ופלפל, לפי הטעם

           

          אופן ההכנה:

          ‭.1‬ צורבים את חזה העוף על מחבת פסים, פורסים לרצועות ארוכות ומניחים בצד.

          ‭.2‬ מוסיפים למחבת את שמן הזית ומקפיצים את התרד עם מלח ופלפל. מניחים בצד וחורכים את טבעות הבצל על אש גלויה.

          ‭.3‬ סלט הביצים: מגרדים את הביצים בפומפייה.

          ‭.4‬ מחממים את השמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים לביצים. מוסיפים מיונז, בצל ירוק וחרדל ומתבלים במלח ובפלפל.

          ‭.5‬ הוויניגרט: קוצצים בסכין חדה את הלימון עם הקליפה, מניחים בקערת ערבוב, מוסיפים את פלפל השאטה, שמן הזית ומתבלים. יוצקים לתוך הבאגט לפי הטעם.

          ‭.6‬ להגשה: מורחים בבאגט 2 כפות סלט ביצים, מסדרים את רצועות העוף, מוסיפים את התרד ואת טבעות הבצל, נבטי הברוקולי, ויוצקים מעל את הוויניגרט. מחלקים את הבאגט לשניים ומגישים.

           

          ערכים תזונתיים למנה:

          564 קלוריות, 55 פחמימות, 34 חלבון, 22 גרם שומן

           

          כריך חביתת ירק, כריך קפרזה, כריך סלמון וכריך טונה ואבוקדו  (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
            כריך חביתת ירק, כריך קפרזה, כריך סלמון וכריך טונה ואבוקדו (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

             

            כריך חביתת ירק

            1 לחמנייה מקמח שיפון

            חביתת ירק מ־2 ביצים, 1 כף מכל ירק: פטרוזילה, כוסברה, בצל ירוק, נענע, תרד - קצוצים דק

            ‭1/2‬ אבוקדו פרוס

            1 כף אריסה

            ‭1/2‬ עגבנייה פרוסה

             

            ערכים תזונתיים למנה:

            593 קלוריות, 46 גרם פחמימות, 27 גרם חלבון, 31 גרם שומן

             

            כריך סלמון

            2 פרוסות מחיטה מלאה

            1 כף גבינת שמנת ‭5%

            60 גרם סלמון גרבלקס או פילה מטיאס

            טבעות בצל סגול

            גבעול בצל ירוק או עירית, פרוסים גס

             

            ערכים תזונתיים למנה:

            324 קלוריות, 43 גרם פחמימות, 20 גרם חלבון, 9 גרם שומן

             

            כריך קפרזה

            2 פרוסות לחם דגנים

            ‭1/2‬ עגבנייה פרוסה

            4 עגבניות מיובשות

            4 עלי בזיליקום

            60 גרם גבינה צפתית

            3 עלי חסה קצוצים לרצועות דקות

            1 כפית חומץ בלסמי

             

            ערכים תזונתיים למנה:

            567 קלוריות, 57 גרם פחמימות, 24 גרם חלבון, 41 גרם שומן

             

            כריך טונה ואבוקדו - מומלץ למתאמנים

            2 פרוסות לחם קסטן ללא תוספת סוכר

            ‭1/2‬ קופסת טונה בשמן

            1 חלבון מביצה, מטוגן במעט שמן זית

            ‭1/2‬ אבוקדו פרוס לפרוסות דקות

            טבעות בצל סגול

            1 כפית ממרח לימון כבוש

             

            ערכים תזונתיים למנה:

             485 קלוריות, 45 גרם פחמימות, 30 גרם חלבון, 20 גרם שומן

              

            שפים אורחים: יוסף שיטרית ודוד אלמקייס, מסעדת "דוד ויוסף" Street Food

             

             

            ‭ ‬ 

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד