שתף קטע נבחר

השינוי הבריא של משפחת אלבז-וייס: להתחיל בצעדים קטנים

משפחת אלבז- וייס זכתה לקבל ייעוץ מהדיאטנית רותי אבירי עד הבית. צפו בעצות שהמשפחה מקבלת כדי להתחיל לחיות בריא

בשיתוף תנובה

 

משפחת אלבז-וייס זכתה להיות אחת מחמש המשפחות שתקבלנה ייעוץ מרותי אבירי, דיאטנית תנובה, כדי להתחיל שינוי אמיתי בחיים ולחיות בריא. צפו בפגישת הייעוץ בבית משפחת אלבז ובטיפים שקיבלו כדי להתחיל בשינוי.

 

ירין בן ה-8 לא אוכל כמעט פירות ולא עושה שום פעילות גופנית במהלך היום, מה שמדאיג מאוד את אמו. הדיאטנית רותי אבירי מסבירה איך לגרום לו להתנתק מהמסכים ואיך להתחיל לאכול בריא.

 

קראו עוד

הכירו את המשפחות שיתחילו לחיות בריא

כך תכינו מלוואח פיצה בריא יותר

 

העצות של רותי אבירי:

 

1. לא לוחצים ולא מכריחים

שינוי הוא לא עינוי! וכל כפייה יוצרת דחייה! כדי שנוכל לגרום לילד לעשות משהו שאנחנו רוצים שיעשה והוא פחות רוצה, עלינו למצוא דרכים יצירתיות לליבו ולהשגת שיתוף פעולה איתו.

 

2. משנים שפה

כשרוצים שילד יעשה שינוי, צריך לתת לו "מניע" שמדבר אל ליבו. בואו נודה, "להיות בריא" לא ממש מענין ילד בן 8, אבל להיות "גדול וחזק" בהחלט יכול לענין אותו, ועבור ילד בן 15 "למצוא חן בעיניי הבנות" יכול להיות משכנע.

 

באותו אופן המילה "ספורט" או "פעילות גופנית" עלולה להיות מרתיעה ולהעלות אסוציאציה של משהו קשה ומייגע, לעומת אמירה כמו "כשאני הולכת ברגל/ רוכבת על אופניים וכו', אני מרגישה שמחה ומרגישה שאני מפנקת את הגוף", שלא מזכירה את המילים ספורט או פעילות גופנית, אבל יוצרת אווירה נכונה לגביהן.

 

3. בוחרים חוגים שהילד אוהב.

 מומלץ כמובן לנסות שהילד ילך לחוגים המשלבים פעילות. יחד עם זה, הילד חייב (!) לאהוב את החוג שהוא הולך אליו, אחרת ימצא בכל פעם תרוץ אחר למה היום לא ללכת וממש נזמין במו ידינו ריב לפני כל יציאה לחוג ופגיעה במערכת היחסים איתו.

 

לפני שנחליט שאין חוג פעיל שמתאים לו אם לא רצה חוג קונבנציונאלי כמו כדורגל או כדורסל, אני מציעה לקחת אותו לשיעורי ניסיון בחוגים פחות מוכרים מכדורגל או כדורסל, כמו למשל רכיבה על סוסים, החלקה על קרח, טרמפולינות או אפילו באולינג, שאולי כן יתלהב מהם.

 

4. מחפשים חונך

נער מתבגר מהסביבה שיבוא אל הילד הביתה כמה פעמים בשבוע שנחליט, שיהיה עבורו דמות להערכה וחיקוי, אשר יפעיל את הילד במשחקים ובפעילויות שונות שהסביבה בבית ובחוץ מאפשרת.

 

5. מגבירים פעילות שאינה "פעילות גופנית" בהגדרה

כל הנעה של הגוף שלא הייתה שם קודם, תועיל. לא חייבים לעשות שעה ספורט כדי להזיז קצת את הגוף. גם הליכה ברגל במקום הסעה ברכב, עליה במדרגות במקום במעלית, ירידה עם הכלב וכו' , תהיה יותר טובה מלא לזוז בכלל.

 

6. מפזרים בבית אביזרים שמפתים להניע את הגוף.

בדיוק כפי שלא נשים את העוגיות האהובות עלינו בצנצנת שקופה במקום בולט כדי להקטין את הפיתוי לאכול אותן כל הזמן, כך מומלץ להניח במקום בולט אביזרים כמו חישוקים, חבל, מתח, סל קטן עם כדור ספוג וכו', שיגבירו את הפיתוי לשחק איתם.

 

על אותו משקל אני ממליצה לשים מול הטלוויזיה בסלון, במקום כורסת הטלוויזיה הגדולה והנוחה, את ההליכון ! פעולה כזאת מעבירה מסר שאצלנו בבית יותר חשובה הבריאות מהעיצוב.

 

7. אתגרו את הילד ושחקו משחקים שמעודדים הנעת הגוף.

 בדיוק כפי שפוקימון גורם לילדים הכי יושבנים לזוז, ניתן למצוא תמריצים שונים. לדוגמא, בכל טלפון יש היום מד צעדים. בדקו עם הילד בסוף היום כמה צעדים עשה, החליטו על מספר מסוים שירצה להגיע אליו ואפילו ערכו תחרויות בין בני המשפחה על מי צעד היום הכי הרבה צעדים. אפשר גם לתגמל בחרוזים שמצטברים להרכבת צמיד או שרשרת שיסמלו חיזוק פעילות שנשתה.

 

8. להגברת הסיכוי שהילד יבוא אתכם לפעילות כלשהיא, זירמו איתו קודם במשחק מסך שאוהב.

 שחקו איתו אפילו רק כרבע שעה, ואח"כ הציעו כהפסקה פעילות כגון לרדת יחד עם הכלב. הסיכוי שלכם לקבל את הסכמתו עכשיו הרבה יותר גדול.

 

9. היו אסרטיבים ואל תחששו מהצבת גבולות

. ההמלצות לילדים הן להגביל את הצפיה במסכים למקסימום שעתיים ביום. ילדים בני 8 מסתבר צופים במסכים כ-8 שעות ביום! עוד מסתבר שכ- 75% מההורים לא מגבילים כלל את שעות המסכים!

 

10. שמשו דוגמא אישית.

מחקרים מראים שהסיכוי שילדים (בגילאי 4-7) להורים פעילים יהיו פעילים בעצמם, גבוה פי 6 מאשר אצל ילדים לא פעילים!

 

 
בשיתוף תנובה



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל יוסף
משפחת אלבז. מתחילים את השינוי
צילום: ישראל יוסף
צילום: יובל חן
רותי אבירי
צילום: יובל חן
מומלצים