שתף קטע נבחר

מערכה חדשה. הקרב בין רוסיה למערב מגיע למולדובה

הרפובליקה הסובייטית לשעבר בוחרת נשיא לראשונה זה 20 שנה. תשעה מתמודדים על תפקיד הנשיא ושני המועמדים הבולטים הם איגור דודון הפרו-רוסי ומאיה סאנדו הפרו-אירופית. ברקע: הזעם הציבורי על שחיתות השלטון

 

 

אזרחי מולדובה הלכו היום (יום א') לבחור נשיא חדש בבחירות שעשויות לקרב את הרפובליקה הסובייטית לשעבר לאירופה או דווקא לדחוף אותה חזרה לחיקה של רוסיה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

לראשונה זה 20 שנה אזרחי מולדובה בוחרים בצורה ישירה את הנשיא שלהם. ברקע: הזעם הציבורי הגדול על השחיתות הגדולה בצמרת השלטון.

 

מועמד המפלגה הסוציאליסטית לנשיאות איגור דודון עם בנו ניקולאי ורעייתו גלינה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מועמד המפלגה הסוציאליסטית לנשיאות איגור דודון עם בנו ניקולאי ורעייתו גלינה(צילום: רויטרס)
גם האיחוד האירופי וארצות הברית וגם רוסיה רוצים להשיג יותר השפעה במדינה החקלאית הענייה על 3.5 מיליון תושביה, שממוקמת בין חברת האיחוד האירופי רומניה ואוקראינה.

 

מתשעה ייצא אחד

הקלפיות במולדובה נפתחו בשעה שבע בבוקר (שעון מקומי) וייסגרו בשעה תשע בערב. תוצאות ראשוניות צפויות להתפרסם שעתיים לאחר סגירת הקלפיות. על פי הדיווחים מהמדינה, שיעור ההצבעה עומד על 12 אחוזים לאחר שעות שעות של הצבעה.

 

תשעה מועמדים מתמודדים על נשיאות מולדובה, והמועמד המוביל הוא איגור דודון, איש המפלגה הסוציאליסטית ובעל קשרים טובים ביותר עם רוסיה, שאינו מרוצה בלשון המעטה מהממשלה הנוכחית הפרו-אירופית.

 

כלכלנית לשעבר בבנק העולמי. מאיה סאנדו מועמדת לנשיאות מולדובה מטעם "מפלגת הפעולה והסולידריות" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כלכלנית לשעבר בבנק העולמי. מאיה סאנדו מועמדת לנשיאות מולדובה מטעם "מפלגת הפעולה והסולידריות"(צילום: רויטרס)

עצרת בחירות של סאנדו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עצרת בחירות של סאנדו(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מצביע בקלפי בקישינב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מצביע בקלפי בקישינב(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מאיה סאנדו, לשעבר כלכלנית בבנק העולמי מ"מפלגת הפעולה והסולידריות", היא הבחירה המועדפת על המצביעים במולדובה שרוצים להיות חלק מאירופה. אם אף מועמד לא ישיג רוב בבחירות ייערך סיבוב שני ב-13 בנובמבר.

 

נשיא מולדובה ממנה שופטים וקובע את מדיניות החוץ של המדינה, אבל ענייני מדיניות אחרים מצריכים את אישור הפרלמנט. העובדה שהרפובליקה הסובייטית לשעבר עורכת בחירות ראשונות לנשיאות זה 20 שנה עשויה להגדיל את כוחו והשפעתו של הנשיא בשל העניין הרב שהן יצרו בתקופה האחרונה.

 

בשנת 2014 פרץ במולדובה משבר פוליטי חריף בעקבות היעלמות של יותר ממיליארד דולר ממערכת הבנקאות של המדינה. אזרחים יצאו לרחובות להפגין במחאה שנמשכה שבועות רבים, ושישה ראשי ממשלה הספיקו לשבת על כס ראש הממשלה בשנה אחת בלבד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים