שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קסם בשלוש שנים: עיצוב בית משפחתי בשהם
    זוג שרכש שטח של 200 מ"ר ומרתף חיפש את העיצוב הנכון עבורו ועבור ילדיו. שלוש שנים אחרי, המשפחה עברה לבית מרווח ומואר. צפו בתמונות

    זוג שהגיע לפני כשלוש שנים לייעוץ בעיצוב פנים הביא באמתחתו תכנית לבניית בית דו משפחתי בשכונה חדשה בשהם. לפני שהגיעו למעצבת - התלבטו בין שיפוץ ביתם הפרטי והתאמתו לטעמם, לבין בניית בית חדש.

     

    כתבות נוספות בערוץ עיצוב ותכנון הבית:

    הצצה לטרנדים החדשים בעיצוב הבית

    חיבור לאדמה ולים: ביקור בבית מעוצב בפ"ת

    צפו: שיפצו בהתנדבות בית קשיש בת"א

     

    לאחר שווידאו שמטרתם היא בניית בית משפחתי חדש עבורם ועבור שלושת ילדיהם, החל תכנון הבית על שטח של 200 מ"ר הכולל מרתף. את הפרויקט ניהלה מעצבת הפנים אורית בנדר, שמסבירה כיצד התבצע התהליך:

     

     (צילום: מושיק ברין) (צילום: מושיק ברין)
    (צילום: מושיק ברין)

     

    שלב א': דיאגנוזה

    השלב הראשון הוא שלב ה"אבחון", בו מאתרים את הבעיות בבית הקיים ובודקים מה מהקיים משפיע לרעה על האווירה שבבית. במקרה שלנו, התגלו מחסור באור, עיצוב מיושן הכולל חפצי עץ רבים שיוצרים עומס וחדרי שינה קטנים.

     

    בשביל ללמוד מהם צרכי המשפחה, היא נשאלה מספר שאלות, בהן ציפיותיהם מהבית החדש ומהו הבית המושלם בעיניהם. במקביל נערך גם מחקר מקיף על בני המשפחה, בו בדקנו את גילאי הילדים, התחביבים שלהם וסגנון החיים של המשפחה.

     

     (צילום: מושיק ברין) (צילום: מושיק ברין)
    (צילום: מושיק ברין)

     (צילום: מושיק ברין) (צילום: מושיק ברין)
    (צילום: מושיק ברין)

    בהמשך בוצעה עבודה משותפת של איסוף תמונות, במטרה להבין את הסגנון האישי של בני המשפחה. ריכוז ואיסוף החומרים התווה את תכנון ועיצוב הבית מבפנים והביאו לסיום משביע רצון של הלקוחות. במקרה הזה, המכנה המשותף בכל התמונות והדוגמאות שהוצגו היה הצורך במרחבים מוארים מאוד ועיצוב "נקי" ומינימליסטי הכולל שילובים של אפור ולבן ועץ בהתאם לטעם האישי של בני המשפחה.

     

    שלב ב': התאמת התוכנית האדריכלית

    השלב הבא הוא בדיקת תוכנית חלוקת החדרים והפתחים עם תוכנית המבנה מבחוץ, כפי שהוצעה על ידי האדריכל. בשלב זה בודקים אם תוכנית האדריכל עונה על הצרכים של הדיירים.

     

     (צילום: מושיק ברין) (צילום: מושיק ברין)
    (צילום: מושיק ברין)

     (צילום: מושיק ברין) (צילום: מושיק ברין)
    (צילום: מושיק ברין)

    בתוכנית הראשונית שערכה המעצבת הוצבו רהיטים בהתאם לדרישות הלקוחות, ונקבעו התפקידים המעשיים והאסתטיים של הפתחים. בהמשך הוצגה תכנית חלופית מפורטת לחלוקת מחיצות פנים והמלצות למיקום הפתחים, סוג הפתחים וגודלם. כמו כן הוצגו הגוונים הבסיסים של הבית כולו בתלת ממד שבו בדקנו שוב את הזרימה והמרחבים בבית.

     

    אזור הסלון עם פינת האוכל בתכנית האדריכל יצרו מלבן מאורך. לצורך פתרון בעיה זו הומלץ על הגדלת פתח היציאה לגינה לאורך כל הקיר של חלל הסלון והגבהת פתח הוויטרינה. כך התאפשרה המשכיות של ריצוף הבית גם בחוץ ובכך יצר תחושת גודל ומרחב לבית. בונוס נוסף בהגדלת הוויטרינה הוא כמובן היתרון של הכנסת אור ו"תמונת טבע" לתוך הבית, שכלל צבעים ניטרליים ונתן מקום של כבוד לוויזואליות של הגינה.

     

    שלב ג': בחירת חומרים

    בחירת החומרים נראית אולי מוקדמת מדי בשלב זה, אבל כדאי מאוד לדעת כבר בשלבים הראשונים איזה איזה ריצוף, חיפויי קירות וכלים סניטרים רוצים לראות בסוף התהליך.

     (צילום: מושיק ברין) (צילום: מושיק ברין)
    (צילום: מושיק ברין)

    בחירת החומרים: החומרים הנכונים יסייעו ביצירת תחושת גודל, מרחב ועומק, באמצעות שימוש בריצוף מבריק שיש בו השתקפות. השתקפות של חלונות, אור טבעי, תאורה מלאכותית וריהוט שנמצא בחלל מאפשר תחושה של מרחב ועומק.

     

    תאורה: ניתן דגש מיוחד על עיצוב תאורה ייחודי, בקו נקי ובמשחקי מאור כלפי מעלה ומטה. התאורה הנה תוספת דקורטיבית באמצעות שימוש בתאורת לד מוסתר וגלוי או גופי תאורת לד שקוע בגבס בצורות אמורפיות מעניינות. תאורה זו ממלאת תפקיד של עיצוב אסטטי למרחב מעבר לפונקציונאליות של תאורה מרבית.

     

     (צילום: מושיק ברין) (צילום: מושיק ברין)
    (צילום: מושיק ברין)

    שימוש בתאורה בהדלקות נפרדות משפיעה על תחושת הגובה והמרחב של החלל ("פתיחות" או "סגירות") ובכך משנה את האווירה.

     

    שלב ד': הכנת התוכניות לתשתיות

    בשלב הזה הוכנו תוכניות מדויקות לתשתית הבית, בהתאם לתוצאה הרצויה. במסגרת התכניות מוקמו מראש כל הרהיטים, המטבח תוכנן לפרטי פרטים, וכן נקבעו עקרונות האינסטלציה, עיצוב הגבס, התאורה ומיזוג האוויר. במקביל נערכה גם תכנית לעיצוב התאורה ותכנון הגינה המקיפה את הבית.

     

    שלב ה': חיסכון כספי ניכר

    בשלב זה נערך חישוב מדויק של ההוצאות, כולל פירוט חומרים וכמויות מדויקים של סוגי העבודה והחומרים, אשר עזרו להשיג הצעות מחיר תחרותיות לבנייה.

     

     (צילום: מושיק ברין) (צילום: מושיק ברין)
    (צילום: מושיק ברין)

    תכנון מחושב של ההוצאות הכספיות חסך את אלמנט ההפתעות שבדרך כלל מסתיימות בהוצאות לא מתוכננות. לאחר קבלת האישורים הנחוצים החל תהליך הבנייה.

     

    שלב ו': ליווי צמוד של הבנייה

    מעצבת הפרויקט ליוותה את תהליך הבנייה באופן צמיד, ובדקה שעבודתם פועלת בהתאמה לתכנית העיצובית של הבית. מקרה שלנו נשמרה גמישות מחשבתית, ולאחר הנחת השורה הראשונה של לבנים בחלוקת הפנים של הבית השתנו גדלי המקלחות ומיקום האינסטלציה.

     

    ה"גרנד פינאלה" של עיצוב הבית נקרא בשפת הבנייה "השלב הלבן" - השלב שאחרי שפכטל, צבע וריצוף. בשלב זה ממקמים את המיזוג, מעצבים בגבס, ממקמים את התאורה הטכנית והדקורטיבית ומרכיבים את המטבח.

     

    לסיכום, על ידי תכנון מראש בשלבים מוקדמים מאוד, קיבלו הדיירים הרבה מידע על הבית העתידי שלהם. עיצוב הבית נעשה מראש בשיתוף המעצבת, והתוצאה - בית מרווח ומואר, בעל עיצוב נקי ומותאם בדיוק לצרכים ולטעם האישי שלהם.

     

    הכותבת היא מעצבת פנים והאחראית על עיצוב הפרויקט

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים