שתף קטע נבחר

נתניהו לפני חצי שנה לראשי התאגיד: "בהצלחה בתפקידכם החשוב"

ראש הממשלה הודיע כי בשבוע הבא תצביע הממשלה על סגירת תאגיד השידור הציבורי בטענה שלגוף השידור החדש "הסתננו אנשי שמאל". אך רק לפני חצי שנה הוא היה האיש שאישר בחתימתו את מינוי חברי המועצה כולל היו"ר: "מאחל לכם הצלחה"

 

המכתב החתום של נתניהו לפני חצי שנה ()
המכתב החתום של נתניהו לפני חצי שנה
במסגרת ניסיונותיו לסגור את תאגיד השידור הציבורי, טוען ראש הממשלה בנימין נתניהו בעצמו או באמצעות יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, או דרך "גורם בליכוד", שמתחת לאפו הסתננו לתאגיד "אנשי שמאל", בהם למשל יו"ר התאגיד גיל עומר. אלא שנתניהו שוכח לציין שהוא עצמו היה זה שאישר, בחתימתו, את המינוי של חברי מועצת התאגיד, כולל עומר עצמו.

 

נתניהו, כראש ממשלה וכשר התקשורת, חתם באפריל 2016 על מסמך האומר כי "בתוקף סמכותי לפי חוק השידור הציבורי הישראלי, לאחר שקיבלתי את המלצת ועדת האיתור בהתאם לחוק השידור הציבורי הישראלי, ולאחר שהוועדה לבדיקת מינויים כהגדרתה בחוק החברות הממשלתיות אישרה את המינוי בכפוף להתחייבותכם להימנע מניגוד עניינים, הריני ממנה אתכם למועצת השידור הישראלי".

 

נתניהו אף הוסיף במכתבו למועצת התאגיד, שהיום הוא נחוש לפרק: "אני מאחל לכם הצלחה במילוי תפקידכם החשוב".

ראש הממשלה נתניהו (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
ראש הממשלה נתניהו(צילום: אוהד צויגנברג)

בראש המועצה עומד גיל עומר, עיתונאי ותיק שאת עיקר הקריירה העיתונאית שלו עשה בגלי צה"ל בתפקידי ניהול בכירים. לפני כ-16 שנה הוא עבד במשך כמה חודשים ב"ידיעות אחרונות" - ועזב את העיתון בדצמבר 2000. עד שהתמנה לתאגיד הוא כיהן כמנכ"ל מוזיאון הילדים בחולון. עומר הוא בנה של סופרת הילדים המוערכת דבורה עומר ז"ל.

 

מינויו של מנכ"ל התאגיד, אלדד קובלנץ, שגם הוא מואשם ב"השתייכות לשמאל", אושר על ידי ועדת האיתור לתפקיד מנכ"ל ההקמה של התאגיד שבראשה עמד השופט בדימוס עזרא קמה. איש הליכוד והשר גלעד ארדן בירך אז על המינוי ואמר: "אני סומך על אלדד שיידע להוביל את הקמת הגוף החדש בצורה המקצועית והטובה ביותר. המינוי הזה הוא צעד משמעותי בדרך להקמת תאגיד השידור הציבורי החדש, צעד משמעותי בדרך לביטול האגרה כפי שהתחייבנו וצעד לטלוויזיה טובה יותר לאזרחי ישראל".

 

בשבוע הבא יעלה החוק לסגירת תאגיד השידור הציבורי לדיון ולהצבעה בממשלה, ולפי תמונת המצב המצטיירת כרגע, לנתניהו מסתמן רוב בעד הצעת החוק המבקשת לסגור את התאגיד. מיפוי עמדותיהם של שרי הממשלה שכבר הביעו עמדה בנושא ואחרים שנשאלו אמש על-ידי ynet כיצד יצביעו מעלה כי מרבית השרים תומכים בהמשך פעילותה של רשות השידור במתכונתה הנוכחית, ודורשים שלא להפעיל את התאגיד החדש.

 

מבדיקת ynet עולה כי השרים מירי רגב, יריב לוין, אופיר אקוניס וצחי הנגבי יתמכו ביוזמה של נתניהו לסגור את התאגיד, שכבר החל להתכונן לעלייה לשידור. השרים יובל שטייניץ, ישראל כץ וזאב אלקין עוד לא מסרו עמדה, אבל ההערכה היא שלבסוף גם הם יתמכו ביוזמה מעוררת המחלוקת. גם חיים כץ טרם מסר את עמדתו.

 

בקרב שרי הליכוד רק שניים צפויים להתנגד לה - השר לביטחון פנים גלעד ארדן, שיזם בקדנציה הקודמת את הקמת התאגיד ותומך בהפעלתו גם כיום, והשרה לשוויון חברתי גילה גמליאל.

 

בזמן שבליכוד מרבית השרים תומכים בסגירת התאגיד, לשלושת שרי הבית היהודי יש עמדה אחידה. נפתלי בנט ואיילת שקד כבר הודיעו בהזדמנויות שונות שהם בעד פתיחת התאגיד החדש, ועמדת השר אורי אריאל דומה. שרי ש"ס אריה דרעי ודוד אזולאי מתנגדים לסגירת התאגיד, והבהירו זאת גם לראש הממשלה בדיון האחרון, וכך גם שרי כולנו משה כחלון ויואב גלנט, בהתאם להחלטה הסיעתית.

 

השותפות האחרות עוד לא מסרו עמדה רשמית, אך ההערכה היא שביוזמת נתניהו יתמכו גם השרים אביגדור ליברמן וסופה לנדבר מישראל ביתנו וכן השר יעקב ליצמן מיהדות התורה. גורמים פוליטיים אמרו כי רק הפתעה דרמטית תשנה את תמונת המצב כרגע. "אם היוזמה לא תאושר בממשלה זה יהיה מאוד מפתיע", אמר גורם פוליטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
נתניהו
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים