שתף קטע נבחר

ריב נדל"ן משפחתי: הילדים יפונו, האב יישאר

סכסוך שנסוב על רומן שניהל האב עם אישה אחרת הסתיים בביהמ"ש: הבנים הבוגרים חויבו לעזוב את הבית שהוריש להם סבם, לפחות עד מות האב

סיפור משפחתי עצוב בשתי ערכאות: בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע לאחרונה שבעקבות סכסוך בין אב לילדיו הבוגרים, יהיה על הבנים לעזוב את בית המשפחה שהוריש להם סבם, ולאפשר לאביהם החולה להתגורר בו לבדו עד מותו.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לאורך שנים גרו בני המשפחה – אב, אם ושלושת ילדיהם – בבית השייך לאבי האב. צוואה שערך הסב ב-1992 בקשר לנכס עוררה כעבור שנים סכסוך קשה בין האב, נכה תאונת דרכים, לבין ילדיו. הצוואה קבעה כי הבית יעבור לנכדים, בתנאי שיאפשרו לאביהם להתגורר בו עד יום מותו. שנה לאחר מכן הסב נפטר והוצא צו לקיום הצוואה.

 

העניינים הסתבכו ב-2003, כשהאב עזב את הבית ונפרד מאשתו. הילדים המשיכו לאורך השנים להתגורר בבית והפכו בעצמם לראשי משפחה. עם אביהם הם לא שמרו על קשר, בטענה שעזב את אמם לטובת אישה אחרת.

 

לפני כחמש שנים ביקש האב החולה והנכה לחזור להתגורר בבית, בהתאם לתנאי הצוואה, אלא שלנוכח הנתק מילדיו הוא דרש מהם לפנותו. המחלוקת הגיעה לבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב, שבינואר שנה שעברה קיבל את תביעת האב והורה לילדים לאפשר לו להתגורר שם בגפו עד יום מותו.

 

ילדיו עברו להתגורר בקרוואנים שנבנו בחצר, אולם האב התעקש שיתפנו גם משם, וגם הפעם בקשתו התקבלה בבית המשפט. אלא שהילדים לא השלימו עם ההחלטה והגישו עליה ערעור לבית המשפט המחוזי. הם טענו שמרגע שאביהם עזב את הבית לטובת אישה אחרת הוא ויתר על זכות המגורים שניתנה לו בצוואה.

 

הניסיונות של השופטים ישעיהו שנלר, ד"ר קובי ורדי וחגי ברנר להביא את הצדדים להסדר כלשהו עלו בתוהו, ולכן הם הגיעו להכרעה. נקבע שכוונת הסב הייתה שזכות הבעלות שהעניק לנכדיו תהיה כפופה לזכות המגורים הבלעדית שניתנה לאביהם.

 

לנוכח הסכסוך המשפחתי, נכתב בפסק הדין, הדרך היחידה של האב לממש את זכותו ללא הפרעה היא להתגורר בבית לבד.

 

השופטים הוסיפו כי בהיעדר ויתור כתוב, עזיבת הבית בנסיבות של פרידה מאשה ומהילדים לא יכולה להיחשב כוויתור על זכות המגורים שהוקנתה לו בצוואה חוקית.

 

עם זאת, הובהר לאב שזכותו מסתכמת במגורים בבית בלבד, וככל שיחרוג מכך (למשל ינסה למכור את הבית), ילדיו רשאים לפנות לבית המשפט בנושא.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערערים: עו"ד אבי אלפסי
  • ב"כ המשיב: עו"ד חני צרנובילסקי
  • עו"ד גילה עיני עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד גילה עיני
מומלצים