שתף קטע נבחר

המתח בשיאו

בימים האחרונים בהחלט למירוץ הבחירות חסר התקדים, נראה שהכל עדיין פתוח. לאילו מהשאלות עדיין לא קיבלנו מענה, איזו מדינה עלולה להכריע את התוצאה ומה צריך לעשות כל אחד מהמועמדים כדי לזכות? תמונת מצב

למרות הסערה האחרונה עם הודעת FBI, ורגע לפני שאנחנו בולעים את הכובע אל מול סערה חדשה שאולי עוד תספיק להגיח לאחר כתיבת שורות אלו, נראה שקלינטון עדיין מובילה במרבית הסקרים והרשימות אבל יש קולות ונתונים שמצביעים על יתרון גם לטראמפ.

 

רק בשבוע האחרון חזרו בהם רוב המנתחים הפוליטים והודו ששוב, הכל עוד פתוח. מלבד מדינות כמו מיין ונברסקה הניקוד במדינות השונות עובר כולו באופן אוטומטי למנצח בהצבעות והמספרים צמודים מתמיד. אריזונה, פלורידה, צפון קרולינה וירג'יניה הן המדינות שעדיין לא ברור למי יתנו את מרבית הקולות שלהן ובמידה רבה, עלולות להכריע את הבחירות.

 

אז מה אומרת המפה, מהן הפרשיות שנשארו ללא מענה ומה כל אחד מהמועמדים צריך ויכול עוד לעשות כדי לזכות ב270 הנקודות הנדרשות.

 

קלינטון

השאלות הפתוחות-

מלבד כמובן סימני השאלה הרבים שמרחפים מעל הודעתו של גיימס קומי בשישי האחרון, קלינטון לא סיפקה תשובות לגילויים בפרשת האימיילים שפרסם וויקיליקס על נאומיה בוול סטריט. עוד כשהתמודדה על מקומה בראש המפלגה הדמוקרטית תקף אותה ברני סנדרס ודרש שתשחרר את נאומים וול סטריט. באותם ימים הסכימה קלינטון לפרסם את תמליל הנאומים   , אם כל שאר המועמדים יעשו את אותו הדבר. את התשובות סיפק בסופו של דבר וויקיליקס, מקור שסיפק לה סיבה טובה לא להגיב.

 

השאלה הפתוחה. מה בדיוק עומד מאחורי פרשת האימיילים. קלינטון ואבאדין (צילום: AP) (צילום: AP)
השאלה הפתוחה. מה בדיוק עומד מאחורי פרשת האימיילים. קלינטון ואבאדין(צילום: AP)

 

 

המטרה- ניצחון, הדרך?

נראה שהפרשיה האחרונה הובילה לסערה גם בטון של קלינטון וכשהיא קופצת מסטייט לסטייט היא דואגת להתמקד בעיקר בטראמפ. כשביקרה השבוע באוהיו התייחסה גם לפרשת האימיילים שלה, שוב, והודתה שזו הייתה טעות מצידה. מיד עברה למנות את הסיכונים שטמונים בבחירת טראמפ לנשיאות בין השאר התנהלותו הבריונית להגדרתה והחשש הכבד שיהיה בעל השליטה בנשק הגרעיני.

 

 

קלינטון בעצרת בפלורידה. מקווה לזכות במרבית הקולות  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קלינטון בעצרת בפלורידה. מקווה לזכות במרבית הקולות (צילום: EPA)

 

מה שעומד כנראה בדרכה של קלינטון לניצחון, במידה רבה, הוא מדד הלהט. החשש הכי גדול של קלינטון בשלב הזה, ימים ספורים ואחרונים טרם הבחירות, הוא שלאנשים פשוט נמאס, ואם רבים מהם מלכתחילה התכוונו לתת לה את קולם ללא התלהבות יתרה, יכול להיות שבשלב זה, פוסט הפרשה האחרונה (וכן עוד יכולים סיפורים חדשים להגיע) הם לא מתכוונים לטרוח. לצידה של קלינטון ינסו בימים אלו התומכים האהודים שלה להוביל בחזרה את הקולות המתנדנדים. ביידן והזוג אובמה, בארני סנדרס, ג'ניפר לופז או מיס יוניברס שהואשמה על ידי טראמפ שאוכלת ״כמו חזיר״, כולם כבר הספיקו בשבוע האחרון לנאום להמונים בתקווה להשאיר אותם בצד של הילארי קלינטון.

 

בשלב זה נראה שעליה להמשיך ולשכנע את הכמעט משוכנעים, לא רק עם החשש שהיא מנסה לנטוע כנגד בבחירה בטראמפ אלא גם בנחישות שלה לשמור ולהמשיך את המורשת שיותר ברק אובמה.

 

התותחים הכבדים. מישל אובמה מגיעה לתמוך בקלינטון בשבוע האחרון למרוץ (צילום: EPA) (צילום: EPA)
התותחים הכבדים. מישל אובמה מגיעה לתמוך בקלינטון בשבוע האחרון למרוץ(צילום: EPA)

 

על המפה

המרוץ ל270 קולות אלקטורלים יחייב את קלינטון לזכות ברוב הנדרש באוהיו, פלורידה, צפון קרולינה, קולורדו וכמה מדינות נוספות. להבדיל מטראמפ שזקוק להרבה יותר תנודות על מפת האלקטורים, קלינטון כבר נהנית, כפי שמגלים הסקרים, מההצבעה המוקדמת שהחלה כאשר היתרון המובהק ניתן לה.

 

 

טראמפ

השאלות הפתוחות-

בעיקר אחרי שבימים האחרונים עלתה שאלת החוקיות של אי תשלום המס שלו טראמפ מתמודד עם השאלה- היכן המידע על טפסי המס שהבטיח להציג.

כבר חודשים ששאלות נשאלות ועולות ואת התשובות עליהן ניתן לקבל רק דרך אותם טפסים. כמה מיסים בכל זאת משלם טראמפ, כמה באמת הוא מרוויח, ומה מידת המעורבות הזרה שיש בהכנסות וההשקעות שלו. למרות שהמומחים הוכיחו שגם הנשיא לשעבר ניקסון חשף את החזרי המס שלו כשהיה תחת אודיט, טראמפ דבק בהחלטתו שלא לפרסם את הטפסים.

 

האם יחשוף את המידע? טראמפ מגיע לקולורדו, השבוע  (צילום: AP) (צילום: AP)
האם יחשוף את המידע? טראמפ מגיע לקולורדו, השבוע (צילום: AP)

 

עוד שאלה שנותרה פתוחה היא של אותן 12 מתלוננות נגד המועמד הרפובליקאי. טראמפ הבטיח שיוכיח שכל הטענות בדויות ׳בזמן המתאים׳. הגדיל הסגן שבחר לנשיאות, מייק פנס כשהודיע שעד סוף אותו יום, ב14 באוקטובר יתפרסמו הוכחות ברורות. הן טרם נתקבלו. ועם איומי תביעה הדדיים, גם השאלה הזו נותרה לפרשנות המצביעים.

 

היה או לא היה? השאלות עדיין פתוחות. אחת מהמתלוננות נגד טראמפ במסיבת עיתונאים לצד עורכת הדין אולרד ()
היה או לא היה? השאלות עדיין פתוחות. אחת מהמתלוננות נגד טראמפ במסיבת עיתונאים לצד עורכת הדין אולרד

 

המטרה- ניצחון. הדרך?

הסיכויים של טראמפ תלויים לפני הכל בו וביכולת שלו להעביר את המסר והמדיניות הברורה שלו ללא שום זעם או הערות שוליים. החשש הגדול שעומד מול אלו שעדיין מתלבטים אם להעניק לו את כולם הוא חוסר רסן ואמירות וולגריות שלא פעם היו הרטוריקה שהובילה אותו ואת הרושם שהציבור קיבל ממנו. לכן, מציעים המומחים, חשוב שישאר נאמן לנושאים החשובים, למדיניות ולהנהגה שמקווה להוביל. כשלקלינטון עד לא מעט כסף בקופה והיא לא חוששת לעשות בו שימוש בין השאר על מודעות חדשות וסרטי פרסומת על טראמפ בעיקר להישאר נאמן למקור ולגרעין הרעיוני עליו ניסה לבסס את הקמפיין שלו.

 

האם יצליח טראמפ להתרכז בנושאים המרכזיים? אוהדים מחכים לטראמפ, השבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האם יצליח טראמפ להתרכז בנושאים המרכזיים? אוהדים מחכים לטראמפ, השבוע(צילום: רויטרס)

 

על המפה

כל הדרכים של דונאלד טראמפ לנשיאות מובילות, לטענת המומחים, לפנסילבניה. בקמפיין של טראמפ טוענים שהניתוחים אינם מדויקים ומאמינים שהניקוד לטובתם אך המפה בשלב מתקדם זה מגלה שטראמפ צריך לצעוד בדרכים אלטרנטיביות כדי ללקט את 270 הנקודות הנדרשות לניצחון. לכן, פנסילבניה מהווה עבורו את מדינת המפתח. אם לא יזכה ניצחון ברור שם, יהיה חייב לנצח באותן מדינות אותם פוקד בקצב שיא בימים אלו, ניו מקסיקו, מישיגן ואייווה לצד נבאדה, קולורדו וניו המפשייר בהן עדיין יש לו סיכוי להוביל.

 


פורסם לראשונה 02/11/2016 14:59

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס, AFP
קלינטון וטראמפ . על קו הסיום
צילום: רויטרס, AFP
מומלצים