שתף קטע נבחר

הרופא הפלסטיני שבנותיו נהרגו בעזה בבית הנשיא: "חייבים לחיות יחד"

בביקור שערך בבית הנשיא כחלק ממשלחת הממשל הקנדי, המשיך ד"ר אל-עייש, ששכל שלוש מבנותיו בהפגזה ישראלית בעזה, להביע מסר של פיוס: "בדרך כלל חולה מתעקש לא לעבור ניתוח, אבל אחרי שהוא עובר אותו הוא נרפא. למה לא עושים את זה היום, כדי לחסוך עוד דם?"

 

הנשיא ריבלין וד"ר אל-עייש בירושלים ()
הנשיא ריבלין וד"ר אל-עייש בירושלים

מחלה של פחד, מחלה של כיבוש - הרופא הפלסטיני ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש, שאיבד שלוש מבנותיו מפגז תועה של טנק ישראלי במבצע עופרת יצוקה, סיפק כמה תובנות מעניינות בעת ביקורו בבית הנשיא בירושלים. עייש הגיע לשם  כחלק ממשלחתו של המושל הכללי של קנדה, דיוויד ג'ונסטון.

 

אל-עייש סיפר: "כואב לי כשאני מגיע למדינת ישראל ולא יכולתי להגיע לעזה כדי לבקר את הקבר של הבנות שלי גם בגלל קוצר הזמן וגם בגלל שאני צריך אישורים ובגלל המחסומים שיש כאן. צריך לבנות גשרים בין העמים, לא לשים מחסומים".

 

אל-עייש סיפר: "כשקיבלתי את ההזמנה להצטרף למשלחת של המושל הכללי כפלסטיני קנדי, חשתי גאווה רבה. אני שותף לעקרונות של קנדה כמדינה סוציאלית חברתית. קנדה צריכה לפעול לקרב את הלבבות ולגשר קודם כל בין הפלסטינים והישראלים ובין הישראלים לירדנים". אל-עייש ליווה את המושל הכללי הקנדי גם בביקורו בירדן. בסוף השבוע יתלווה אליו לרמאללה, לביקור ברשות הפלסטינית.

 

המשלחת הקנדית עם הנשיא ריבלין  ()
המשלחת הקנדית עם הנשיא ריבלין
 

אל-עייש לחץ את ידו של הנשיא ריבלין, שאותו הוא מעריך מאוד: "אני לא מסתכל עליו כעל נשיא מדינת ישראל אלא כאבא וסבא. הנשיא ריבלין פועל לקרב לבבות בין השבטים במגזר הישראלי. חייבים לגשר בין השבטים, למצוא דרך לחיות יחד - ערבים, יהודים, חרדים וחילונים. אני מאוד מעריך את ריבלין על האומץ שלו. אנחנו חייבים לחיות ביחד".

 

עוד אמר כי הוא בטוח שריבלין מכיר את סיפורו האישי. "רציתי להעביר לו מסר איך אנחנו יכולים לפעול למען שני העמים. אני רוצה לומר לריבלין שיפעל למען הילד הפלסטיני כמו למען הילד הישראלי. אני בטוח שכאבא וכסבא הוא יכול להסתכל על זה בעיניים שלהם. אני כרופא דואג לחולה הפלסטינית כמו לישראלים".

 

בתשובה לשאלה כיצד הוא רואה את הסכסוך בין העמים מקנדה הרחוקה, אמר אל-עייש: "הישראלים והפלסטינים הם תאומים סיאמיים. נגזר עלינו לחיות יחד. העתיד שלנו באמת קשור אחד לשני. אני מאוד מודאג מהסכסוך בגלל אורך הזמן. המחלה הורסת את החולה. הישראלים חולים במחלה של פחד, נוכח ההיסטוריה והנרטיב שלהם. הפלסטינים חולים במחלה של הכיבוש. איך אנו יכולים להתגבר, לחיות אחד לצד השני בגאווה? זה מה שמדאיג אותי, שבמקום שנהיה קרובים אחד לשני – אנו מתרחקים". 

 

כרופא המשיך אל-עייש בהקבלה למצבים שבהם הואנפגש יום-יום: "בדרך כלל החולה מתעקש לא לעבור ניתוח, אבל אחרי שהוא עובר אותו הוא נרפא. למה לא עושים את זה היום, כדי לחסוך עוד דם? המחיר יקר. כל אחד מאיתנו סובל מזה, והזמן עובר. החיים קצרים. אלוהים ברא אותנו בשביל לחיות. יש לנו אחריות לילדים שלנו".

 

לאחר האסון שפקד אותו היגר עייש לקנדה והפך לאזרח קנדי מוערך, שמקדיש את חייו למען הדו-קיום. ובמסגרת זו הקים קרן בשם "בנות לחיים" המקדמת נשים ערביות ויהודיות באקדמיה.

 

ג'ונסטון הגיע אתמול לביקור היסטורי בישראל וצירף לפמליה את אל-עייש. ג'ונסטון התקבל בקבלת פנים ממלכתית בבית הנשיא, ביקר בכנסת ישראל, שם ביקש להניח זר על הגלעד לזכרם של חללי מערכות ישראל ברחבת המשכן. הוא ביקר ביד ושם וייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. ד"ר אבו אל-עייש התרגש לגלות כי מנחת האירוע בבית הנשיא, רומי נוימרק, היא ילדת המבחנה הראשונה בישראל, נוכח ניסיונו כרופא נשים שהתמחה בבעיות פריון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אל-עייש וריבלין בבית הנשיא
מומלצים