שתף קטע נבחר

לראשונה: פרוטזה שהושתלה בפנים - עוצבה באפליקציה חינמית

חולה סרטן בן 54 מברזיל שסבל מגידול שהותיר חור ענק בפניו, עבר השתלה של פרוטזה שעוצבה באפליקציה בסמארטפון והופקה במדפסת תלת ממדית. היא הוצמדה באמצעות מגנט אל שלושה ברגי טיטניום שחוברו לגולגלתו

קיבל פנים בהדפסה: חולה סרטן שפניו נהרסו בשל גידול שהותיר חור גדול באיזור העין, האף והלחי, הפך לאדם הראשון בעולם שקיבל פרוטזת פנים שתוכננה באמצעות אפליקציה חינמית ויוצרה במדפסת תלת ממדית.

 

פניו של קרליטו קונסיקאו, תושב סאו פאולו בברזיל ואב לשניים בן 54, הושחתו בשנת 2008 בשל גידול סרטני בשם קרצינומה מקסילרית, צורת סרטן אלימה בחך העליון של פניו. הגידול התפשט במהירות, והרס את צדו הימני של פניו וחלק מגרונו.

 

השלבים בהדפסת הפנים ( ) ( )
השלבים בהדפסת הפנים

 

הוא עבר ניתוח שעצר את התפשטות הגידול לפני שהגיע אל מוחו, אולם הוצאת הגידול גבתה מחיר יקר אחר: הגידול הותיר חור גדול שנפער באזור גלגל העין, חלק מאפו והלחי הימנית. פניו שהושחתו הותירו אותו בדיכאון עמוק.

 

במשך השנים האחרונות ניסו להתאים לו מספר תותבות כדי לכסות על החור שהרתיע את הסובבים אותו, אולם הפרוטזות נפלו מפניו.

 

בחודש פברואר האחרון הוצעה לו פרוצדורה חדשנית העושה שימוש באפליקציה חדישה המתאימה פרוטזה מסיליקון במיוחד לאיזור בפניו שהושחתו. רופאים הצמידו שלושה ברגי טיטניום מתחת לגבות שלו, ובאמצעות מגנט הורכבה הפרוטזה.

 

הוצמדה באמצעות ברגים. הפרוטזה שהודפסה ( ) ( )
הוצמדה באמצעות ברגים. הפרוטזה שהודפסה

 

פרוטזה מסיליקון

ד"ר רודריגו סאלאזר, רופא שיניים ומומחה לשיקום פה מאוניברסיטת פאוליסטה בסאו פאולו, היה זה שהוביל את הפרויקט במשך שנתיים. הוא השתמש באפליקציה בשם Autodesk 123D ההופכת תמונות למודלים תלת ממדיים.

 

הוא צילם 15 תמונות בזוויות שונות מפניו של המטופל, כך שהצליח ליצור תמונה תלת ממדית שלו. את האזור שנפגע העתיקו מהאזור הבריא בצד הנגדי של פניו, ועל בסיס המודל שנבנה, הותאמה הפרוטזה העשויה סיליקון והודפסה במדפסת תלת ממדית.

 

בניתוח שארך שעתיים, הותאמה הפרוטזה לפניו, באמצעות שלושה ברגי טיטניום הניתנים להוצאה והתקנה מחדש. עליהם, מוצמדת הפרוטזה באמצעות מגנט וניתנת להסרה בכל רגע. כך, יכול המטופל להתקלח, לשחות, להתאמן ללא חשש שהפרוטזה תיפול, והוא יכול להסירה כדי לנקות אותה ולהחזירה למקום.

 

"לאחר שנים של ניסיון להתאים לי פרוטזות – בכיתי כשהתאימו לי את התותבת החדשה", הוא סיפר. ואמר: "לברזיל אין את מקורות המימון לציוד עתיר טכנולוגיה שקיים בעולם. לכן פיתחנו אלטרנטיבה בעלות נמוכה המפיקה ציוד איכותי שהיה עשוי לעלות עשרות אלפי דולרים".

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים