שתף קטע נבחר

בית הדין לבעל: 'אישה בתת-משקל לא מאיימת'

גבר התגרש מאשתו בטענה שלא גילתה לו שהיא סובלת מאנורקסיה נרבוזה וסיפר שהייתה אלימה כלפיו. הדיינים חייבו אותו לשלם 370 אלף ש' על הכתובה

בית הדין הרבני האזורי בבאר קבע לאחרונה כי גבר שהתגרש מאשתו בטענה שלא גילתה לו לפני הנישואים שהיא סובלת מהפרעת אכילה קשה, יחויב לשלם לה 370 אלף שקל עבור כתובתה. הדיינים דחו את טענת הבעל לאלימות מצד האישה, וקבעו: קשה לאמין שאישה בתת משקל מהווה איום פיזי לבעלה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נישאו ב-2006 והביאו לעולם ילד משותף. ב-2011 פתח הבעל פתח תיק גירושים בבית הדין, שאליו כרך גם את ענייני הרכוש. ביום הגירושים ב-2013 חתמו הצדדים על הסכם שקיבל תוקף של פסק דין, ובו נקבע בין השאר כי דירתם המשותפת תימכר למרבה במחיר וזכות ראשונים לאישה לקנות את הדירה. בנוסף נקבע כי כל ענייני הרכוש והכתובה (על סך 550 אלף שקל) יידונו לאחר הגט.

 

בדיון על הכתובה טען הבעל לשעבר שאשתו הפסידה את זכאותה משום שלא גילתה לו לפני הנישואים שהיא סובלת מאנורקסיה נרבוזה. לשיטתו, היה בכך מה שמוגדר במשפט העברי "מקח טעות" בנישואים. הוא הוסיף שהיא הפסידה את כתובתה גם משום שהיא "אישה רעה" שהתנהגה אליו באופן אלים, סירבה לקיים יחסי אישות ואף עזבה את הבית מספר פעמים.

 

מנגד הכחישה האישה שלא היו יחסי אישות, והתעקשה שהבעל הוא זה שהיה אלים כלפיה, פיזית ומילולית. בתגובה לסרטון שהציג הבעל בדיון, ובו נראה לכאורה כי היא אלימה כלפיו, טענה האישה שהאירוע התרחש כשהצדדים היו שקועים עמוק בהליך הגירושים, ואינו מוכיח דבר על התקופה שבה חיו יחד.

 

ואכן, הדיינים הרב אליעזר איגרא, הרב אהרן דרשביץ והרב משה בצרי, דחו את מרבית טענות הבעל. "נראה שהגירושים באו מהבעל ולא מהאישה, ולכן האישה לא הפסידה את זכאותה לכתובה ולתוספת כתובה", כתבו.

 

הם השתכנעו שהבעל ידע על הפרעת האכילה של האישה כבר בתחילת הנישואים, ולמרות זאת המשיך לחיות עמה כארבע שנים ואף הביא איתה ילד. הם הוסיפו ש"אישה רעה לבעלה, שאיננה עוזרת לו אלא הולכת נגדו – כל עוד הגירושים לא נגרמו בעטיה – אין זאת סיבה להפסידה את כתובתה".

 

עוד נקבע כי האישה אינה בגדר "מורדת", שכן "לפי דבריה היא לא נמנעה לחלוטין מקיום יחסי אישות, ובפרט, לפי טענתה, שלא יכלה להיענות לדרישת הבעל לקיום יחסים בכל שעה עקב התנהגותו הקשה כלפיה". גם הסרטון לא היטה את הכף לטובת הבעל, מאחר שהדיינים סברו כי ייתכן שהתנהגות האישה נבעה מהקנטה של הבעל.

 

בפסק הדין נכתב כי "התנהגות לא ראויה של האישה הבאה כתוצאה של מעשים לא ראויים של הבעל, לא מהווים עילה להפסד כתובה, ובפרט שלא נראה שהאישה במצבה הרפואי הסובלת מתת משקל, מסוגלת להוות איום פיזי נגד הבעל". בסיכומו של דבר נקבע שהאישה זכאית לפחות ל-370 אלף שקל מדמי הכתובה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד אליאב ביטון
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד ענת נוי פרי
  • עו"ד ד"ר אריאל בוכניק עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים