שתף קטע נבחר

אלמנתו של רחבעם זאבי הלכה לעולמה

כמה ימים לאחר שמלאו 15 שנה לרצח בעלה, נפטרה רעייתו יעל והיא בת 88. לאחר שנחשף תחקיר שהביא טענות של נשים שסיפרו כי זאבי תקף אותן מינית, התייצבה אלמנתו לצידו: "אדם המואשם לא נמצא בחיים כדי להגיב ולספר"

 

יעל ורחבעם זאבי (צילום: דוד רובינגר) (צילום: דוד רובינגר)
יעל ורחבעם זאבי(צילום: דוד רובינגר)

יעל זאבי, אלמנתו של השר לשעבר רחבעם זאבי, הלכה אמש (ו') לעולמה והיא בת 88. הלוויתה תתקיים ביום ראשון בקיבוץ דגניה. "אנחנו מאוד עצובים", הגיב הבן פלמ"ח זאבי ל-ynet. "היא הייתה מאושפזת כמה שבועות ובימים האחרונים חלה הרעה במצבה".

 

בשנה החולפת התעוררה סערה סביב הנצחת מורשתו. בתחקיר בתוכנית "עובדה" נחשפו טענותיהן של נשים המספרות כי הותקפו מינית על-ידו, ועלתה פעם נוספת תמונה שלפיה הוא קיים קשרים עם גורמים עברייניים. משפחתו של גנדי הכחישה את הדברים, אך הם עוררו הד ציבורי ונשמעו קולות על כך שיש לשקול מחדש את תקצוב פעילויות ההנצחה מטעם המדינה. גם לוחמי הפלמ"ח מחו על היוזמה להנצחתו בשער הגיא.

 

לפני פרסום התחקיר אמרה יעל זאבי: "בבוקר יום הולדתי, לפני כ־15 שנים מצאתי את אהבת חיי, האיש שהייתי נשואה לו למעלה מ־50 שנה, ירוי על מפתן חדר המלון שבו שהינו. 15 שנים לאחר הבוקר הנורא ההוא, כשהוא כבר איננו כאן, אני מוצאת את עצמי נאבקת במסכת של האשמות וצללים של שמועות".

 

"הטרדות מיניות ופגיעה בנשים הן דבר נורא", הדגישה זאבי במכתב. "ממרום גילי אני מתבוננת בהשתאות ובהתרגשות על ההתקדמות העצומה והעלייה במודעות שחלה בתחום הזה מאז שאני הייתי צעירה. אך הכתבה של 'עובדה' אינה מגינה על נשים או מקדמת מאבק בהטרדות מיניות. 'עובדה' מביאה עדויות בעילום שם על אירועים שהתרחשו, כביכול, לפני עשרות שנים ושהאדם המואשם בהם אינו בחיים כדי להגיב ולספר את שאירע.

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)
"בפעם הראשונה גנדי נרצח על ידי מחבלים, בשנייה ובשלישית הוא נרצח ונרמס על ידי התוכנית של אילנה דיין", אמרו מקורביה של יעל זאבי לפני שידור התחקיר. "מדובר בתוכנית מוגזמת שמרסקת אותו אנושות. יעל כמעט בת 88 וכל דבר כזה שעובר עליה, מוריד לה הרבה בריאות. יחד עם זאת, היה לה חשוב לפנות לאילנה באופן אישי כי לתפיסתה, אילנה עשתה לה עוול, ויעל חשבה שמכתב אישי יזעזע אותה ושהיא תבין מה היא עושה לה ולמשפחתה".

 

השבוע נערכה אזכרה במלאות 15 שנים לרצח רחבעם זאבי. לישיבת הכנסת המיוחדת, שנפתחה בדקת דומייה, הגיעו 35 ח"כים בלבד. חברי הכנסת של מרצ יצאו מהאולם עם תחילת האירוע, ומהמחנה הציוני ויש עתיד נכחו רק בודדים. גם הח"כים מהרשימה המשותפת לא השתתפו בה.

 

זאבי, שהקים את תנועת מולדת, נרצח בידי חברי החזית העממית לשחרור פלסטין בחדרו במלון בירושלים, יום לאחר שהגיש את התפטרותו מתפקיד שר התיירות בממשלת אריאל שרון.

 

בנאומו במליאה התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לתחקיר: "הדברים שהוטחו בגנדי לאחרונה הכאיבו לכולנו אבל בוודאי הם הכאיבו קודם כל לכם, בני המשפחה. הם הכאיבו לא פחות כיוון שגנדי לא איתנו כדי להגיב ולהגן על שמו. הזכות לשם טוב שמורה לכל אחד, או צריכה להיות שמורה לכל אחד, גם לחיים וגם למתים. לכן אנחנו חייבים לנקוט משנה זהירות בבואנו לחרוץ את דינו של גנדי במעמד צד אחד כי מגנדי נבצר למסור את גרסאתו על מה שהיה או לא היה בדברים שפורסמו.

 


פורסם לראשונה 04/11/2016 21:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
יעל זאבי
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים