שתף קטע נבחר

הפרקליטות: לדחות את הדיון בשחרורו המוקדם של קצב

ועדת השחרורים הייתה אמורה להתכנס בחודש הבא לדון שוב בשחרורו המוקדם של הנשיא לשעבר. כעת מבקשת הפרקליטות לדחות את הדיון. לטענתה, טרם הוגשה תוכנית הטיפול שיעבור

 

 

משה קצב. לא הביע חרטה על מעשיו (צילום: גדי קבלו, "ידיעות אחרונות" ) (צילום: גדי קבלו,
משה קצב. לא הביע חרטה על מעשיו(צילום: גדי קבלו, "ידיעות אחרונות" )

 

הפרקליטות מבקשת לבטל את הדיון בוועדת השחרורים בעניין שחרורו המוקדם של הנשיא לשעבר משה קצב המרצה מאסר בגין אונס. לטענת הפרקליטות, חוות הדעת של השב"ס בנוגע לטיפול שיעבור קצב טרם הוגשה. הדיון בנושא שחרורו הוקדם של קצב צפוי להתקיים בחודש הבא.

 

בבקשת הפרקליטות גם נכתב כי לפי החלטת ועדת השחרורים, קצב יוכל לבקש דיון חוזר תוך שישה חודשים וטרם חלף זמן מספיק. "אין לי אלא להביע תדהמה וצער גדול נוכח עמדת התביעה", אמר פרלקיטו של קצב, עו"ד ציון אמיר. "מועד הדיון נקבע בהתאם להחלטה של וועדת השחרורים. מעבר לכך יש לנו הרבה מאד מה לומר ונאמר זאת בדיון שייתקיים ב-11 בדצמבר. הופעתי במאות אם לא יותר דיונים מסוג זה ומעולם לא ניתקלתי בעמדה כל כך מופרכת כמו זו. הגיע העת לשים קץ לסאגה הטרגית והמייסרת הזאת ולשלוח אותו לחופשי לאחר חמש שנים בבית הסוהר".

עו"ד ציון אמיר.  "התנהלות מופרכת" (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
עו"ד ציון אמיר. "התנהלות מופרכת"(צילום: יריב כץ)
 

לפני כחצי שנה דחתה ועדת השחרורים את בקשתו של קצב, שמרצה כבר חמש שנות מאסר מתוך שבע, לקצר את עונשו על הרשעתו בגין אונס. לאחר מכן ערער קצב על ההחלטה לבית המשפט המחוזי בלוד, וזה החזיר את ההכרעה לוועדת השחרורים שדנה בחוות דעת חדשה של הרשות לשיקום האסיר, שהמליצה לשחררו. לבסוף נדחתה בקשתו של קצב. בפרקליטות טענו בשעתו שלא יוכלו להסכים לשחרורו של קצב משום שהוא עבריין מין שלא עבר טיפול בכלא, טרם הביע חרטה על מעשיו ולקח אחריות.  

  

 

בהחלטת ועדת השחרורים נכתב כי חברי הוועדה היו בתחילה חלוקים. אחד החברים תמך בתחילה בשחרור קצב, אך לבסוף

כולם החליטו לדחות את הבקשה. "לא הגיעה העת להורות על שחרורו של האסיר ואין מקום לבטל את החלטתה הקודמת של הוועדה", נכתב. "הוועדה קבעה כי קצב יוכל להתייצב לפניה בתוך שישה חודשים מהיום בתנאי שימשיך בהליך הטיפולי בכלא".

 

בחודש אפריל נדחתה בקשה קודמת של קצב. בהודעה הרשמית נאמר אז כי הוועדה החליטה על כך לאחר שבחנה אלמנטים של "ראוי לשחרור על תנאי" ו"מסוכנות אם ישוחרר". הוועדה התרשמה כי "האסיר תופס עצמו כקורבן, עסוק בהאשמת גורמים חיצוניים במצבו, מתנהל עדיין בצורה כוחנית ועסוק בעצמו, בצרכיו, בהפסדיו ובמחיר שהוא ומשפחתו שילמו בלבד. גם לאור שאלות הוועדה, לא הביע האסיר חרטה או אמפתיה כלפי נפגעות העבירה, אלא חזר וציין את המחיר הכבד שהוא שילם ומשלם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו, "ידיעות אחרונות"
הזדמנות נוספת לשחרור משה קצב. ארכיון
צילום: גדי קבלו, "ידיעות אחרונות"
מומלצים