סלט ברוקולי-תפוזים
עם סלרי, נענע ובוטנים

לא רק לעיקרית ולקינוח מגיעה תשומת לב בארוחות של סוף השבוע: אם תשקיעו בסלט המיוחד הזה – רוב הסיכויים שהוא יהפוך לכוכב של השולחן

עמית דונסקוי

|

09.11.16 | 23:12

סלט ברוקולי-תפוזים עם סלרי, נענע ובוטנים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סלט ברוקולי-תפוזים עם סלרי, נענע ובוטנים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1 כף מלח (לבישול הברוקולי)
  • 2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים
  • פלחים מפולטים (ללא הציפה השקופה) מ-2 תפוזים
  • 1 גבעול סלרי, פרוס דק
  • 1 כוס עלי סלרי, קצוצים גס
  • ‭1/4‬ כוס עלי נענע, קצוצים גס
  • ‭1/4‬ כוס בוטנים קלויים ושבורים גס
  • 3 כפות זיתים שחורים מגולענים

 

לרוטב
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף טרגון טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כף סילאן או דבש
  • 1 כף חרדל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גס

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את כף המלח. מכינים ליד הסיר קערה עם מי קרח.
  2. מבשלים את הברוקולי במים הרותחים כ-6 דקות. מעבירים לקערת מי הקרח ומצננים. מסננים.
  3. מעבירים את הברוקולי לצלחת הגשה. מניחים עליו וסביבו את שאר המרכיבים.
  4. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מגישים מיד.

 

  • ואם מכינים מראש? שומרים את הסלט והרוטב בנפרד - עד 24 שעות במקרר.

 

עוד סלטים מיוחדים:

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג