סלט ברוקולי-תפוזים עם סלרי, נענע ובוטנים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
6 מנות
- 1 כף מלח (לבישול הברוקולי)
- 2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים
- פלחים מפולטים (ללא הציפה השקופה) מ-2 תפוזים
- 1 גבעול סלרי, פרוס דק
- 1 כוס עלי סלרי, קצוצים גס
- 1/4 כוס עלי נענע, קצוצים גס
- 1/4 כוס בוטנים קלויים ושבורים גס
- 3 כפות זיתים שחורים מגולענים
לרוטב
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף טרגון טרי, קצוץ דק
- 2 כפות חומץ בן יין
- 1 כף סילאן או דבש
- 1 כף חרדל
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גס
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את כף המלח. מכינים ליד הסיר קערה עם מי קרח.
- מבשלים את הברוקולי במים הרותחים כ-6 דקות. מעבירים לקערת מי הקרח ומצננים. מסננים.
- מעבירים את הברוקולי לצלחת הגשה. מניחים עליו וסביבו את שאר המרכיבים.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מגישים מיד.
- ואם מכינים מראש? שומרים את הסלט והרוטב בנפרד - עד 24 שעות במקרר.
עוד סלטים מיוחדים: