שתף קטע נבחר

ראש חדש

אחרי חודשים ארוכים של קמפיין ארוך ומלוכלך, ימים אחרונים של הפתעות גדולות ולילה של דרמות, נשיא חדש נבחר. שני המחנות תיכננו לחגוג ניצחון בניו יורק, היינו שם וליווינו את החוגגים ואת ההמומים.

העם האמריקאי נהר לקלפיות והבהיר לעולם כולו בדיוק מה הוא רוצה. הוא רוצה אמריקה נהדרת, שוב.

שעות ארוכות של קרב צמוד ומתעתע, לפנות בוקר, טראמפ הוכרז כמנצח הגדול מאוד של המירוץ המלוכלך והקשה לנשיאות ואף אחד לא נשאר אדיש.

 

בעוד שברחבי ארה״ב נערכו חגיגות לצד הפגנות אלימות כמו זו שבאוניברסיטה בקליפורניה או מול הבית הלבן בוושינגטון, ניו יורק נראתה קצת אחרת.

בשעות הערב גם נראה היה שהעיר ריקה מהרגיל. תושבי ניו יורק נצמדו לטלויזיות ורבים התפזרו במחנות המעוטרים שהכינו שני המועמדים.

 

במרחק של כמה שדרות במרכז מנהטן עוטרו בחגיגיות שני אולמות כנסים מוכרים. אל האחד, במלון הילטון הגיע הנשיא הנבחר דונאלד טראמפ מלווה במי שתהפוך למשפחה הראשונה, ונאם לקהל החוגגים שהמתין לו שם שעות ארוכות. בג׳אבט סנטר, שנבחר הודות לגודלו ולסימבוליות שבתקרת הזכוכית שלן חיכו המונים להילארי קלינטון. את הערב הם פתחן בציפייה כמעט בטוחה למסיבה היסטורית עם בחירת האישה הראשונה לנשיאות, אך כשהתברר לקראת חצות שהסיכויים הולכים ופוחתים האווירה הייתה קשה.

 

טראמפ מגיע לחגיגות בהילטון. בתמונה עם מנהלת הקמפיין קלי אן קונווי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טראמפ מגיע לחגיגות בהילטון. בתמונה עם מנהלת הקמפיין קלי אן קונווי(צילום: AFP)

 

מחוץ לאולם הכנסים שהתמלא באוהדי טראמפ התקבצו כמה עשרות ממתנגדיו המקומיים שקראו מילות גנאי נגדו ונגד שחיתות.

מחוץ לאולפני הטלוויזיה העסוקים ברחבי העיר התקבצו אוהדיה של קלינטון כשהם כוססים ציפורניים בחרדה, ממתינים במתח לתוצאות מהמדינות המתנדנדות. הם לא קיללו ולא ממש צעקו. הם בעיקר השתתקו. חלקם גם בכו.

 

בינתיים אוהדי טראמפ שלא הצליחו להידחק באולם של מלון הילטון נשארו בחוץ אבל לא ויתרו על החגיגה. ״אני חושב שהוא גאון״, אמר צעיר שלצד רבים עמד מחוץ לבית המלון. ״30 שנה הוא מתכנן את זה וכל שיבוש ובעיה בדרך לדעתי הייתה חלק מהמאסטר פלאן שלו״. למרות האמונה בתכנית הגג של טראמפ גם הוא וגם החברים הנלהבים מסביב אמרו שהם מאמינים ורוצים שטראמפ יממש את הבטחתו לגבולות מהודקים יותר, אבל הודו שלא מאמינים שיממש חלק מהבטחותיו כמו איסור כניסת מוסלמים או גירוש מיליוני מהגרים.

 

חוגגים בניו יורק.  (צילום: AP) (צילום: AP)
חוגגים בניו יורק. (צילום: AP)

 

אבל מהצד השני של העיר, בין האוהדים המאוכזבים של קלינטון שהמתינו עד השעות הקטנות של הלילה נשמעו קולות אחרים. ״טראמפ מפחיד אותי״, אמרה אחת הפעילות. ״הוא פילג והסיט לאורך הקמפיין שלו ואם זה עבד לו אני לא רואה איך הוא יפסיק עכשיו״.

 

בשדרה השישית לצד רחוב 48 התמקמו צוותי טלוויזיה. אוהדי שני המחנות הגיעו בהמוניהם לאיזור עם שלטים כובעים וחולצות. היו גם כמה עם חולצות של ברני סנדרס. ״אני בהלם מוחלט״, אמרה אחת מהם. ״לא ידעתי שאנחנו חיים במדינה שבה אנשים מסכימים או מתעלמים מנושאים כל כך רגישים ומסוכנים״. אוהדת קלינטון צעקה שמשהו לא נראה לה הגיוני. ״אולי באמת הייתה בעיה בבחירה. אני לא מאמינה שאנשים בחרו אויבים מבפנים ועכשיו הם מקבלים לגיטימיות״. אוהד של טראמפ דווקא ניסה לקחת את הדיון למקום אחר. ״לא צריך להגיע לערים בתוך ג'ורג'יה כדי להרגיש את הקושי. אני מרצים שאנחנו צריכים מנהיג ומישהו שינער את המערכת ובגלל זה אני חושב שטראמפ יעשה את הדבר הנכון״.

 

 

בשלב מסוים הגיעו האוהדים החלוקים גם למגדל טראמפ בשדרה החמישית כשהוא מוקף במשאיות. ״אני שחורה ואני גאה להצביע טראמפ״, אמרה אוהדת של הנבחר לנשיאות לעיתונאים מסביב. ״אני לא מונעת מהרוח של המדיה ואם הוא אמר שאין לי מה להפסיק אני חושבת שהוא צודק״. מסביב נפתח ויכוח בנושא אבל גם הוא כהה אל תוך השילוב החד של העצב והשמחה.

ביום שאחרי, 11.9, התעוררה ניו יורק ואמריקה כולה לבוקר של יום חדש, עם שאלות, חששות ותקוות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
המשפחה הראשונה של אמריקה
צילום: AFP
מומלצים