שתף קטע נבחר

יום הסוכרת הבינלאומי: מגמות חדשות בטיפול במחלה

כחצי מיליון איש בישראל ומיליונים רבים בעולם חולים במחלת הסוכרת. לרגל יום הסוכרת הבינלאומי שמצוין בעולם, הזדמנות להתוודע אל החידושים במחקר ובטיפול שישראל אחת המובילות בהם

בשיתוף אסטרהזניקה

 

איך מתמודדים עם מגפת הסוכרת שהולכת ומתפשטת ברחבי העולם? מסתבר שישראל היא חוד החנית בנושא הטיפולים במחלה, שהיום (ב') חל היום הבינלאומי למודעות אליה.

 

"1 מתוך 11 איש ברחבי העולם לוקה בסוכרת", אומרת ד"ר עופרי מוסינזון מהיחידה לסוכרת בבית החולים הדסה הדסה עין כרם, "וההנחה היא שעד 2030 המספר הזה יעלה לאחד מעשרה האנשים". 

 

 

בישראל, שבה חיים נכון להיום כחצי מיליון חולים, גאים להציג שיטה ייחודית להתמודדות עם הסוכרת, שתוצג גם בכנס בינלאומי שייערך בברלין ובו מספר רב של מדינות ינסו ללמוד זו מזו כיצד לטפל במחלה. 

 

"השיטה שפותחה כאן משתפת את קופות החולים", אומרת ד"ר מוסינזון, "והיא כוללת ארבעה שלבים עיקריים: אבחון מוקדם, מניעה, הנגשה של טיפול אישי בשלב מוקדם והנעת החולים להיצמד לטיפול".

 

ד"ר מאיה איש-שלום, מומחית סוכרת מהמרכז הרפואי איכילוב ת"א ומרכז DMC, מספרת לנו על הטיפול המולטי פקטוריאלי: "אם בעבר היינו מסתכלים רק על רמות הסוכר כיעד להגיע לאיזון, היום אנחנו יודעים שמאוד חשוב לטפל גם במחלות שנלוות לסוכרת - השמנה, יתר לחץ דם והפרעה בשומני הדם - זה ממש חלק אינטגרלי מהטיפול. התרופות החדשות שיש לנו לא רק מורידות את רמת הסוכר, אלא גם עוזרות לרדת במשקל, להוריד את לחץ הדם, לשפר את שומני הדם ועוד".

 

אז איך אפשר למנוע סוכרת?

 

"אין כאן הפתעות", אומרת ד"ר מוסינזון, "הדרך הנכונה היא לחיות בריא. לאכול פחות, לזוז יותר וגם - להיות מאושרים".

 

בשיתוף אסטרהזניקה





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עד 2030 1 מכל 10 אנשים יחלה בסוכרת
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים