שתף קטע נבחר

ריבלין נחת בהודו: "להגביר את שיתוף הפעולה"

נשיא המדינה הגיע לביקור מלווה בעשרות אנשי עסקים ישראלים, חקלאים, בכירים מהאוניברסיטאות ונציגי תעשיות ביטחוניות: "יש לנו הרבה במשותף"

 

ריבלין לאחר נחיתתו בהודו (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
ריבלין לאחר נחיתתו בהודו(צילום: מארק ניימן, לע"מ)
נשיא המדינה ראובן ריבלין ורעייתו נחמה נחתו הבוקר (יום ב') בהודו לביקור ממלכתי בהזמנת הנשיא פרנב מוקהרג'י. מטרת הביקור היא ניסיון להגביר את שיתוף הפעולה הכלכלי, הביטחוני והתרבותי, ולכן הצטרפו לנשיא משלחות מתחומי החקלאות והתעשייה הביטחונית ומהאקדמיה בישראל.

 

ריבלין אמר עם נחיתתו: "זה ביקור חשוב מאוד אצל בת ברית חשובה וידידה קרובה של ישראל, מדינה שעמה יש לנו הרבה מן המשותף. ישראל והודו הן מדינות של חדשנות והשראה, מדינות עם שורשים ומסורות, אשר הקימו כלכלות הייטק משגשגות וכעת חוגגות 25 שנות יחסים דיפלומטיים".

 (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

 (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

 (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
(צילום: מארק ניימן, לע"מ)
 

הנשיא יפתח את ביקורו באופן רשמי מחר בטקס קבלת פנים ממלכתי בארמון של הנשיא מוקהרג'י ובהנחת זר באנדרטה לזכר מהטמה גנדי. בהמשך עתיד ריבלין לקיים פגישת עבודה עם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, ולאחר מכן שורה של פגישות מדיניות.

במהלך הביקור יחנכו הנשיאים ריבלין ומוקהרג'י את האירוע החקלאי Agro Tech.

 

את משלחת אנשי העסקים המתלווה לריבלין ארגן מכון היצוא. בראשה עומד נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, שאמר: "הודו מהווה אתגר גדול לתעשיינים הישראלים, והמשלחת הזאת היא הזדמנות עבורם לחזק את שיתופי הפעולה עם עמיתיהם בהודו. הביקור הזה יישא פירות וייצור קשרים כלכליים ארוכי טווח".

 

במשלחת לוקחות חלק כ-40 חברות ישראליות מתחומי התעשיות הביטחוניות, החקלאות והמים. כמו כן התלוו אליהם 15 מבכירי האוניברסיטאות בארץ והם צפויים לחתום על הסכמים לשיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים בהודו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן, לע"מ
ברוך הבא. ריבלין בהודו
צילום: מארק ניימן, לע"מ
מומלצים