yed300250
הכי מטוקבקות
    אפי שריר
    ממון • 15.11.2016
    חגיגה בגולן: מזקקת וויסקי ראשונה בעין זיוון
    נווית זומר

    מזקקת וויסקי ראשונה מוקמת ברמת הגולן, ביישוב עין זיוון. הוויסקי הישראלי ייוצר במבנה ששימש בעבר לול והוסב למזקקה. ביצירת הוויסקי של רמת הגולן ישתמשו במזקקה החדשה במים זכים מאותם מקורות המשמשים כיום את מי עדן, יצרנית המים המינרליים.

     

    היזמים הם קרינה וגיורא ישראלי, בעלי דה קרינה — מפעל בוטיק לייצור שוקולד שאותו הקימו לפני 10 שנים כשעלו מארגנטינה והתיישבו ברמת הגולן. דה קרינה התפתחה, וכיום היא מייצאת שוקולד לחו"ל. מחזור המכירות שלה מתקרב ל־7 מיליון שקל.

     

    גיורא ישראלי החליט להגשים חלום ישן — מזקקת וויסקי בטעם ישראלי ייחודי: הוויסקי ייוצר ויעושן בחביות ששימשו יקבים ברמת הגולן, כך שהוא יקבל את הניחוח הייחודי של המקום. בני הזוג ישראלי השקיעו 2.5 מיליון שקל בציוד למזקקה, שבנייתה מסתיימת בימים אלה, לאחר שבחמש השנים האחרונות יצאו לסיורי מזקקות בסקוטלנד, אירלנד וארה"ב, ועברו קורס מקצועי בנושא. בפרויקט ילווה אותם יועץ מיוחד מאירלנד. הוויסקי ייוצר מלתת (שעורה מונבטת) על בסיס לתת גרמני, והחזון הוא לגדל בעתיד לתת מקומי.

     

    המזקקה תכלול גם מרכז מבקרים/בר בסגנון אנגלי. ישראלי מפנטז להגיש בו גם אסאדו לצד כוס וויסקי: "בשנתיים הראשונות נמכור וויסקי טרי שעבר טיפה התיישנות, עם טעם עוצמתי מתקתק, שישמש בסיס לקוקטיילים", הוא אומר. בשנים האחרונות התחזק בעולם הטרנד של מזקקות בוטיק לוויסקי. גם בתל־אביב הושקה השנה מזקקת וויסקי, "מילק אנד האני".

     


    פרסום ראשון: 15.11.16 , 20:54
    yed660100