שתף קטע נבחר

המדריך המלא לניוקי

משלב אפיית תפוחי האדמה ועד שלב הגלגול והכנת הרוטב: כך תכינו ניוקי וגם 3 מתכונים לרטבים שתוכלו לשדך למנה

ניוקי תפוחי אדמה - מתכון בסיסי

ניר וימן, מסעדת "מל ומישל"

המצרכים:

1 ק"ג ועוד 300 גר' תפוחי אדמה, קלופים

320 גר' קמח

2 ביצים

2 חלמונים

20 גר' גבינת פרמזן, מגוררת

170 גר' ריקוטה

20 גר' מלח

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית אפייה זורים מלח גס ומניחים עליו את תפוחי האדמה. מכניסים את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-270 מעלות במשך 50 דקות.
  2. מועכים היטב את תפוחי האדמה במזלג. מוסיפים את הקמח, ביצים, חלמונים, פרמזן, ריקוטה ומלח. מערבבים לתערובת אחידה, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים קטנים ומעבירים למשטח עבודה.
  3. מגלגלים כל כדור לנקניק ארוך, וחותכים כל אחד לפי גודל הניוקי הרצוי (בערך 1 ס"מ).
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מכניסים את הניוקי לתוך סיר גדול מלא במים רותחים ומעט מלח (מכניסים כל פעם כמות קטנה ומחכים שיצופו).
  5. מוציאים את הניוקי ומעבירים ישירות לרוטב המוכן (ניתן להוציא את הניוקי למי קרח, לקרר אותם מעט, לסנן ולהקפיא).

 

ניקוי ברוטב עגבניות תמר

המצרכים:

700 גר' ניוקי תפוחי אדמה לפני בישול (ראו מתכון למעלה)

2 פחיות עגבניות תמר, קלופות

3 עלי בזיליקום קצוצים

2 שיני שום

1 כף סוכר

1/2 כפית מלח

1 כף שמן זית

250 גר' גבינה צפתית עזים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את העגבניות במעבד מזון, ומעבירים למחבת.
  2. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מלבד שמן הזית, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות. מתקנים תיבול בסוכר ומלח, לפי הטעם.
  3. יוצקים את הרוטב לצלחת, ואת הניוקי מניחים מעל הרוטב (ניתן להכניס את הניוקי לרוטב ולהקפיץ קלות).
  4. יוצקים מעל שמן זית ובוצעים גבינת עזים. מגישים.

 

ניוקי בחמאת לימון ומרווה

המצרכים:

700 גר' ניוקי לפני בישול (ראו מתכון למעלה)

3 עלי מרווה

1 כף מיץ לימון

1 כוס יין לבן

80 גר' חמאה

1 כף שמן זית

מלח - לפי הטעם

סוכר - לפי הטעם

1 כפית קליפת לימון, מגורת

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. למחבת מוסיפים חצי מכמות החמאה, יין לבן, מיץ לימון, מעט מלח ומעט סוכר.
  2. מצמצמים עד לרמת אמולסיה (רוטב אחיד, קשור ומצומצם). מניחים את המחבת בצד.
  3. במחבת אחרת (רצוי טפלון) ממיסים את שארית החמאה עם שמן הזית, 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת ומרווה.
  4. מוסיפים את הניוקי למחבת, ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

7. יוצקים לצלחת הגשה את הרוטב, ומעליו מפזרים את הניוקי ואת יתר גרדת הלימון.

  

ניוקי ברוטב פטריות פרוצ'יני

המצרכים:

700 גר' ניוקי לפני בישול (ראו מתכון למעלה)

1 כוס פטריות פורצ'יני, מיובשות

1 כוס מים רותחים

1 כוס יין אדום

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 כפית שום כתוש

1/2 כפית טימין קצוץ

20 גר' חמאה

מלח ופלפל שחור

4 כפות פרמזן מגוררת (לא חובה)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפטריות במים רותחים למשך 20 דקות, וחותכים לחתיכות בינוניות. את מי ההשריה שומרים.
  2. במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הפטריות, טימין ושום ומערבבים קלות.
  3. מוסיפים את היין ומצמצמים מעט את הרוטב. מוסיפים את שאר המרכיבים (שמנת, שום, פלפל, מלח ונוזלי ההשרייה של הפטריות). מצמצמים לרמת רוטב סמיך יחסית (כ-10 דקות על להבה בינונית). מתקנים טעמים במעט מלח.
  4. מוסיפים את הניוקי למחבת, ומקפיצים מעט עד שהרוטב עוטף את הניוקי.

 

רוצים לאכול עוד מנות איטלקיות? מסעדת "מל ומישל" חוגגת עשור: עד סוף חודש נובמבר יוחזרו לתפריט של המסעדה מנות מיתולוגיות שליוו אותה לאורך השנים. בכל יום יוגשו 3 מנות עבר, לצד התפריט הרגיל. בין הספיישלים שעשו קאמבק תמצאו מרק בצל עם גבינת גרנה פדנה, קוניאק וקרוטונים (מתוך תפריט 2007); ניוקי אלה רומנה, מוקרמים בתנור פיצה על רוטב פטריות פורצ'יני (מתוך תפריט 2010); סקלופיני עוף אורגני עם פרשוטו ומוצרלה ברוטב בלסמי דבש או לימונה (מתוך תפריט 2011); שרימפס רוקט- קריספי שריפס על רוטב פינו גריג'יו, שמנת ולימון (מתוך תפריט 2013); ופילה דניס על רוטב פסטו ליגורי עם פסטה פיצ'י ושקדים קלויים (מתוך תפריט 2014).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ניוקי בחמאת לימון ומרווה
צילום: ירון ברנר
מומלצים