שתף קטע נבחר

מציאות מתוחה

בימים שמאז הבחירות נרשמו למעלה מ-700 מקרים של שנאה והפחדה ברחבי ארה"ב. מה אומרים המספרים, ומה מבטיחים ברשויות?

בסופ"ש האחרון, בפארק בברוקלין ע"ש חבר להקת הביסטי בויס, בודהיסט רודף שלום, צלבי קרס צוירו בין המתקנים. המקרה הוא ה-13 במספר שנרשם בניו יורק מאז יום הבחירות. גם ברכבת 1 במנהטן גילו בימים האחרונים כמה ציורים של צלבי קרס. הניו יורקרים היצירתיים הוציאו טושים והפכו אותם לפרחים, אבל זוהי רק עוד דוגמא מדאיגה לעלייה ניכרת בפשעי השנאה והאלימות בשבועיים האחרונים ברחבי ארה"ב.

נראה שמשהו קורה מסביבנו. בין אם אנחנו אורחים כאן ובין אם ארה"ב היא ביתינו, כולנו חשים את המתיחות.

 

מאז יום הבחירות, ב-8 בנובמבר, נרשמו למעלה מ -700 מקרים של הטרדה, שנאה או הפחדה בארצות הברית, עפ"י נתונים שבדקו ב- Southern Poverty Law Center.

 

בשבועות האחרונים נרשמו פעולות אלימות נגד תלמידים מקסיקנים בטקסס, נשים מוסלמיות בקליפורניה ובמישיגן, השחתת כנסיה מעורבת באינדיאנה, גראפיטי נגד סטודנטים שחורים במינוסוטה וקריאות נגד שחורים גם בפילדלפיה.

 

הפגנה נוספת. השבוע בשדרה החמישית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה נוספת. השבוע בשדרה החמישית(צילום: AFP)

 

עוד עולה כי ישנה עלייה של 67% במקרי השנאה והפגנות האלימות כלפי מוסלמים, אפרו אמריקאים, חברי קהילת הלהט"ב וגם יהודים. ישנה עלייה של 6% במקרי הפשע המדווחים על רקע שנאה, אבל רבים מהמקרים, אומרים ברשויות, אינם מדווחים.

 

ה-NYPD מדווחים שישנה עלייה של פשעי שנאה ברחבי ניו יורק, שעלו מ-250 מקרים ל-328 רק בשנה האחרונה.

פשעי השנאה נגד יהודים עומדים על למעלה מ-100, נגד מוסלמים כבר למעלה מ-20.

 

"רבים מאיתנו מודאגים מהאמירות המפלגות שנאמרו במהלך הקמפיין על ידי הנשיא הנבחר" אמר ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו. "ואנחנו עדיין לא יודעים מה תהא ההשפעה של אותן אמירות"

 

עוד הפגנה מול ביתו של טראמפ. השבוע  (AFP) (AFP)
עוד הפגנה מול ביתו של טראמפ. השבוע (AFP)

 

חשוב להדגיש שהאלימות מגיעה מכל מיני כיוונים. בניו יורק הוכה אדם בסאבווי רק כי חבש כובע של טראמפ ובשיקאגו הוכה אדם אחרי  שנטען שהוא אוהד טראמפ. בקונטיקט, רק בימים האחרונים, שני גברים נעצרו אחרי שניסו לפגוע באדם שהצהיר שתמך בטראמפ.

 

הרשויות מנסות לעשות הכל כדי לא להפוך את הפעולות הללו למציאות החדשה, מנסים לאזן בין פעולות השנאה והאלימות לבין אותן הפגנות שלא מפסיקות. כבר למעלה משבוע שמתארגנות הפגנות שונות ולעיתים משונות.

 

מחאה בפארק שבו צוירו צלבי קרס. אמש, בברוקלין

 

 

רק בימים האחרונים 200 מפגינים צעדו בהפגנה נגד בחירתו של סטיב בנון לתפקיד מרכזי בממשל החדש, 100 נשים שהחליטו לצעוד חצי עירומות במנהטן כנגד ההתנהגות הפוגענית נגד נשים ומיעוטים, מפגינים למען מהגרים ואפילו למען החזרת השקט לרחובות ניו יורק.

 

 

בבוקר יום שני ראש העיר דה בלזיו נשא נאום מיוחד ב- Cooper Union's Great Hall על הדאגה הגוברת בקרב ציבור גדול. בשבוע שעבר נפגש ראש עיריית ניו יורק עם הנשיא הנבחר ושיתף אותו בנתונים ובדאגה של הציבור המקומי. הוא הביע בפניו חשש לשלום בעיר במידה וטראמפ יעמוד בהבטחתו לגרש את המהגרים הלא חוקיים מניו יורק, וקיווה שיצליחו למצוא דרך לשמור על השקט בעיר.

  

באסיפה שכינס תחת ההאשטאג  #AlwaysNewYork . דיברו גם הכומר אן קנספילד, הרבי יוסף פוטזניק, האימאם קאליד לטיף והגברת הראשונה של ניו יורק, כולם למען אחדות ונגד גזענות.

"עלינו לשמש דוגמא למדינה כולה", אמר ראש העיר. "יש לנו הזדמנות חהראות לאומה כולה את הדרך קדימה. אנחנו 8 וחצי מיליון אנשים, יש לנו כלכלה משגשגת, כל כך הרבה הזדמנויות. אנחנו לא חיים בהרמוניה מושלמת אבל למדנו איך לחיות ולתת לחיות". ראש העיר הדגיש את מה שאולי רבים חיכו יותר מכל, לשמוע. "העיר תיקח על עצמה לעצור כל ניסיון לדרישה ממוסלמים להירשם ברשימה מיוחדת, תמשיך לספק שירותי הפלה, תסרב לאפשר לשוטריה לעצור ולאסור מהגרים לא חוקיים, או לחשוף את הרישום של אותם אזרחים ממערכת העירייה. העירייה גם מבטיחה לספק סיוע משפטי לאזרחים שעומדים מול רשויות ההגירה. אנחנו נגן עליכם", אמר. "זה הבית שלכם".

 

המושל קואמו הבטיח לתושבי ניו יורק לשמור על האופי של העיר ואמר:

"אתה מפיץ פחד, אנחנו מפיצים אהבה. אתה מנסה להפריד בינינו ואנחנו נעמוד חזקים אחד בשביל השני. אנחנו נעמוד", קרא, "ונגיד, כן, אנחנו שחורים, לבנים, וחומים, אבל אנחנו אחד. אנחנו גייז או שאנחנו סטרייט, אבל אנחנו קהילה אחת. אנחנו נוצרים, מובלמים או יהודים", הצהיר בעת ביקור בכנסיה, "אבל אנחנו אחד. משפחה אחת".

 

לא ברור מתי יעצור הסחף של הימים האחרונים ואיזו מגמה הוא מסמל. "ניו יורק", אמר המושל קואמו, "עדיין זוכרת מה אמורה אמריקה להיות".


פורסם לראשונה 21/11/2016 15:03

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפגנה. השבוע בפילדלפיה
צילום: רויטרס
מומלצים