שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אוכלים טוב בדרך לירושלים
    רעבים בדרך לבירה? לא קרה כלום, יש לא מעט מסעדות ובתי קפה שישמחו לארח אתכם ולהגיש לכם תפריט טעים מול הנוף המשגע של הרי ירושלים. תמצאו שם חומוסיה שכונתית, בר יין משפחתי, מסעדות גורמה וגם חצר של איש אחד שמגיש מנות יצירתיות במיוחד

    לצד נופים מרשימים וירוקים, ואוויר הרים צלול כיין, הדרך לבירה מנוקדת בלא מעט מסעדות, בתי קפה ומאפיות, שיציעו לכם חווית אירוח טעימה ונעימה. אז אם אתם בדרך לירושלים, או שסתם בא לכם לצאת ולשטוף את העיניים בקצת ירוק - הנה כמה מקומות טעימים ששווה לעצור בהם.   

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (  )
     

    החומוסייה של זרזיר

    החומוסייה השכונתית שממוקמת בלב המרכז המסחרי של כרמי יוסף, מגישה כבר שבע שנים חומוס טוב. אוויר הרים צלול זה כאן.

     

    מאחורי המקום עומד איש הייטק לשעבר, זוהר בר און, שעזב את התחום והתמסר לאהבתו השנייה - בישול. ואם שאלתם מה פשר שמו של המקום, זרזיר הוא שם החיבה של זוהר, שמציע בחומוסייה שלו שמונה מנות שונות של חומוס (25-30 שקלים) ומנת טעימות הכוללת חומוס, חומוס פול, מסבחה, שקשוקה, סלט ופלאפל (80 שקלים).

    חומוס טוב ואוויר הרים צלול. החומוסייה של זרזיר (צילום: יח"צ מותר)
    חומוס טוב ואוויר הרים צלול. החומוסייה של זרזיר(צילום: יח"צ מותר)
     

    מלבד החומוס, זוהר מכין במקום גם מנות "על האש" ומנות נוספות כמו קובה פטריות (25 שקלים), לבנה (25 שקלים), צ'יפס בטטה (30 שקלים), פסטלים במילוי תפוחי אדמה או סיגרים עם בשר (25 שקלים) ועוד.

     

    בשבת בבוקר, כמיטב המסורת הישראלית, יש במקום ג'חנון עם ביצה ורסק (20 שקלים) ובכל ימות השבוע החומוסייה מציעה אפשרות להזמנות טייק-אווי.

     

    הגפן 1 כרמי יוסף, 08-9762535, שני-חמישי 9:00-18:00, שישי 9:00-15:00, שבת 9:00-16:00, לא כשר

     

     (  )

    מאג'דה

    למסעדה חצר מוצלת המשקיפה לנוף ההרים, ותפריט הכולל מנות ים תיכוניות לצד מנות אסליות מהמטבח הערבי.

     

    תוכלו לטעום כאן בורקס מלוחייה במילוי גבינת ברינזה וביצה (52 שקלים), סינייה סרדינים טריים עם שרי תמר וערק (62 שקלים), תבשיל קציצות טלה עם מנגולד, חומוס ולימון כבוש (87 שקלים), שישברק - כיסונים ממולאים בלבנה וחציל קלוי ברוטב יוגורט (85 שקלים) ועוד.

     

    הבית הכחול במעלה הכפר, עין ראפה, 02-5797108, רביעי-חמישי 10:00-16:00, שישי - 09:00-20:30, שבת 10:00-14:00, לא כשר

     

    הבית של סאלווה

    בחצר הבית של סלווה ועבדאללה עוודאללה, תיהנו מאווירה פסטורלית ומאוכל ערבי ביתי שלא קרוב בכלל למה שאנחנו מכירים במסעדות המזרחיות. יחד עם בנותיה, סאלווה מגישה כאן את מיטב המאכלים הערביים ביניהם מגשי מקלובה, קראסים - בצק ערבי במילוי זעתר ירוק, תרד, עלי מנגולד, בשר וגבינת עזים.

     

    תמצאו כאן גם ממולאים (עלי גפן, קישואים, חצילים) ומאפים מסוגים שונים. מחיר לארוחה מלאה - 120 שקלים לאדם.

     

    כפר עין נקובא, 054-3355353, ראשון-חמישי בהזמנה מראש ולמינימום 10 סועדים (אפשר גם להזמין take away), שישי-שבת, בין השעות 12:00-19:00, לא כשר

     

     (  )

    דרך הגפן

    בית קפה פסטורלי שממוקם בתוך משתלה עם פרחים, שתילים ומים מפכפכים. בתפריט מבחר ארוחות בוקר, מנות ראשונות כמו אספרגוס בגריל (38 שקלים) וקרפצ'יו סלמון כבוש (48 שקלים), קציצות דגים (88 שקלים) ודגים בגריל, כמה סוגים של ריזוטו (62-64 שקלים), מבחר סלטים כמו סלט אנדיב (64 שקלים), פסטות, פיצות וגם כריכים.

     

    דרך הגפן 1 בית זית, 02-6502044, ראשון-חמישי 8:00-23:00, שישי 8:00-15:00, מוצ"ש-23:00, כשר חלבי

     

    קפה טל

    בית קפה עם המון אופי, שפועל מזה ארבע שנים במושב אורה. בימי חמישי מתקיימת במקום חגיגת בירה ללא תחתית, שבמהלכה תשלמו על הכוס הראשונה 25 שקלים. מחירה של כל כוס נוספת ירד ב-5 שקלים, והכוס השישית תימזג בחינם.

    בירה ללא תחתית מדי יום חמישי. קפה טל (צילום: חני בן יהודה)
    בירה ללא תחתית מדי יום חמישי. קפה טל(צילום: חני בן יהודה)

    בתפריט האוכל תמצאו כריכים מפנקים ב-25 שקלים בלבד, ארוחת בוקר של טל (47 שקלים), מאפה האי היווני (20 שקלים), צנעא - מאפה קובנה ממולא בגבינות והפתעות (32 שקלים), פסטות (35 שקלים) מרקים שמוצעים רק כשמאוד קר (25 שקלים) וגם ספיישלים משתנים מדי יום.

     

    הנרקיס 122 מושב אורה, 052-4740562, ראשון-רביעי 7:00-23:00, חמישי 7:00-24:00, שישי 8:00-16:00, כשרות עצמית

     

    אמא

    בית מאפה, קונדיטוריה ומסעדה, שמלאה בניחוחות המאפים שיצאו זה עתה מהתנור. תוכלו לרכוש כאן מבחר לחמים, מאפים, בורקסים, עוגות מוס, מאפים מלוחים, קרקרים וגם את המאפה הכורדי המפורסם קאדה, שעשוי מבצק דק וממולא בגבינה מלוחה.

     

    בתפריט בית הקפה תמצאו שקשוקה, שהיא מנת הבית הבלתי מעורערת (48 שקלים), פסטות, סלטים (48-52 שקלים) כריכים ומרקים.

    מאפים שיצא זה עתה מהתנור. אמא (צילום: לין לוי)
    מאפים שיצא זה עתה מהתנור. אמא(צילום: לין לוי)

    מרכז מסחרי "הדרור" צור הדסה, 02-6723182‏, ראשון-חמישי 6:00-23:00, שישי 6:00-15:00, כשר למהדרין

    אפרת בייקרי

    בית קפה המשלב בתוכו גם מאפייה בוטיקית קטנה, השוכן בלב הרי ירושלים. במרפסת העץ שבה נמצא בית הקפה פועל קמין בימים הקרירים, ובתוך המאפייה עצמה המדפים תמיד עמוסים במאפים, עוגות ולחמים טריים.

     

    את המאפייה ובית הקפה הזה פתחה אפרת שרף במבנה ששימש בעבר כמחסן לאיסוף הכותנה של הקיבוץ. היום אין בו כביסה, אלא תפריט הכולל ארוחת בוקר מפנקת (51 שקלים), סלטים, כריכים (27-29 שקלים) ומנות משתנות. כמו גם, ניתן לשתות בו קפה עם עוגה, לקנות לחם טרי (11-29 שקלים) או עוגיות מתוקות הביתה.

     

    קרית ענבים, ‏02-6735529‏, ראשון-רביעי 7:30-19:00, חמישי 7:30-20:00, שישי 7:30-16:00, כשר

     

     (  )

    בר בהר

    המסעדה, שממוקמת כבר 16 שנה בצומת נס הרים ונראית כבר ממבט ראשון כמו פינת חמד לרוכבי אופניים, כוללת רחבת ישיבה מוצלת, תפריט המציע בירות בוטיק, יינות איכותיים וערק בטעמים ומנות ייחודיות כמו קובה סלק טבעוני.

    על טהרת הצומח. בר בהר (צילום: לין לוי)
    על טהרת הצומח. בר בהר(צילום: לין לוי)

    התפריט כולו בנוי על טהרת הצומח ויש בו ארוחות בוקר (54 שקלים), כריכים כמו עיג'ה (42 שקלים) ופריקסה (45 שקלים), סלטים (54 שקלים), שקשוקות מיוחדות ( 46-52 שקלים), פסטות ומנות עיקריות כמו אורז ביריאני (62 שקלים).

     

    בשבת יש גם ג'חנון, ומומלץ שלא לוותר על המאפה מבצק פריך במילוי גבינת תום עזים.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    צומת נס הרים, חניון נחל קטלב, 02-5333889, ראשון-שבת 8:00-19:00, לא כשר

     

     (  )

    בחצר של עופר

    עופר אביב הוא אמן, יוצר, בשלן וחובב בשר מושבע שהפך את חצר ביתו, שנבנתה כולה מחומרים ממוחזרים ומכילה גם פסלים מעשה ידיו, למקום מושלם שניתן ליהנות בו מבשר מעושן אותו הוא מכין במעשנה שגם אותה, איך לא, הוא בנה בעצמו.

     

    מלבד הבשר בעל ניחוח עץ הדובדבן או עץ האגוז, יגיעו לשולחן שלכם גם מבחר תוספות, לחם מחמצת שאביב אופה בעצמו וסלטים פרי מוחו היצירתי שחלקם אף מורכבים מלא פחות מ-15 מרכיבים שונים.

    בשר מעושן לצד אמנות. בחצר של עופר (צילום: עופר אביב)
    בשר מעושן לצד אמנות. בחצר של עופר(צילום: עופר אביב)

    מחיר הארוחה שכוללת ארבעה סוגי בשרים, סלטים, תוספות חמות, לחם, מים, מיץ ליצ'י ולקינוח תה צמחים ומשהו מתוק, הוא 150 שקלים לאדם. אם תרצו, תוכלו להזמין בתוספת תשלום גם בירות, שגם אותן הוא מבשל לבד (או קונה מחברים שמבשלים אותן במבשלות ביתיות) או יינות המיוצרים באזור.

     (צילום: עופר אביב)
    (צילום: עופר אביב)

    מטע, 0547910480, במהלך השבוע המקום נפתח רק בתיאום מראש; בימי שבת המקום נפתח בשעה 12:00 (נא לתאם מראש לפני ההגעה), לא כשר

     

    מורלי בר יין

    יקב מורלי הוא יקב משפחתי שהתחיל מסבא רבא שייצר יין בספרד. הנין שלו, אלי פרץ, החליט להמשיך את המסורת המשפחתית, ובשנת 2012 התחיל לייצר יין.

     

    לאחרונה, פרץ הקים במקום בר יין קטן הפועל בימי חמישי בערב בלבד. בערבים הללו מוגשות מנות כמו פטריות חורש במיקס גבינות (25 שקלים), סלט קפרזה תאנים (35 שקלים), טרטר דג ים (45 שקלים), מנה זוגית של דג ים אפוי בעשבי תיבול (129 שקלים) ועוד. לקינוח, מציעים במקום מלבי שמנת באגוזים, סילאן וקוקוס קלוי (25 שקלים).  

    גבינות ויין - השילוב הקדוש. מורלי בר יין (צילום: אייל גוטמן)
    גבינות ויין - השילוב הקדוש. מורלי בר יין(צילום: אייל גוטמן)

    הארוחה מלווה ביינות איכותיים ובאווירה אינטימית, שכן מדובר בבר יין קטן שרק מעטים יודעים על קיומו.

     (צילום: אייל גוטמן)
    (צילום: אייל גוטמן)

    משק 72 מושב ישעי, 050-3333625, חמישי 21:00-24:00, לא כשר

     

    מוזה בהר

    מסעדה המשקיפה על נוף מרהיב ושוכנת בתוך מבנה מעוגל שכאילו נחצב בסלע. המקום שייך ליפעת וירון ארמוזה, שרכשו אותו לפני שלוש שנים אחרי שהגיעו למקום והתאהבו בנוף ההררי.

    אווירה ירושלמית ואוכל גורמה. מוזה בהר (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    אווירה ירושלמית ואוכל גורמה. מוזה בהר(צילום: לין לוי)

    התפריט במקום מציע ארוחות בוקר רגילות (64 שקלים ליחיד ו-108 שקלים לזוג) וארוחות בוקר משודרגות כמו אגס בנדיקט (62 שקלים) לצד מנות ראשונות כמו סלמון כבוש בהדרים וערק (44 שקלים) וסלט פטריות חמות (46 שקלים). בעיקריות תוכלו לבחור בין קוד דה בף (169 שקלים), לחזה אווז קריספי (112 שקלים) או רביולי כרישה (64 שקלים) ועוד.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    בגזרת הקינוחים, תופתעו לגלות קינוחי פרווה מפתיעים כמו פאי לימון המוגש בכוס (44 שקלים).

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מושב שורש, 02-6246897, ראשון-חמישי 11:30-24:00, שישי 9:00-16:00, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יח"צ מותר
    טעים שם. החומוס של זרזיר בכרמי יוסף
    צילום: יח"צ מותר
    מומלצים