שתף קטע נבחר

חלומות על בגדד: סמבוסק במילוי צמחוני

מה יותר מנחם ממאפה חם ממולא בכל טוב מן הצומח שאפשר להכין גם בבית? ארז קומרובסקי מלמד להכין סמבוסק במילוי דלעת וגרגירי חומוס שישאיר לכם טעם של עוד

  

סמבוסק דלעת וחומוס

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

המצרכים:

לבצק-

1 ק"ג קמח (רב תכליתי)

3/4 כף שמרים יבשים

500 גר' מי בישול של גרגירי החומוס, מקוררים לטמפרטורת החדר

150 גר' (1/2 כוס) שמן תירס

1 כוס דלעת, מגוררת דק

1/4 1 כפות מלח

למילוי -

4-5 בצלים בינוניים, קצוצים דק

2-3 כוסות דלעת, מגורדת גס

2 כוסות חומוס לא מבושלים, מושרים 12 שעות

1/2 כף זרעוני כמון, קלויים וכתושים

פלפל שחור גרוס טרי בנדיבות

מלח - לפי הטעם

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מבשלים את החומוס עם הרבה מים ו-1/4 כפית סודה לשתייה עד לריכוך, ומסננים. שומרים את מי הבישול, ומניחים להם להגיע לטמפרטורת החדר.
  2. לשים את מרכיבי הבצק, מלבד הדלעת והמלח, עד לקבלת תערובת מאוחדת. מוסיפים פנימה את הדלעת ואת המלח, וממשיכים ללוש את התערובת במשך 3-4 דקות נוספות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מניחים לתפיחה בצד, מכוסה בניילון, במשך שעה. מחלקים את הבצק ל-35 כדורים, ומתפיחים פעם נוספת במשך 15 דקות.
  4. בינתיים מכינים את המילוי -  מטגנים את הבצלים הקצוצים במשך 10 דקות בשמן תירס, עד לשקיפות. מוסיפים לתערובת את הדלעת המגורדת גס, וממשיכים לבשל עד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל וזרעוני כמון. מועכים את גרגירי החומוס המסוננים, מוסיפים לתערובת הבצל והדלעת ומתקנים תיבול במידת הצורך. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
  5. פותחים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר 10-12 ס"מ לערך. שמים במרכז כל עיגול כף מהמילוי, מקפלים וסוגרים היטב בתנועות צביטה (כדי שלא יפתחו במהלך האפייה/טיגון). מתפיחים בין 1/2-3/4 שעה. מטגנים בשמן החם או אופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות בין 10-12 דקות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  6. אוכלים מיד כדי שלא יתקרר, וחולמים על בגדד.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז והסמבוסק
צילום: אביהו שפירא
מומלצים