שתף קטע נבחר

שעון ב-10 מיליון שקל הגיע לישראל

ברגה, מותג שעוני היוקרה השוויצרי, הזמין 100 אספנים למלון הילטון בתל אביב לחשיפת הקולקציה החדשה ל-2017. גולת הכותרת של האירוע היא חשיפת השעון היקר ביותר שהגיע לישראל. מלבדו, מחירם של שבעת שעוני הקולקציה נע בטווח בין 5-0.5 מיליוני שקלים. מנכ"ל ברגה ישראל: "אנשים מבינים שאם אני עונד ברגה, סימן שיש לי הרבה מאוד כסף"

שעוני ברגה חוגגים יוקרה. בית היוקרה השוויצרי, ברגה, משיק בימים אלו את אוסף השעונים החדש לשנת 2017. כחלק ממסע השיווק, הגיעו בכירי הרשת העולמית למלון הילטון בתל אביב, וביחד עם 100 אספנים מקומיים, התרשמו משבעת השעונים החדשים ששווים מסתכם בעשרות מיליוני שקלים.

 

כתבות נוספות בערוץ המדיה

 

 

מלבדם, גולת הכותרת באירוע היא אותו שעון נשים בשווי 10 מיליון שקלים, השעון היקר ביותר שהיה בישראל. בתחילת השבוע, נחת בנתב"ג אחד מאנשי העסקים העשירים ברוסיה, במיוחד כדי לבדוק את רכישת אותו שעון, כמתנת יום הולדת לרעייתו בת ה-30.

 

בין הנוכחים באירוע: מנהל מותג ברגה בישראל יונתן וינר, מנכ"ל רולטיים, יבואנית ברגה לישראל, דודו פולטרוק וסגן נשיא ברגה העולמית ז'אן לוק בורגין, שיגיע במיוחד ממדינת המוצא של המותג, שוויץ.

 

וינר אינו מודאג. "מלחיץ אמנם לקבל שעון בשווי כזה, אבל מכירות תמיד יהיו. לפני שנתיים מכרנו שעון לאישה ב-4.5 מיליון שקלים, ולפני שנה ב-5 מיליון לגבר. יש לברגה קהל לקוחות קבוע בישראל, שרוכשים במהלך כל השנה, ומגיעים לאירוע השנתי מתוך כוונה לראות את האוסף החדש".

 

יונתן וינר (צילום: נס הפקות) (צילום: נס הפקות)
יונתן וינר(צילום: נס הפקות)

"שעון יוקרה על היד הוא כמו יצירת אמנות"

"נשים אוהבות זהב. זו נקודת הפתיחה. בית השעון עשוי זהב לבן 18 קראט, ובמסגרת שובצו במשך כשנה יותר מ-1,000 יהלומים בחיתוך מיוחד. בנוסף, משובצים 133 יהלומים על לוח השעון והזרועות", מפרט וינר. השעון שייך לקטגוריית שעוני התכשיט מסדרת שעוני הנשים של ברגה: Flower, ושמו be crazy.

 

10 מיליון שקלים, השעון היקר ביותר בישראל ()
10 מיליון שקלים, השעון היקר ביותר בישראל

וינר מוסיף כי "תחום שעוני היוקרה נחשב בדרך כלל מגרש משחקים גברי. יש שעוני יוקרה לנשים, אבל לרוב, הן לא רוכשות לעצמן, אלא מקבלות אותם כמתנה מבני זוגן.

 

"עם זאת, חברת ברגה שמה לעצמה את הנשים כקהל יעד לא מבוטל. בישראל יש הרבה אנשים עשירים, שמחפשים היכן להשקיע את כספם. הם משקיעים במכוניות יוקרה, יצירות אמנות ושעוני יוקרה. שעון יוקרה על היד הוא כמו יצירת אמנות, כמו רולס רויס".

 

הראה לי את שעונך ואדע מי אתה

וינר מספר כי "הביקוש הקבוע, שהולך וגדל, לשעוני יוקרה, מוכיח שלא מעט אנשים אומדים אנשים אחרים לפי השעון שעל ידם. הממוצע בישראל להוצאה על שעון יוקרה נע בטווח של 150-100 אלף שקלים. בדרך כלל, נשים יענדו שעונים בשווי של עד 100 אלף שקלים. בקהילת העסקים זה חשוב ונחשב, אם זה מותג יוקרה אחר או של ברגה. אבל ברגה זו הצהרה - הוא הסמן הימני של השעונים מאז הומצא במאה ה-19".

 

דודו פלוטרקן וז'אן לוק בורקין (צילום: נס הפקות) (צילום: נס הפקות)
דודו פלוטרקן וז'אן לוק בורקין(צילום: נס הפקות)

כמה זמן יישארו השעונים האלו בישראל?

"הרבה שעונים ייחודיים הובאו לכבוד אירוע ההשקה, אבל אין טעם להשאיר אותם בישראל", מסביר וינר. "אלו שעונים שעוברים ממדינה למדינה, ועיקר המכירות שלהם הוא בנסיכויות או בסין. למרות זאת, יש מכירות בישראל. לא היינו עושים את כל המסע הזה רק בשביל הכיף. השעונים יישארו פה שבועיים, ולראשונה השנה יוצגו ויימכרו בקניון רמת אביב בתחילת דצמבר".

 

חברת ברגה הוקמה על ידי אברהם-לואי בּרגה (1823-1747). כבר בשנת 1780 היה מהבולטים בתעשיית השעונים הצרפתית. הוא ייצר שעונים מיטלטלים ונייחים למלכים, נסיכים ואצילים מאירופה כולה. 

 

משעוני ברגה ()
משעוני ברגה

כיום עונדים את שעוני ברגה מנהיגים כמו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, הנסיך צ'ארלס, ניקולה סרקוזי, הסופרים ניקולייביץ טולסטוי וויקטור הוגו, ואצלנו - ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים