שתף קטע נבחר

עוזי ארד על פרשת הצוללות: "מעולם במדינת ישראל לא היה חיבור כל כך בעייתי"

ראש המטה לביטחון לאומי לשעבר התייחס לפרשת כלי השיט ואמר כי "מעולם לא היה בהיסטוריה של מדינת ישראל חיבור כל כך בעייתי בין שאלות נוקבות", כשהדברים "מופנים לדרגים העליונים ביותר שיש"

ראש המטה לביטחון לאומי לשעבר עוזי ארד התייחס היום (א') לפרשת עסקת רכישת הצוללות. בראיון לרשת ב' אמר ארד כי "ממה שהתברר עד עכשיו, כולל דברים שלא הוכחשו והם כנראה מוצקים, מתעוררים סימני שאלה מאוד גדולים לגבי מה קרה פה והאם נפל פה דופי בדברים מסוימים".

 

הוא ציין עוד בהקשר זה כי לפרשה "משמעות כמעט היסטורית" וציין כמה נימוקים לכך - "מעולם בהיסטוריה של מדינת ישראל לא היה חיבור כל כך בעייתי בין שאלות נוקבות לגבי תבונה, תקינות או טוהר כפיים, שמופנות לדרגים העליונים ביותר שיש למדינה; במכלולים שהם בהיקפים כספיים חסרי תקדים של מיליארדים רבים; ושזה מגיע לתחומים שזה לא בניין שנבנה שלא כחוק, אלא אמצעי הלחימה האסטרטגיים של מדינת ישראל, בביטחוננו הלאומי - אפילו שם יכול להיות שיהיה רבב?" 

"כל מה שיוצא החוצה כולל כבר תופעות שמעוררות חשד". ארד ונתניהו (צילום: AFP, אלכס קולומויסקי) (צילום: AFP, אלכס קולומויסקי)
"כל מה שיוצא החוצה כולל כבר תופעות שמעוררות חשד". ארד ונתניהו(צילום: AFP, אלכס קולומויסקי)

ארד הוסיף כי "כל מה שיוצא החוצה, כולל כבר תופעות שמעוררות חשד לשחיתות ושיקולים לא ענייניים, לעיוותים, לשקרים, לרשלנות, כל אלה מציבים סימני שאלה גדולים. ברגע שעורך הדין שלו התייצב, וזה מתועד בתחומים הרגישים הללו, מיד זה מקרין על ראש הממשלה והוא היה צריך לדעת את זה. כשאדם כל כך מקורב ומזוהה עם ראש הממשלה חושב שעצם נוכחותו ופעילותו לא תתקשר בראש הממשלה, הוא חייב להיות אדם מאוד נאיבי".

 

ראש המל"ל לשעבר ציין עוד בנוגע לעו"ד דוד שמרון כי "כפי שיגידו הסובבים, הייתה שם הנחה מובלעת, אז הוא (שמרון) עשה דבר חמור ביותר כלפי ראש הממשלה, הוא הכתים אותו ועכשיו הכתם הזה מרחף באוויר". שמרון ייעץ לנציג של החברה הגרמנית בישראל, ובין היתר נפגש עם יו"ר ההסתדרות ויו"ר ועד עובדי צה"ל כדי לשכנעם להעביר את אחזקת הצוללות לגורם חיצוני. הוא גם פנה לפי הפרסומים ליועץ המשפטי של משרד הביטחון. 

עו"ד שמרון (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עו"ד שמרון(צילום: ירון ברנר)

ארד התייחס גם לחקירת המועמד לשעבר לתפקיד ראש המל"ל, אבריאל בר יוסף, שחשוד בעבירות שוחד. לדברי ארד, "פה מתנהלת חקירה או בדיקה שצריך לדעת כיצד היא תתברר, אבל השאלות צפות עוד קודם. למשל נשאלת שאלה, ופה ראש הממשלה צריך לתת הסבר, מדוע הוא בחר באותו אדם לתפקיד הזה? האם לא היו טובים ממנו או האם חשב שהתפקיד לא מצדיק אנשים טובים ממנו? זה לא ברור".

 

ארד הוסיף בעניין בר יוסף: "פה ראש הממשלה צריך להסביר את טעמיו. אי-אפשר להשאיר את זה ולהגיד 'בחורינו המצוינים', דבר שהוא אומר על כל אחד לרבות חלק מעובדי הלשכה שזה עתה מתברר שלקו בתופעות אחרות. שלושה ראשי לשכה של ראש הממשלה, בזה אחר זה, נתן אשל, אחריו גיל שפר ואחריו ארי הרו, בכל אחד דבק איזשהו ליקוי, משמעתי או תפקודי, וגם פה ראש הממשלה צריך להסביר איך זה קורה".

 

"דבקתי ביישום חוק המל"ל" 

בהתייחסו לעבודה הצמודה בעבר עם ראש הממשלה ציין ארד כי "חלק מהוויכוחים היו סביב התופעות שעכשיו רואים אותן ואפשר לשער באיזה צד הייתי. אני הייתי על צד הדבקות של יישום חוק המל"ל. דבקתי כל הזמן נגד גורמים שאג'נדות פוליטיות או שיקולים שאינם ענייניים ובוודאי לא חוקיים עשו שם. לא אני קובע אם משהו לא חוקי, לקח זמן עד שמבקר המדינה קבע במפורש שדברים מסוימים נעשו בניגוד לחוק".

 

על השאלה אם גישתו של נתניהו היא לבצע מינוי לפי שיקול פוליטי השיב ארד: "במפורש. ראש הממשלה לא אחת נתן משקל גבוה לדבר הזה על פני למשל הכישורים המקצועיים. חלק מהמינויים שהזכרנו שלקו במידותיהם – אם בודקים את כישוריהם הם רחוקים מלהיות מצטיינים. שאלתי עורך דין מקורב לראש הממשלה 'מה אתה אומר שחוק המל"ל לא מתיישם?', אז הוא ענה לי בפשטות 'החוק הוא רע'. אמרתי לו 'מה זה החוק רע, אז תשנה אותו'". כשנשאל ארד מיהו עורך הדין השיב: "דוד שמרון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים